• چهارشنبه / ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۲:۳۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400111310070
  • خبرنگار : 71604

در رقابت با "اسپیس‌ایکس" صورت می‌گیرد

برنامه شرکت چینی برای استفاده مجدد از موشک‌ها

برنامه شرکت چینی برای استفاده مجدد از موشک‌ها

یک شرکت چینی سعی دارد مانند شرکت "اسپیس ایکس"، برنامه استفاده مجدد از موشک را طی یک پرواز مداری اجرا کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، چین می‌خواهد شکاف در سرمایه‌گذاری‌های خصوصی حوزه هوافضا را کاهش دهد. شرکت "دیپ بلو ارواسپیس"(Deep Blue Aerospace) که یکی از جدیدترین شرکت‌های چینی فعال در حوزه فضا است، قصد دارد با استفاده از موشک "نوبلا۱"(Nebula-1)، خود تا سال ۲۰۲۳ به یک پرواز مداری دست یابد. این شرکت مانند شرکت "اسپیس ایکس"(SpaceX) در حال حاضر می‌تواند قابلیت استفاده مجدد از موشک را اجرا کند.

این بدان معناست که نخستین پرواز مداری موشک "نوبلا ۱" می‌تواند خیلی زودتر از آنچه بسیاری از کارشناسان حوزه صنعت فکر می‌کردند، انجام شود و چین را یک گام به رقبای غربی خود نزدیک‌تر کند.

رویای سفر انسان به فضا

شرکت دیپ بلو ارواسپیس در اکتبر ۲۰۲۱، موشک "نوبلا ام"(Nebula-M) خود را در شهر تونگچوان آزمایش کرد. این موشک تا ارتفاع تقریباً ۱۰۳/۲ متر بلند شد و فرود آمد. نوبلا ام به ‌رغم جهش و تکان خوردن، به ‌طوری باورنکردنی توانست موقعیت عمودی خود را حفظ کند و فرود موفقیت‌آمیز خود را به پایان برساند.

این در مقایسه با ارتفاعاتی که اسپیس ایکس طی کرده و مسیری که برای مشارکت عمومی و خصوصی طی بسیاری از پروازهای دارای سرنشین و بدون سرنشین به "ایستگاه فضایی بین‌المللی"(ISS) و فراتر از آن گذرانده است، نتیجه ناچیزی به شمار می‌رود اما این بدان معنا نیست که چین نمی‌تواند با "ایلان ماسک"(Elon Musk) رقابت کند. به نظر می‌رسد که "هو لیانگ"(Huo Liang)، مدیر عامل شرکت دیپ بلو ارواسپیس، برخی از علایق دوران کودکی ماسک را داشته است. لیانگ زمانی که در مدرسه ابتدایی بود، ماکت هواپیما می‌ساخت، ستاره‌ها را به طور شگفت‌زده‌ای نگاه می‌کرد و به حدس زدن در مورد چیزهایی می‌پرداخت که انسان‌ها ممکن است در کیهان بیابند.

هنگامی که ماموریت "شنزو ۵"(Shenzhou-5) از تلویزیون پخش شد و "یانگ لیوی"(Yang Liwei)، نخستین شخص از چین بود که به فضا رسید، هو لیانگ از آن الهام گرفت. او در مصاحبه‌ای گفت: امید داشتم که روزی بتوانم در این صنعت کار کنم و درگیر مسائل مربوط به آن باشم.

هو در گذشته، با "شرکت علوم و صنعت هوافضای چین"(CASIC) کار می‌کرد که با دولت این کشور برای ارائه فناوری فضایی در حوزه دفاعی همکاری داشت اما هو در سال ۲۰۱۶، این شرکت را ترک کرد تا در بخش خصوصی کار کند.

شرکت دیپ بلو ارواسپیس در ماه‌های منتهی به آزمایش‌های اخیر، دو کار را برای تکمیل موشک مداری قابل استفاده مجدد نوبلا۱ انجام داد. نخستین کار، پرتاب موفقیت‌آمیز تقریبا ۱۰ متری و سپس، یک پرتاب تقریبا ۱۰۰ متری بود.

هو گفت: این کار از نظر فنی، در مقایسه با بازیابی مداری، دستاورد چندان بزرگی نیست اما نخستین گام برای یک شرکت چینی و رسیدن ما به این هدف است.

گام بعدی برای هو و شرکتش، یک پرواز تقریبا یک کیلومتری به سمت فضا خواهد بود و نوبلا ام را آزمایش خواهد کرد. انواع دیگری از این موشک نیز ارائه خواهند شد؛ از جمله یک موشک بزرگ‌تر موسوم به "نوبلا ۲ام"(Nebula-2M) که با کمک موشک نوبلا ۱ بلند می‌شود و می‌تواند تا ارتفاع ۱۰۰ کیلومتر پرواز کند.

هو در ادامه گفت: برنامه ما این است که پرتابگر مداری موشک نوبلا ۱ را در اسرع وقت تولید کنیم و به طور همزمان بازیابی مداری را نیز آغاز خواهیم کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha