• سه‌شنبه / ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۰:۳۲
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1400111914576
  • خبرنگار : 71641

سرگذشت ۱۲ ساله وام ازدواج/ رشد ۴۰ برابری در ۱۴۰۱

سرگذشت ۱۲ ساله وام ازدواج/ رشد ۴۰ برابری در ۱۴۰۱

وام ازدواج به صورت رسمی از سال ۱۳۸۸ وارد شبکه بانکی کشور و پرداخت این وام برای بانک‌ها واجب شد؛ بررسی‌ سرگذشت رقم این تسهیلات از آن زمان تا رقم ۱۲۰ میلیونی تصویب شده برای سال آینده، از رشد ۴۰ برابری وام ازدواج حکایت دارد. 

به گزارش ایسنا، وام ازدواج یکی از وام‌های پرتقاضا در سیستم بانکی کشور است که از سال ۱۳۸۸ در راستای حمایت از جوانان برای تامین بخشی از نیازهای آنها در آستانه تشکیل زندگی به طور رسمی وارد شبکه بانکی شد.

اکنون با گذشت ۱۲ سال از ورود وام ازدواج به خانواده تسهیلات بانک‌ها، کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ برای سال آینده تصویب کرده تا بانک‌ها به هر یک زوجین که تاریخ عقد آنها از اول فروردین‌ماه سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۱ باشد، ۱۲۰ میلیون تومان وام ازدواج بدهند و مبلغ وام ازدواج برای زوج‌های زیر ۲۵ سال و زوجه‌های زیر ۲۳ سال را ۱۵۰ میلیون تومان تعیین کرده است.

این در حالی است که دولت در لایحه بودجه سال آینده بند مربوط به وام ازدواج را حذف کرده و تصمیم‌گیری درباره چگونگی پرداخت تسهیلات تکلیفی از جمله وام ازدواج را به عهده هیئت وزیران گذاشته بود.

در شرایطی تصویب وام ازدواج به مبلغ ۱۲۰ میلیون تومان برای سال آینده صورت گرفته است که رقم این وام از سال ۱۳۸۸ تا پایان سال ۱۳۹۴ و حتی تا سه ماه ابتدایی سال ۱۳۹۵ با وجود نوساناتی که در اقتصاد ایران رخ داده و حتی تورم تا ۴۵ درصد نیز رفته بود، تغییری نداشت و تا سه میلیون تومان باقی ماند.

اما در بودجه سال ۱۳۹۵ بود که با پیشنهاد مجلس و البته مخالفت‌هایی که در ابتدا از سوی دولت صورت گرفت، در نهایت مبلغ وام ازدواج به یکباره با رشد سه برابری همراه شده و به ۱۰ میلیون تومان رسید. در سال ۱۳۹۶ نیز، مبلغ وام ازدواج ۱۰ میلیون تومان باقی ماند تا در نهایت، رقم وام ازدواج در سال ۱۳۹۷ به ۱۵ میلیون تومان رسید. 

در تداوم روند سالانه افزایش مبلغ وام ازدواج، با دو برابر شدن رقم تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج در سال ۱۳۹۸، رقم این وام به ۳۰ میلیون تومان رسید و در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ مبلغ وام ازدواج به ترتیب به ۵۰ و ۷۰ میلیون تومان افزایش یافت‌.

البته، به منظور کاهش سن ازدواج جوانان، بانک مرکزی در سال جاری مکلف شد که تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج برای زوج‌های زیر ۲۵ سال و زوج‌های زیر ۲۳ سال واجد شرایط دریافت تسهیلات ازدواج را تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان افزایش دهد.

بنابراین، بررسی سرگذشت رقم وام ازدواج از سال ۱۳۸۸ تا ۱۴۰۱ حاکی از آن است که این وام از ۳ میلیون به ۱۲۰ میلیون تومان رسیده و با رشد ۴۰ برابری مواجه شده است. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۱-۱۹ ۱۲:۰۸

با سلام . افزایش شدید هزینه های جاری در بودجه سال 1401 یعنی اینکه 80% به هزینه های جاری اختصاص یافته است این واقعیت را بخوبی نشان می دهد که در ایران شرکت . نهاد . اداره . بنیاد . سازمان های بیش از اندازه توان بودجه ای کشور ایجاد شده است که 80% بودجه را به خود اختصاص داده اند . که این ناشی از ضعف بسیار شدید مدیریت در سازمان امور اداری و استخدامی ایران می باشد که بدون در نظر گرفتند توان بودجه ایران اجازه تشکیل بیش از حد بنیاد . نهاد و شرکت . اداره را داده و بنظر می رسد نظارتی بر ساختار اداری نداشته است . بهرحال برای کاهش هزینه های جاری باز این دولت است که می تواند ساختار اداری را اصلاح کند . انهایی که کار موازی انجام می دهند در هم ادغام و یا خذف کنند . مانند ادغام بنیاد شهید . سازمان بهزیستی . کمیته امداد و...در هم و تشکیل یه مدیریت واحد و نیز ادغام شرکتهای توزیع برق . گاز و اب . در هم و تشکیل یک شرکت برق . گاز . اب . در کشور . وکاهش شدید تصدی گر دولت . تجارب سایر کشورها که هزینه جاری انها خیلی بیشتر از هزینه عمرانی است نشان می دهد . که فرار سرمایه ها . فرار متخصصین . در انها خیلی بیشتر است چون سرمایه گذاران بخوبی درک می کنند که امکان سرمایه در انجا وجود ندارد چون اکثریت بسیار زیاد مصرف کننده هستند .و فرهنگ واردات در انها از اشدیدا نفوذ دارد . لذا تلاش می کنند به عناوین مختلف مانند خرید سهام . خرید خانه و غیره سرمایه های خودشان را به خارج یانتقال دهند . و نیز میل مهاجرت رواج پیدا می کند چون می دانند .. دولت ان کشور پولی برای بکار گیری انها دارد. و الان این مواد در ایران مشاهده می شود . چون هزینه های جاری خیلی بیشتر از هزینه های عمرانی است .و از هم بدتر سایر کشورها تلاش می کنندکه اگر محصولی از ان کشور خریداری کنند به به بهای اندک بخرند و میل به سرمایه گذاری در ان کشور نشان نمی دهند .انتظار مردم از دولت سیزدهم این است که خودش راهکاری را پیدا کند که 50% به هزینه های عمرانی و 50% به هزینه های جاری اختصاص یابد . چون در دهه 80 و 90 مدیران دولت تلاش کردند کاهش هزینه ها را به مجلس بسپارند . و خودشان مردان برتر باشند و این تفکر باعث شد که الان شاهد چنین بودجه ایران باشند .