• سه‌شنبه / ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۰:۵۳
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1400111914608
  • منبع : نمایندگی قزوین

دبیر حزب موتلفه اسلامی در قزوین:

مهم‌ترین ویژگی فرهنگی انقلاب اسلامی ایجاد حس خودباوری است

مهم‌ترین ویژگی فرهنگی انقلاب اسلامی ایجاد حس خودباوری است

ایسنا/قزوین دبیر حزب موتلفه اسلامی در استان قزوین با بیان اینکه ایجاد حس خودباوری و اتکا به سرمایه‌های فرهنگی دینی و هویتی مهم‌ترین ویژگی فرهنگی انقلاب اسلامی است، بیان کرد: پیش از انقلاب غرب در مقابل برجسته کردن موفقیت‌های مادی، این هویت را از مردم و جوانان ما گرفته بود و به‌نوعی خودباختگی و تحقیر را در باورهای مردم ایجاد کرد که منجر به عقب‌ماندگی‌های پیش از انقلاب شد.

محمدحسین شفیعی‌ها در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: استعمار فرهنگی که استکبار در قالب تحمیل نظام‌های استبدادی در طول تاریخ اخیر ایران از دوران قاجار تا دوران پهلوی با ملت ایران انجام داد هویت زدایی و خودباختگی نسبت به پیشرفت‌های مادی دنیای غرب بود.

وی خاطرنشان کرد: حس خودباوری و اتکا به سرمایه‌های فرهنگی دینی و هویتی مهم‌ترین ویژگی فرهنگی انقلاب اسلامی است. پیش از انقلاب غرب در مقابل برجسته کردن موفقیت‌های مادی، این هویت را از مردم و جوانان ما گرفت و به‌نوعی خودباختگی و تحقیر را در باورهای مردم ایجاد کرد که منجر به این عقب‌ماندگی‌ها شد. لذا اگر اهمیت انقلاب اسلامی را بخواهیم مورد کاوش قرار دهیم این مؤلفه و شاخص درخشان‌ترین چهره انقلاب است که آغاز آن در ایران بود و اثرگذاری جدی آن از همین منظر در بیداری ملت‌های مظلوم بوده است که آثارش را ما در اقصی نقاط دنیا به ویژه در منطقه شاهد آن هستیم.

این مسئول در ادامه تصریح کرد: این‌که استعمار کینه عمیقی نسبت به انقلاب اسلامی دارد و هرگز در طول این چهار دهه گذشته حاضر نشده برای لحظه‌ای دست از توطئه و فشار علیه انقلاب اسلامی و نظام اسلامی بردارد به همین نکته برمی‌گردد. چراکه با بیداری و هوشیاری که این انقلاب در جهان و به‌ویژه منطقه ایجاد کرد، تمامی نقشه‌های آن‌ها خنثی و تضعیف‌شده و امروز دیگر آمریکا آن آمریکای ۴ دهه قبل نیست و به‌شدت فرسوده شده و ناتوانی را ما در سیاست‌ها و رفتارشان مشاهده می‌کنیم.

اهمیت مطالعه تاریخ ایران

وی در ادامه خاطرنشان کرد: مطالعه تاریخ ایران و به‌ویژه تاریخ پس از اسلام در بالندگی جامعه ایرانی می‌تواند اثرگذار باشد یعنی باید ما جوانان را نسبت به تاریخ این سرزمین هوشیار کنیم زیرا رجوع به تاریخ می‌تواند تجربیات گران‌سنگی را برای نسل‌های جوان فراهم کند تا از فراز و نشیب‌های آن درس بیاموزند و سرعت رشد و پیشرفت را افزایش دهند و در سایه تربیت‌ دینی و میراث ارزشمند ملی موجب ارتقاء زندگی مادی و معنوی جامعه شوند. بی‌شک با رویارویی که انقلاب با استکبار داشته و دارد موجبات افول اقتدار استکبار را فراهم کرده است.

دبیر حزب موتلفه در استان با اشاره به کارزار فرهنگی بعد از انقلاب اسلامی اظهار کرد: بعد از انقلاب اسلامی کارزار فرهنگی نه‌تنها کمتر نشده بلکه به‌طور ویژه‌ای شعله‌ورتر هم شده است یعنی درگیری فرهنگی که ما با استکبار و دشمنان داریم روزبه‌روز نسبت به دوران انقلاب پررنگ‌تر و شعله‌ورتر شده و امروز ما در اوج این درگیری فرهنگی و گلاویز شدن با دشمن ازنظر فرهنگی هستیم.

وی تصریح کرد: دشمن چون می‌داند این مواجهه ریشه در فرهنگ ایرانی اسلامی دارد؛ دائماً درصدد تقابل‌های فرهنگی با ماست و روزبه‌روز این تقابل پیچیده‌تر شده است. امروز وقتی ما صحبت از تعبیری به نام جنگ شناختی ادراکی دشمن می‌کنیم، این جنگ بیش از آن‌که جنبه سخت‌افزاری داشته باشد از وجهه نرم‌افزاری و اندیشه فرهنگی برخوردار است.

شفیعی‌ها با اشاره به اینکه دشمنی فرهنگی با انقلاب و نظام همچنان ادامه دارد گفت: دشمن مانند گذشته برخورد نمی‌کند خیلی پیچیده‌تر است. هم‌اکنون انقلاب اسلامی در چنین صحنه خطیری در حال مبارزه است این نکته‌ای است که همه باید نسبت به آن توجه داشته باشند. امروز دشمن با کمک فن‌آوری‌های نو و دیجیتالی که در عصر انقلاب دیجیتال رخ‌داده به دنبال دست‌کاری در ادراک مردم است.

وی بابیان اینکه شهید سلیمانی نماد مقاومت است، بیان کرد: آن‌ها حتی از نام و عکس سردار دل‌ها می‌هراسند و در برنامه اینستاگرام هرگونه نامی از شهید سلیمانی را حذف کنند و هیچ ابایی از این کار ندارند چون شهید سلیمانی به عنوان نماد مقاومت و استکبارستیزی در دنیا معرفی‌شده و این در راستای همان جنگ ادراکی شناختی است.

دبیر حزب موتلفه اسلالمی در قزوین گفت: دشمن نمی‌خواهد بگذارد به‌واسطه سلطه بر سیستم‌های دیجیتال این نماد در چشم مردم دنیا قرار بگیرد و حرف‌های شهید سلیمانی در باورهای مردم تلنگر بزند و موجب بیداری آن‌ها شود. این‌یک نمونه از کارزار فرهنگی است که در حال حاضر با آن مواجه هستیم.

نماد و هویت‌ انقلاب را به دنیا معرفی کنیم

شفیعی‌ها تصریح کرد: ما از سویی باید نماد و هویت‌ خودمان را در معرض دید دنیا قرار دهیم و از سویی دیگر هم دشمن به‌شدت با آن مقابله می‌کند. هم‌اکنون یک وجه از عناصر انقلاب مسئولان و یک وجه دیگر آن مردم هستند. در واقع می‌توان گفت در نظام اسلامی این دو وجه می‌توانند هم نقش مثبت و هم نقش منفی داشته باشند، چراکه آن‌ها میراث‌خوار سرمایه عظیم شهدایی هستند که این فرهنگ را بنا نهاده‌اند. لذا باید توجه داشته باشند در نوع زیست و زندگی‌شان این تعهد و پایبندی را داشته باشند و این موضوع را با عمل خود در مقام و جایگاهی که قرار گرفتند اثبات کنند که در این بخش البته باکمال تأسف کاستی‌های بسیاری داریم.

این مسئول اظهار کرد: بسیاری از کارگزاران نظام نتوانستند یا نخواستند مسیر درخشان شهدا را ادامه دهند. در دهه دوم انقلاب خدمت کردن به مردم به‌عنوان یک فریضه و حسنه و ثواب تلقی می‌شد. اصلاً و ابداً مسئولی که مسئولیت می‌پذیرفت و در جایگاهی قرار می‌گرفت، به دنبال منافع مادی و دنیوی شخصی خود نبود اما متأسفانه این امر به‌مرور زمان کمرنگ شد. لذا ما از این رخنه و شکاف آسیب‌های فراوانی دیدیم.

وی افزود: نکته قابل‌توجه این است که باید بدانیم این انحرافات نباید ما را در اصالت و هویت اصیل انقلابمان دچار تردید کند. یعنی انقلاب اسلامی آن اصالت خودش را و هویت خود را علی‌رغم این آسیب‌های واردشده حفظ کرده نشانه‌های برجسته و روشنی از تأییدات الهی نسبت به انقلاب اسلامی را داریم که می‌تواند عامل امیدواری و روشنی دل انسان باشد که خود این باعث می‌شود ما مصمم باشیم تا با کژی‌ها و انحرافات مقابله کنیم.

مطالبه‌گری یک فریضه مهم مردمی است

شفیعی‌ها گفت: به صورت جدی به امربه‌معروف و نهی از منکر بپردازیم، مطالبه گری به‌عنوان یک فریضه مهم باید از کارهای جدی مردم باشد و از مسئولان بخواهند تا استوار و محکم راه شهدا را ادامه دهند. به تعبیر مقام معظم رهبری اجازه ندهیم دشمن در دستگاه محاسباتی ما اعم از مسئولان و مردم اختلال ایجاد کنند. اگر دشمن در این امر موفق شود طبعاً بسیاری از امکانات ما از دست خواهد رفت.

وی اظهار کرد: دشمن امروز لشکرکشی نمی‌کند؛ در مراکز خود نشسته و از طریق سیستم‌ها با حجم عظیمی از داده‌های تحریف‌شده و آمیخته‌ از حق و باطل سعی می‌کنند انحراف را در اذهان مردم ایجاد کنند تا به این وسیله زمینه انحراف در تصمیم را ایجاد و درنهایت با این کار مهندسی اجتماعی کند.

شفیعی‌ها درباره چگونگی انتقال ارزش‌های فرهنگی و اعتقادی دوران انقلاب به نسل‌های دیگر توسط هنر، بیان کرد: باید با در نظر داشتن دگرگونی‌های اجتماعی که در پس تحولات فناورانه جهان شکل‌گرفته آن ارزش‌ها و باورهای تحول‌آفرین را به‌روزرسانی کنیم و مطابق سلایق جدید و امکانات نوین امروز بتوانیم با ابزار هنر که انواع و اقسام دارد نسل جدید را نسبت به داشته‌ها و سرمایه‌های عظیم فرهنگی و اعتقادی که منجر به پیروزی انقلاب شد آشنا و هوشیار کنیم.

وی با اشاره به شعار محوری و اصلی انقلاب اظهار کرد: شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی از شعارهای محوری انقلاب بود و مردم در تمام تظاهرات و راهپیمایی‌های ۱۳۵۷ اصرار به تکرار آن داشتند. بر این حقیقت و واقعیت باید اذعان کنیم که پس از ۴ دهه از انقلاب اسلامی در عین پایبندی به این شعار به‌خوبی توانستیم اثباتش کنیم و مردم ایران پای آن ایستاده‌اند.

گذشت زمان شعار انقلاب را کمرنگ نکرده است

این مسئول با اشاره به موفقیت‌های انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: گذشت زمان باعث کم‌رنگ شدن این شعار نشد. الحمدالله این پایبندی وجود داشته و همچنان هم به‌عنوان پرچمی است که مردم ایران به آن افتخار می‌کنند ولو اینکه در بخش‌هایی ضعف وجود داشته باشد اما اساس این شعار همچنان محفوظ است. این سرزنده بودن انقلاب اسلامی بعد از ۴۰ سال هم ناشی از همین معنا هست.

وی افزود: در بخش استقلال به‌طور اخص استقلال سیاسی یقیناً می‌توانیم ادعا کنیم ۱۰۰ درصد تحقق‌یافته و امروز بیش از ۴ دهه است که سفارتخانه‌های کشورهای بیگانه (آمریکا، انگلیس و روسیه) دیگر هدایت‌کننده و تصمیم‌گیرنده سیاست‌های کشور نیستند و نسبت به تمام رخدادهای سیاسی مردم و منتخبانشان خودشان تصمیم می‌گیرند و این رمز نزاع و خشم بی‌پایان استکبار نسبت به ماست.

دبیر حزب موتلفه با اشاره به این‌که ازجمله مسائلی که ما عقب‌ماندگی نسبت به آن داریم عدم استقلال اقتصادی است، اظهار کرد: یکی از ابعاد دیگر، استقلال اقتصادی است، ما در استقلال اقتصادی مشکل‌داریم و آنچه به‌طورقطع و ۱۰۰ درصد تحقق‌یافته استقلال سیاسی است. مشکلات کنونی جامعه ناشی از غفلت و کم‌کاری در حوزه استقلال اقتصادی است که باید خیلی کار شود و روی پای خود بایستیم تل اگر دشمن به ما فشار آورد بداند که ما با استقلال اقتصادی که داریم می‌توانیم توطئه دشمن را خنثی و حذف کنیم.

وی گفت: ما گام دوم انقلاب را طی می‌کنیم، امیدواریم با دوره جدیدی که در جمهوری اسلامی آغاز شد به این استقلال کامل اقتصادی دست پیدا کنیم که اگر تحقق پیدا کند زمان آقایی جمهوری اسلامی است و نفوذ بی‌دغدغه این نظام الهی در جهان است.

شفیعی‌ها در تعریف آزادی در شعار محوری انقلاب افزود: در خصوص آزادی می‌توانم بگویم آن‌هایی که خفقان و سیاهی دوره ستم‌شاهی را درک کردند می‌توانند بفهمند که آیا انقلاب برای ما آزادی به ارمغان آورد یا نه و امروز از آزادی برخوردار هستیم یا نه. هرچند می‌شود انتظار داشت که آزادی در ابعاد مختلف فراهم شود و آحاد ملت بتواند مطابق با ضوابط و قوانین حرف خود را آزادانه بزنند و شرایطی بهتر از وضعیت موجود داشته باشیم.

وی تصریح کرد: از این نکته نمی‌توانیم غفلت کنیم که شرایط آزادی که ما امروز در پرتو انقلاب اسلامی به آن دست پیدا کردیم یقیناً فرسنگ‌ها با آن چیزی که مردم در دوران ستم‌شاهی تجربه می‌کردند تفاوت دارد.

شفیعی‌ها در بیان تحقق جمهوری اسلامی خاطرنشان کرد: بحث اتکا به مردم و تحقق جمهوری اسلامی در قالب مردم‌سالاری دینی هم بیش از ۴۰ سال است که اتفاق می‌افتد و بخش‌های مختلف ساختار حکومت با رأی و نظر مردم شکل‌گرفته و ما در طول این سال‌ها بارها شاهد بودیم که تغییرات مختلفی در ساختار اداره‌کنندگان جامعه متناسب با ذائقه مردم ایجاد شده است و این تغییر تجربه غیرقابل‌انکاری است.

وی افزود: در طی این سال‌ها که از انقلاب اسلامی می‌گذرد این‌گونه نبوده است که تنها یک سلیقه جاری باشد و بر اساس نگاه و سلیقه مردم گاه‌به‌گاه تغییر کرده است. البته اگر بخواهیم به حقیقت تام جمهوری اسلامی و جمهوریت و اسلامیت به‌طور مطلق برسیم طبیعی است که امری زمان‌بر است و در درازمدت حاصل می‌شود.

دبیر حزب موتلفه اسلامی در استان قزوین اظهار کرد: ما به این سمت در حال حرکت هستیم و این حرکت سرعت داشته و در مجموع مردم‌سالاری دینی که مابعد از پیروزی انقلاب در کشورمان ایران تجربه کردیم هرگز درگذشته صورت نگرفته بود و نظام شاهنشاهی در تاریخ ایران این شرایط را برای مردم فراهم نکرده بود؛ حال برای اینکه بتوانیم به آرمان مطلق جمهوری اسلامی دست پیدا کنیم باید مردم در ابعاد مختلف در امور مشارکت داشته باشند تا بتوانیم لایه‌های عمیق‌تر و برجسته‌تری از جمهوری اسلامی را هم در آینده تجربه کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha