حمید امیدواری نیا در گفتو گو با ایسنا گفت: حدود ۲۵ سال پیش روزنامه ایران اقدام به چاپ روزنامه بریل ایران سپید برای نابینایان کرد که هر روز صبح توزیع میشد. این روزنامه اگر چه با تاخیر ولی به دست نابینایان میرسید و شامل بخشهای مختلف خبری و همچنین بخش مربوط به نابینایان بود. ایران سپید تنها روزنامه بریل در سطح خاورمیانه بود.
به گفته وی چاپ روزنامه ایران سپید به دلیل کرونا مثل سایر روزنامهها مدتی متوقف شد اما زمانی که باقی روزنامهها شروع به چاپ مجدد کردند ایران سپید همچنان چاپ نشد و به صورت پادکست مطالب را منتشر کرد.
امیدواری نیا ادامه داد: همچنان در انتظار چاپ بریل این روزنامه بودیم ولی این اتفاق نیفتاد. از چند ماه پیش با تغییر دولت و تغییرات مسئولان روزنامه ایران زمزمههای توقف چاپ ایران سپید و تعطیلی کلی آن به گوش میرسد و نشانههای آن نیز تغییرات مسئولان و جایگزین نکردن سردبیر و همچنین بازنشسته کردن برخی پرسنل بدون جایگزینی است.
وی افزود: اصرار داریم که این روزنامه چاپ شود زیرا نابینایان غیر از گوش باید از لمس و خواندن حروف و کلمات نیز استفاده کنند. اعتراض ما این است که به جای افزودن یک امکان، امکانات دیگر را از نیز از آنها میگیریم و به این صورت حقوق نابینا زیر پا گذاشته میشود. گرانی دلیل نمیشود که به طور کل چاپ بریل را تعطیل کنند. اگر نابینا صرفا به گوش اکتفا کند دیگر دیکته و املای فارسی یاد نمیگیرد.
مدیرجامعه نابینایان البرز با اشاره به اینکه نشریه بریل در کشور چاپ میشود ولی روزنامه بریل نداریم، ادامه داد: نشریات بریل هم اکنون به دلیل گرانی کاغذ به خصوص کاغذ بریل خیلی کم شده است. حتی کتاب بریل نیز به دلیل گرانی و کمبود کاغذ کم شده است. میتوان گفت بیشتر به سمت کتاب صوتی روی آورده شده است. از جمله مرکز نابینایان رودکی بسیار کم کار شده است و با وجود بودن چاپگرهای خوبی در زمینه نابینایان ولی چاپ به شدت کم شده است.
به گفته امیدواری نیا، شبکه ملی نابینایان چاوش که برآمده از کلیه تشکلهای نابینایان استانی و شهرستانی است نام ای تهیه و به وزارت ارشاد و روزنامه ایران ارسال کرد ولی بیاثر بوده و هنوز چاپ بریل این روزنامه انجام نمیشود. از طرفی چاپ به صورت روزنامه یا نهایتا هفته نامه میتواند بسیار مفیدتر باشد و این جزو حقوق این قشر است.
انتهای پیام
نظرات