نوذر شفیعی در گفتوگو با ایسنا درباره از سرگیری دور هشتم مذاکرات وین و اینکه تا چه اندازه احتمال به نتیجه رسیدن طی روزهای آینده وجود دارد، گفت: نمی توان دقیق تعیین کرد که تا یک ماه دیگر توافق حاصل می شود اما آنچه مشخص است براساس اخباری که درباره مذاکرات مخابره می شود میزان اخبار مثبت به مراتب بیشتر از اخبار منفی است و می توان خوشبین بود.
وی تصریح کرد: مواردی هم که در کشورهای مختلف میان بازرگانان و صاحبان صنایع دیده می شود حکایت از روند مثبت مذاکرات دارد که به سمت اخذ نتیجه حرکت می کند.
این کارشناس مسائل بین الملل همچنین بیان کرد: یکی از دلایل این مسئله این است که طرف های مذاکره به این نتیجه رسیده اند که اختلافات موجود باید از طریق گفت وگو و مذاکره حل و فصل شود ضمن اینکه خواسته های خود را تعدیل کرده و انتظار منطقی داشته باشند. همچنین رایزنی هایی که خارج از روند مذاکرات اتفاق می افتد در تسهیل گفت وگوها موثر بوده است.
شفیعی ادامه داد: با این وجود در شرایط فعلی اظهار نظر قاطع نمی توان داد زیرا ممکن است شرایط جدیدی پیش آید که مذاکرات را تحت تأثیر قرار دهد اما روند فعلی حکایت از به نتیجه رسیدن و مثبت بودن گفت وگوها است.
این استاد دانشگاه افزود: باید در نظر داشته باشیم که موفقیت در هر گفت و گو و مذاکره ای منوط به طی شدن یک روندی است که شامل ارتباط، اعتماد و نهایتا تعامل و همکاری می باشد. در واقع مهمترین مسئله در مذاکرات وین بحث ارتباط و اعتماد بوده که به نظر می آید این مرحله به طور نسبی طی شده است.
شفیعی با بیان این که در تعامل هم طرفین علائمی را باید مخابره کنند که نشان دهنده اراده سیاسی برای همکاری است ْ معتقد است: در این زمینه آن بخش از تحریم هایی که آمریکا لغو کرد جزو همین اراده سیاسی و تعامل تعلقی می شود و می توانیم نتیجه بگیریم این همکاری در حال اتفاق افتادن است و امیدواریم که مهمترین جلوه آن یعنی به امضا رسیدن سند همکاری و توافق را شاهد باشیم.
انتهای پیام
نظرات