• دوشنبه / ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ / ۰۸:۵۲
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1400111813501
  • خبرنگار : 50212

ضعف زیرساختها مهمترین مانع پیشروی صنعت گردشگری ساوه

ضعف زیرساختها مهمترین مانع پیشروی صنعت گردشگری ساوه

ایسنا/مرکزی رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان ساوه گفت: ضعف زیرساخت ها مهمترین مانع پیشروی صنعت گردشگری این شهرستان است.

رضا ایاز در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه در شهرستان ساوه ۴۲۵ اثر تاریخی وجود دارد، اظهار کرد: ۱۲۵ اثر از این تعداد، به ثبت آثار ملی رسیده است و کاروانسرای باغ شیخ که یکی از بناهای دوره زندیه است و علاوه بر فضای کاروانسرایی دارای یک آب انبار، حسینیه و محراب است نیز در انتظار ثبت جهانی است.

وی بیان کرد: آثار تاریخی موجود در ساوه بجز تپه‌ها و برخی اماکن به نسبت تخصیص اعتبارات سالانه مورد مرمت و بازسازی قرار می‌گیرند که شاخص‌ترین آنها مسجد جامع هزارساله، مسجد سرخ در میدان انقلاب، بنای چارسوق و ... است.

وی با اشاره به کمبودهای زیرساختی در حوزه گردشگری ساوه تصریح کرد: تامین زیرساخت‌ها نقش موثری در تقویت صنعت گردشگری خواهد داشت تا یک گردشگر بتواند یک سفر راحت با فراهم بودن تمامی امکانات رفاهی داشته باشد.

ایاز به مرمت و بازسازی ابنیه، آثار و خانه‌های تاریخی و تامین اماکن اقامتی، هتل و سفره‌خانه به عنوان مهمترین زیرساخت های مورد نیاز گردشگران اشاره کرد و افزود: ساوه به دلیل قرار گرفتن در شرایط خاص و مزیت تاریخی بودنش بستر مناسبی برای جذب توریسم و گردشگر دارد. قرار داشتن در مرکز کشور، نزدیکی به پایتخت، برخورداری از مزیت صنعتی و کشاورزی در کنار تاریخی بودن این شهر و متصل کردن کریدور شرق به غرب از جمله مزیت‌های مهم شهر ساوه برای جذب گردشگر است.

وی با اشاره به تاثیرات کرونا بر اقتصاد گردشگری ساوه گفت: شرایط کرونایی مانع از حضور گردشگران در این شهرستان شد و خسارت زیادی را به تاسیسات گردشگری به دلیل توقف فعالیت و اعمال محدودیت‌ها وارد شد.

وی با اشاره به اعطای تسهیلات کرونایی برای جبران خسارت وارد به تاسیسات گردشگری این شهرستان گفت: متاسفانه تسهیلات اعطایی کرونایی به حدی نبود که بتواند خسارت وارده را جبران کند و امیدواریم با ارائه خدمات بیشتر در پساکرونا بتوان زمینه رونق صنعت گردشگری را در ساوه فراهم کرد.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ساوه در ادامه با اشاره به اینکه در ساوه تنها یک هتل چهارستاره، یک هتل دوستاره و یک هتل تک ستاره وجود دارد، گفت: ساخت یک هتل سه ستاره با پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصدی در دستور کار است و درصدد هستیم تا با ارتقای تاسیسات گردشگری نیاز گردشگران را به زیرساخت اقامتی تامین کنیم.

وی بیان کرد: این آمادگی وجود دارد تا با اعطای تسهیلات و ارائه خدمات لازم با تسهیل در صدور مجوز از سرمایه گذارانی که تمایل به احداث هتل پنج ستاره در ساوه، سفره خانه و مجتمع های گردشگری و رفاهی داشته باشند حمایت کنیم تا بتوان خدمات مناسبی به گردشگران ارائه شود.

او در خصوص اقامتگاه‌های بوم گردی ساوه نیز گفت: متاسفانه استقبال خوبی از اقامتگاههای بوم گردی روستایی در شهرستان نمی شود و تنها اقامتگاه بوم گردی در روستای خانقاه بخش نوبران که دارای مجوز است و نیز اقامتگاه روستای قیطانیه که در حال احداث بوده با استقبال گردشگران مواجه شده است که دلیل آن مشکلات اقتصادی و تورم است که موجب فاصله گرفتن مردم از صنعت گردشگری شده است.

ایاز در ادامه با اشاره به اینکه ساوه در صورت فروکش کردن شرایط کرونایی برای میزبانی از گردشگران در نوروز ۱۴۰۱  آماده می‌شود، افزود: جلسه ستاد خدمات‌ سفر شهرستان ساوه ویژه نوروز ۱۴۰۱، در محل فرمانداری شهرستان ساوه برگزار شد و در این جلسه که به ریاست فرماندار شهرستان ساوه و با حضور مدیران دستگاه‌های عضو ستاد برگزار شد، بر آمادگی این شهرستان برای میزبانی شایسته از مهمانان نوروزی تاکید شد.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ساوه با تاکید به تشکیل کمیته‌های ده‌گانه بر اساس دستورالعمل مربوطه گفت: مقرر شد کمیته‌های ده‌گانه تشکیل و نتیجه نشست های تخصصی خود را در جلسه ای گزارش دهند.

ایاز با اشاره به جاذبه‌های گردشگری و نیز آثار فرهنگی تاریخی این شهرستان، بر آمادگی کامل دستگاه‌های عضو ستاد خدمات سفر و آمادگی تمام دستگاههای عضو برای میزبانی شایسته از مسافران در نوروز ۱۴۰۱ تاکید کرد.

او گفت: آمادگی پمپ بنزین‌ها، نظارت بر سرویس‌های بهداشتی و نمازخانه‌ها، نانوائی ها و مراکز عرضه ارزاق و مایحتاج مردم، بقاع متبرکه، پارک‌ها و فضای سبز، رفع نواقص تابلوهای راهنمای شهری و جاده‌ای، همچنین رفع کمبودها و نوقص بانک‌ها و مراکز بهداشتی و درمانی و خدمات جاده‌ای از مهم‌ترین موضوعاتی بود که در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ساوه تصریح کرد: نظارت بر تاسیسات گردشگری، تهیه اقلام تبلیغاتی، استفاده از فناوری و ظرفیت جدید تبلیغات در کنار عملکرد کمیته‌های تخصصی در ستاد، بسیار حائز اهمیت است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha