به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این انتخابات با وجود همه گیری ویروس کرونا و پس از آنکه سوسیالیستها بیشتر محبوبیت خود را در نظرسنجیهای اخیر از دست داده بودند، با حضوری بیش از حد انتظار برگزار شد و نتیجه "غافلگیرکنندهای" را رقم زد و تمامی این اتفاقات به این معناست که پرتغال یک دولت "با ثبات" برای نظارت بر استفاده از بودجه اتحادیه اروپا درخصوص مقابله با همه گیری کرونا خواهد داشت.
برگزاری انتخابات زودهنگام که در ماه نوامبر اعلام شد پس از آن صورت گرفت که متحدان تندرو سابق کمونیست متعلق به «آنتونیو کاستا»، نخست وزیر پرتغال و متحدان بلوک چپ برای مخالفت با بودجه دولت اقلیت کاستا، به جناح راست پیوستند.
براساس نظرسنجی از مردم پس از انتخابات، دو حزب چپ تندرو بهای آن را پرداختند و بیش از نیمی از کرسیهای خود را از دست دادند.
پس از نظرسنجیهای هفته گذشته، کاستا خودش اذعان داشت که مردم پرتغال نمیخواهند اکثریت کامل را به او بدهند و انتظار رای اکثریت را نداشت.
کاستا در سخنرانی پیروزی خودش عنوان داشت: "اکثریت مطلق" به معنای قدرت تمام عیار و همچنین به معنای به تنهایی حکومت کردن نیست. این مفهوم به معنای مسئولیت فزایندهای است و به معنی حکومت کردن به نفع و برای تمام مردم پرتغال است.
قبل از اینکه نتایج نهایی اعلام شود، کاستا اظهار کرد که حزبش ۱۱۷ یا ۱۱۸ کرسی از ۲۳۰ کرسی پارلمان را از آن خود کرده است و در عین حال که حامیانش او را تشویق میکردند، پرچمها را به اهتزاز درآوردند و سرود انقلابی خود را خواندند.
کاستا که در سال ۲۰۱۵ پس از بحران بدهی ۲۰۱۱-۲۰۱۴ به قدرت رسید، دورهای از رشد اقتصادی ثابت را رهبری کرده است که به کاهش کسری بودجه در سال ۲۰۱۹، قبل از شروع همه گیری کمک کرد.
اما با این حال، پرتغال همچنان "ضعیفترین" کشور غربی اروپا محسوب میشود و به بودجه اتحادیه اروپا درخصوص همه گیری کرونا تکیه کرده است.
براساس نتایج اولیه سوسیالیستهای چپ میانه حدود ۴۲ درصد و سوسیال دموکراتهای راست میانه با کمتر از ۳۰ درصد آرا در مقام دوم قرار دارند.
حزب راست تندرو "چگا" (Chega) هم موفقیت چشمگیری نسبت به انتخابات قبلی که تنها یک کرسی داشت به دست آورده و تعداد کرسیهای خود را به ۱۱ رسانده است.
انتهای پیام
نظرات