• سه‌شنبه / ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ / ۰۷:۵۷
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1400111208670
  • خبرنگار : 50416

مردم به سگ های بلاصاحب غذارسانی نکنند!

مردم به سگ های بلاصاحب غذارسانی نکنند!

ایسنا/همدان معاون خدمات شهری شهرداری ملایر گفت: مردم با غذا رسانی به سگ ها، شرایط ایده آلی برای زندگی و تولید مثل آن ها فراهم کرده و در نتیجه تعداد آن ها افزایش یافته است.

مجتبی داوری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به وظیفه شهرداری و مردم در مقابل سگ‌های بلا صاحب اظهار کرد: جمع آوری، درمان، عقیم سازی و رهاسازی سگ‌های بلا صاحب وظیفه شهرداری هاست که در حال حاضر این وظیفه توسط شهرداری ملایر در یک مرکز انجام می‌شود.

داوری با بیان اینکه سگ‌ها از ابتدا بعنوان سگ گله یا سگ نگهبان با جامعه ی انسانی در روستاها زندگی می‌کردند، افزود: علت اصلی نزدیک شدن سگ‌ها به جامعه انسانی در شهرها، غذارسانی مردم به آنها است.

وی تصریح کرد: سگ با این غذا رسانی، خوی سگی خود را از دست داده و با ورود به جامعه‌ی انسانی در شهرها، ممکن است گاهی در مقابل آزار و اذیت برخی افراد، صدماتی نیز وارد کنند.

داوری خواستار عدم غذارسانی مردم به سگ‌های بلاصاحب شد و ادامه داد: باید اجازه دهیم سگ در قلمرو خود زندگی کرده و شکار کند.

معاون خدمات شهری شهرداری ملایر مطرح کرد: مردم با غذا رسانی به سگ‌ها، شرایط ایده آلی برای زندگی و تولید مثل آنها فراهم کرده و در نتیجه تعداد آنها افزایش می‌یابد پس اگر مردم و شهرداری به درستی وظیفه خود را انجام دهند، سگ‌ها آرام آرام از جامعه‌ی انسانی در شهرها فاصله می‌گیرند.

داوری در ادامه با اشاره به رهاسازی 5 گرگ در کوهپایه توسط محیط زیست، گفت: رهاسازی این گرگ‌ها، شرایط را برای تولید گرگاس (حاصل آمیزش گرگ و سگ) فراهم کرده است.

وی با تاکید بر اینکه تا کنون چند گرگاس از اطراف شهر جمع آوری و به مرکز نگهداری از سگ‌های بلاصاحب شهرداری منتقل شده است، اضافه کرد: مردم با عدم غذارسانی به این حیوانات، می‌توانند حضور آنها در اطراف و یا داخل شهر را محدود کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۱-۱۲ ۱۱:۵۳

سلام و درود خدمت شما، توی این خبر چندین موضع عنوان شده که با نظر متخصصین جهانی کاملا مغایرت داره که عرض می کنم. (پیشنهاد میکنم گزارش ها و دستورالعمل های سازمان های بین المللی (FAO,OIE,WHO,ICAM) مورد مطالعه جدی قرار بگیره) مورد اول: سگ حیوان شکارچی نیست، باید بین حیوان وحشی و اهلی تفاوت قائل شد. اگر سگ حیوان شکارچی بود به عنوان امین و محافظ مزرعه برای مراقبت از مرغ و خروس و ... ازش استفاده نمیکردن و به جای اینکه منتظر باشه کسی بهش غذا بده خودش میتونست از مرغ و خروس های مزرعه تغذیه کنه. حیوانات شهری زندگی کاملا وابسته به انسان ها دارن و هر جا انسان ها باشن اونا هم هستن پس جدا کردن اونها از انسان ها کار درستی نیست. مورد دوم: سازمان های جهانی توی نشست های تخصصی بین المللی، با بررسی های میدانی که انجام دادن، اعلام کردن، غذارسانی روی جمعیت کل تاثیر نداره و فقط توی توزیع جمعیت موثر هست. مورد سوم: بر عکس تصور عامه، سگها باید کنار انسان ها باقی بمونن و ضمن غذارسانی بهداشتی، واکسینه و عقیم سازی صورت بگیره و بعد توی قلمرو خودشون رهاسازی بشن(اگر اینکار صورت نگیره اقدامات بی حاصل هست و سریع گروه جدید جایگزین میشن). مورد چهارم: گرگ و سگ دشمن هم هستن و تا حالا آمیزش سگ و گرگ توی طبیعت دیده نشده مگر اینکه با دخالت انسان عمل هیبریدی صورت گرفته باشه و گرگاس توسط انسان از روی جبر تولید شده باشه. مورد پنجم: سگ ها خصوصا توی روستا بعنوان لایه حفاظتی بین انسان و حیات وحش ایفای نقش می کنن و مانع ورود حیوانات وحشی خصوصا توی فصل سرد سال که دسترسی به منابع غذایی محدودتر هست میشن. مورد ششم: غذارسانی بهداشتی، واکسینه سازی، عقیم سازی و لحاظ کردن خدمات درمانی، باعث کنترل انواع بیماری های مشترک بین انسان و حیوان میشه و مهمترین موضوع، باعث کاهش پرسه زنی و رفتار پرخاشگرانه حیوانات شهری میشه. مهمترین مساله که نباید ازش غافل موند، آموزش و فرهنگسازی نحوه رفتار مردم با حیوانات شهری هست که خیلی برای مدیریت حیوانات شهری حائز اهمیت هست.