به گزارش ایسنا، از صدر اسلام زنان در عرصههای دینی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی نقشی پررنگ و تاثیرگذار داشتند و زنانی چون خدیجه (س)، نسیبه بنت کعب، ام ایمن، حضه، ام عامر، ام سلمه و ام سلیم از جمله این زنان بودند. اگر نگاهی به تاریخ کشور بیندازیم نیز شیر زنانی را می یابیم که در تک تک حوادث سیاسی و اجتماعی جامعه مشارکت داشتند و این مشارکت و حضور از دهه ۱۳۴۰ تا پیروزی انقلاب اسلامی و حتی پس از آن یعنی با شروع جنگ تحمیلی، گستردهتر و مستمرتر شد.
شیر زنان قهرمان ایران شش هزار و ۴۲۸ نفر شهیده در طول سالهای دفاع مقدس تقدیم اسلام کردند که بیشتر آنها در بمباران و موشک باران شهرها به شهادت رسیده اند و ۵۰۰ نفر از این افراد نیز، رزمنده بودند. زنانی چون سیده طاهره هاشمی، نسرین افضل، نرگس حیدرپور، شهناز حاجی شاه، ناهید فاتحی، فوزیه شیر دل و زهرا حسینی.
اما وجود این شیر زنان تنها به زمان انقلاب و جنگ ختم نمی شود چرا که در حال حاضر نیز بسیاری از این زنان در همسایگی ما و در همین سرزمین و شاید در روستایی دور دست قدمهایی برمی دارند که زندگی چند صد نفر را سرو سامان میدهد.
بتول نادری یکی از همین زنان است که از سال ۸۳ فعالیت خود را در پایگاه مقاومت بسیج صدیقه کبری(س) در روستای علی آباد از توابع بخش جوکار ملایر آغاز کرده است. او به خبرنگار ایسنا میگوید: از هزار و ۱۵۱ نفر بعنوان جمعیت هدف ما، ۷۰۰ نفر به روی برگه بسیجی هستند و مابقی بسیجیانی که در تمام برنامه ها حضور دارند.
نادری از تشکیل صندوق قرض الحسنه مددیاری خبر میدهد که در سال ۹۷ آغاز بکار کرده و در حال حاضر ۲۵۰ نفر عضو دارد. او ادامه میدهد: موجودی این صندوق بعنوان نخستین صندوق قرض الحسنه سپاه انصار الحسین(ع) استان، ۳۶۰ میلیون تومان است و از ابتدای تاسیس تاکنون کمک حال بسیاری از اهالی روستا و کارآفرینان برای تامین بخشی از هزینه هایشان بوده است.
راه اندازی یک کارگاه خیاطی و احداث کارخانه تولید نایلون
او راه اندازی کارگاه خیاطی و مشغول شدن پنج خانم خانه دار در این کارگاه، پرداخت کمک هزینههایی برای توسعه مشاغل خانگی از جمله زنبورداری، خرید ادوات کشاورزی و توسعه دامپروری را از جمله فعالیتهای این صندوق قرض الحسنه بر می شمرد و تصریح میکند: پرداخت کمک هزینه ساخت کارخانه تولید انواع نایلون و ناپلکس در روستا یکی از مهمترین اقدامات صندوق است و با راه اندازی آن برای حدود ۳۰ نفر بطور مستقیم و ۱۵۰ نفر بطور غیر مستقیم اشتغال ایجاد میشود.
فرستادن ۱۵۰ زوج جوان به خانه بخت
نادری که علاوه بر این صندوق قرض الحسنه و دستگیری از حدود ۱۰۰ نفر از کشاورزان، دامپروران و کارآفرینان روستا، در سال ۹۸ اقدام به راه اندازی یک مرکز نیکوکاری کرده است، اظهار میکند: تهیه ۱۵۰ دست جهیزیه هر کدام به ارزش ۱۰۰ میلیون تومان، تهیه و توزیع ۱۰ هزار بسته معیشتی هر کدام به ارزش ۲۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان و نیز توزیع حدود ۵ هزار بسته بهداشتی در زمان شیوع بیماری کرونا از جمله اقدامات مرکز نیکوکاری است.
اعزام ۷۵ زیارت اولی به عتبات عالیات و مشهد مقدس
به گفته نادری معرفی بیماران نیازمند سرطانی به مجمع خیرین سلامت ملایر و کمک مالی به آنان، کمک به ساخت و تعمیر منازل نیازمندان روستا، اعزام ۷۵ نفر از نیازمندان و زیارت اولی ها به عتبات عالیات و مشهد مقدس و پرداخت کمک های نقدی به مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان به نیازمندان از دیگر اقدامات این پایگاه است که برای تحقق این اقدامات خیرخواهانه از ظرفیت خیرین بسیاری که به بسیج اعتماد داشتند، استفاده شده است.
این شیر زن ایرانی علاوه بر فعالیت در پایگاه بسیج روستا که حالا بعنوان پایگاه اسوه در سطح کشور انتخاب شده است، یکی از اعضای شورای روستاست که با تمام وجود برای سرافرازی قطعه ای از سرزمینش، تلاش می کند و با تمام سادگی و اخلاصش گاهی از زندگی شخصی و رفاه خود برای آرامش مردمش می زند. سنگری را که نادری برای خود برگزیده، همان سنگر حاج قاسم است و او خود را سرباز حاج قاسم می داند چرا که با دیدن تصویر او بر دیوار پایگاه، اشک در چشمانش حلقه بسته و با بغضی در گلو خفته، نفرینی نثار قاتلان سردار می کند.
چنین زنانی هنوز در سرزمین ما زندگی می کنند، زنانی که تاثیر اقدامات و فعالیت های آنان بیش از ده ارگان و سازمان دولتی است. سازمان هایی که شاید برای کوچک ترین اقدامی باید ماه ها در کوچه پس کوچه ها و اتاق هایشان به دنبال مجوز دولتی بگردی و دست آخر در مرحله دریافت تسهیلات و آوردن چندین ضامن و کروکی محل، آن هم با سودهای آنچنانی همان جا عطایش را به لقایش ببخشی و از خیر ماجرا بگذری.
انتهای پیام
نظرات