مهرداد فولاد از پرورش ماهی قزل آلا پس از برداشت برنج و رتون در اراضی شالیزاری شهرستان آمل خبر داد و گفت: یک واحد پرورش ماهی قزل آلا در قفس در منطقه دشتسر روستای رستمدارمحله در یک دوره پرورش بعد از برداشت برنج و رتون، ۳۰ تن ماهی قزل آلا تولید و ۴۰۰ میلیون تومان درآمد کسب کرد.
وی افزود: کشاورز پیشرو در این عرصه ۲ هکتاری در فصل بهار ۲ هفته پس از نشاء برنج، اقدام به رهاسازی ۵۰۰ قطعه جوجه اردک کرد و پس از برداشت برنج، در حالی که زمین مستعد پرورش رتون است، این عملیات را با موفقیت و با مصرف کمترین میزان کود و سموم شیمیایی انجام داد. (رتون به پرورش دوباره ساقههای برنج پس از برداشت محصول بدون شخم و نشاکاری گفته می شود).
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان آمل تصریح کرد: این تولید کننده پس از برداشت رتون نیز در آبان ماه با آب بستن زمین شالیزاری به عمق بیش از ۱.۵ متر، اقدام به رهاسازی ۶۰ هزار قطعه بچه ماهی قزل آلا در قفس به اوزان ۸۰ الی ۱۰۰ گرم کرد.
فولاد بیان کرد: این تولیدکننده در یک دوره ۴ تا ۵ ماهه، ماهی پرورش داده شده در قفس شالیزاری را با وزنهای بیش از ۷۰۰ گرم برداشت کرده و به طور مستقیم به فروش میرساند.
وی اظهار کرد: با توجه به اهمیت پروتئین حیوانی بخصوص پروتئین گوشت سفید در تغذیه انسان، لزوم توجه به این بخش اهمیت بیشتری پیدا می کند و به دلیل بالا بودن ارزش غذایی و داشتن اسیدامینه و اسیدهای چرب غیراشباع مواد معدنی و ویتامین ها از دیر باز مورد تغذیه جوامع بود، لذا تکثیر و پرورش انواع ماهیان در آب های داخلی و بهره گیری از آب های سطحی و زیرزمینی یک امر مهم و جدی تلقی می گردد.
وی در پایان یادآور شد: ۱۱۰ واحد پرورش ماهی در این شهرستان فعال است که سالانه ۶ هزار تن ماهی قزل آلا تولید می کنند.
انتهای پیام
نظرات