سیامک مرادی در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با خار پاشنه، اظهار کرد: خار پاشنه پا عبارت است از به وجود آمدن یک زائده استخوانی در پاشنه پا که باعث درد و مشکل در راه رفتن میشود و این زائده استخوانی ناشی از التهاب طولانی کف پا در اثر فشار مداوم است.
وی در رابطه با علائم شایع خار پاشنه، افزود: خارپاشنه گاهی علامتی ندارد ولی درد در کف پاشنه پا به صورت خود به خودی یا در اثر فشار آوردن از جمله علایم شایع خار پاشنه است.
این متخصص در رابطه با علت بیماری خار پاشنه، تصریح کرد: وارد شدن استرس یا آسیب به بافت پاشنه پا، که منجر به التهاب و استخوانی شدن رباطهای کف پا میشود.
فوق تخصص درد در رابطه با عوامل افزایشدهنده خطر ابتلا به خار پاشنه، گفت: دویدن، ورزشهای ایروبیک و باله، ایستادن به مدت طولانی، چاقی، صافی کف پا، زیاد بودن قوس کف پا و الگوی ناهنجار راه رفتن، از جمله موارد افزایشدهنده خطر ابتلا به خار پاشنه است.
مرادی در رابطه با عوارض احتمالی خار پاشنه، اظهار کرد: به وجود آمدن مشکلاتی در قسمت پایین کمر یا زانو به دلیل لنگیدن مداوم، از جمله عوارض احتمالی خار پاشنه است.
وی در پاسخ به این سؤال که از کجا بفهمیم خارپاشنه داریم، افزود: اگر صبح از خواب بلند میشوید چند قدم اول شما دردناک بوده و بعد کمکم درد کم میشود و خصوصاً در یک پاشنه علایم دارید، احتمال خار پاشنه در شما بیشتر است.
این پزشک با بیان اینکه خار پاشنه معمولاً با درمان محافظهکارانه قابل معالجه است، خاطرنشان کرد: اگر درمان محافظهکارانه موفقیتآمیز نبود، باید بر روی ناحیه دردناک کمپرس سرد یا کیسه یخ چهار بار در روز و هر بار به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بگذارند.
انتهای پیام
نظرات