به گزارش ایسنا و به نقل از دیلیمیل، نخستین تحویل زیر آبی مشعل المپیک بین دو ربات در چین با موفقیت انجام شد. طی این عملیات تحویل، مشعل حدود هشت دقیقه توسط دو ربات، در رودخانه "یونگ دینگ"(Yongding River) چین زیر آب فرو رفت.
هر کدام از رباتها، یک مشعل فلزی قرمز و نقرهای را در دست داشتند تا مشعل را طی یک سفر سه روزه تحویل دهند.
مراسم افتتاحیه بازیهای زمستانی امسال، در چهارم فوریه در "ورزشگاه ملی پکن"(Beijing Nation Stadium) که به "آشیانه پرنده" (Bird's Nest) نیز معروف است، برگزار خواهد شد.
نخستین ربات پیش از فرو رفتن در اعماق رودخانه یونگ دینگ، مشعل را از "آن گویو"(An Guoyu)، دویست و پنجاه و چهارمین انسان مشعلدار از زمان خروج مشعل از المپیا در یونان دریافت کرد. ربات دوم نیز با موفقیت چشمگیر در رد کردن آتش از زیر آب، پیروزمندانه ظاهر شد. پس از آن، مشعل به "آن ژیانگ"(An Yixiang)، دویست و پنجاه و پنجمین حامل مشعل داده شد تا مرحله بعدی تحویل اجرا شود.
مقامات پکن که شاهد این عملیات تحویل رباتیک زیر آب بودند، آن را نفسگیر و ملموس توصیف کردند.
این نخستین بار است که دو ربات، مشعل المپیک را از زیر آب به یکدیگر تحویل میدهند اما نخستین بار نیست که انتقال مشعل به مراسم افتتاحیه، از زیر آب صورت میگیرد.
مشعل المپیک برای نخستین بار در آستانه بازیهای المپیک سیدنی در سال ۲۰۰۰ به زیر آب رفت و"وندی کریگ دانکن"(Wendy Craig Duncan)، زیستشناس دریایی به همراه آن در مجاورت "سد بزرگ مرجانی"(Great Barrier Reef) شنا کرد.
پس از آن، عملیات دیگری با کمک یک پای رباتیک زیردریایی در بازیهای زمستانی سوچی سال ۲۰۱۴، در عمق ۱۳ متری زیر سطح دریاچه بایکال در روسیه انجام شد.
رباتهای زیردریایی در سال ۲۰۱۸ در شهرستان پیونگ چانگ وارد عمل شدند و یک ربات غولپیکر شش پا موسوم به "کرابستر"(Crabster) به کار گرفته شد که در "موسسه کرهای علم و فناوری اقیانوس"(KIOST) ساخته شده بود.
آن چه که مشعل زیر آبی مورد استفاده در رودخانه یونگ دینگ را برجسته میکند، این است که با استفاده از سوخت گازی بدون دود ساخته شده و توانست بدون آلوده کردن آبهای اطراف بسوزد. این انتخاب، مطابق با ویژگیهای مربوط به فناوریهای دوستدار محیط زیست و پیشرفته چین است.
انتهای پیام
نظرات