• سه‌شنبه / ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۳:۳۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400111209218
  • خبرنگار : 71415

تصویب قطعنامه‌ای در پارلمان ژاپن در ارتباط با وضعیت حقوق بشری چین

تصویب قطعنامه‌ای در پارلمان ژاپن در ارتباط با وضعیت حقوق بشری چین

پارلمان ژاپن امروز سه شنبه چند روز پیش از شروع بازی‌های المپیک زمستانی پکن، قطعنامه نادری را تصویب کرده و به موجب آن به ابراز نگرانی درباره مسائل حقوق بشری در چین از جمله رفتار با جمعیت مسلمانان اویغور و همچنین مساله هنگ کنگ پرداخته است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، بر اساس گزارش‌ها، متن این قطعنامه پیشنهاد شده از سوی یک گروه چند حزبی، پس از یک سری بحث‌های طولانی، ملایم‌تر شده و تهیه کنندگان آن از متهم کردن مستقیم پکن به نقض حقوق بشر خودداری کردند.

همچنان که چین خودش را آماده میزبانی از بازی‌های المپیک زمستانی در ماه جاری میلادی می‌کند، تحول مذکور نیز در ضمن افزایش تمرکز بر سوابق حقوق بشری این کشور رخ می‌دهد.

توکیو تلاش کرده در رویکردش نسبت به چین محتاطانه عمل کرده و فشارهایی که متحد نزدیکش، واشنگتن، بر پکن اعمال می‌کند را متوازن سازد.

قطعنامه مربوط به حقوق بشر در چین در مجلس سفلای پارلمان ژاپن با اکثریت آرا به تصویب رسید؛ قطعنامه‌ای که به ابراز "نگرانی‌های جدی در قبال وضعیت حقوق بشر" در مناطق سین کیانگ، تبت، هنگ کنگ و مغولستان داخلی چین پرداخته است.

این قطعنامه در عین حال از دولت ژاپن تقاضا داشته با چین تعامل سازنده بر سر مسائل حقوق بشری داشته باشد.

پکن از مدتها قبل اتهامات مطرح شده علیه‌اش از بابت رفتارش با قوم اویغور و سایر مردم ترک مسلمان از جمله اتهام نسل کشی که آمریکا به آن وارد ساخته را رد کرده است.

کارشناسان تخمین زده‌اند که بیش از یک میلیون نفر در کمپهای ایجاد شده در منطقه سین کیانگی که میزبان این اقلیت است، محبوس شده‌اند.

به همین ترتیب، پکن ادعاها درباره اینکه تبتی‌ها تحت نظارت شدید زندگی کرده و با تهدید به زندانی شدن یا سواستفاده از بابت هر نشانه از هویت غیر چینی همچون داشتن تصاویر دالایی لاما،‌ رهبر معنوی ساکن تبعید، مواجه شده‌اند را رد کرده است.

ژاپن در قبال هنگ کنگ نیز بارها به ابراز "نگرانی‌های شدید" خود بر سر سیستم انتخاباتی این مستعمره سابق انگلیس در صمن تشدید اعمال کنترل چین بر این کانون مالی که اعتراضات بزرگ دموکراسی‌خواهانه را در پی داشت، پرداخته است.

در دسامبر سال گذشته میلادی، ژاپن با درخواست از چین برای احترام به حقوق بشر و حاکمیت قانون اعلام کرد که نمایندگان دولتش را به بازی‌های المپیک پکن نمی‌فرستد.

این اقدام پس از آن صورت گرفت که آمریکا، انگلیس، استرالیا و کانادا تصمیمشان برای تحریم دیپلماتیک این بازی‌ها را به دلیل آنچه که آنها نقض گسترده حقوق بشر توسط چین خواندند اعلام کردند.

این تحریم به سطح عدم اعزام ورزشکار به بازی‌های المپیک زمستانی پکن که از 4 فوریه آغاز می‌شود نمیرسد اما پکن هشدار داده است که چهار کشور غربی از بابت این کمپین تحت رهبری آمریکا "هزینه خواهند پرداخت".

ژاپن که سال گذشته میلادی میزبان المپیک به تعویق افتاده توکیو بود، سیکو هاشیموتو، مقام ارشد بازی‌های 2020 توکیو و یاسوهیرو یاماشیتا، رئیس کمیته المپیک ژاپن را برای شرکت در مراسم افتتاحیه بازی‌های المپیک پکن می‌فرستد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha