• یکشنبه / ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۴:۱۲
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1400111007312
  • خبرنگار : 50295

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان:

هنر خیال انسان را آزاد می‌کند

هنر خیال انسان را آزاد می‌کند

ایسنا/زنجان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان گفت: پیچیده‌ترین مفاهیم نظری و مسائل اجتماعی را می‌توان در قالب هنر بست و شرح داد.

محمدربیع احمدخانی ظهر امروز (۱۰ بهمن‌ماه) در آیین اختتامیه یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی استان زنجان، اظهار کرد: هنر خیال انسان را آزاد کرده و از محدودیت زبان رها می‌کند، به همین دلیل بزرگان اندیشه، زبان هنر را بهترین و موثرترین واسطه ارتباطی می‌دانند.

وی با بیان اینکه هر آنچه که با گفتار قابل بیان نباشد، از طریق هنر به عمیق‌ترین شکل بیان می‌شود، افزود: گاه یک اثر هنری به ظاهر ساده، دنیایی از مفاهیم را در دل خود جای می‌دهد، در حالی که همان مفاهیم یا کسری از آن در چندین جلد کتاب و نوشتار نمی‌گنجد.

این مسئول با بیان اینکه تاثیری که هنر در کاهش معضلات، آسیب‌های اجتماعی و نشر عادات و رفتارهای پسندیده دارد، تاثیری عمیق و ماندگار است، تصریح کرد: با توجه به تاثیر هنر، حل مسائلی همچون فقر، ناهنجاری‌های اجتماعی، آسیب‌های زیست‌محیطی، قانون‌مداری اگر با هنر همراه باشد راحت‌تر انجام می‌شود و اگر این مسئله را بپذیریم بدیهی است که باید تلاش و همت خود را صرف توسعه و اشاعه هنر در جامعه کنیم.

احمدخانی با بیان اینکه همه هنرمندان که در رشته‌های مختلف هنری فعالیت می‌کنند در کنار تعهد به هنر خود دارای مسئولیت اجتماعی در قبال جامعه خود نیز هستند، ادامه داد: پیچیده‌ترین مفاهیم نظری و مسائل اجتماعی را می‌توان در قالب هنر بست و شرح داد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان عنوان کرد: هنرهای تجسمی شامل نقاشی، طراحی، تصویرسازی، کاریکاتور، حجم و مجسمه، طراحی پوستر، عکاسی و نگارگری است و به‌ دلیل تنوع تکنیکی، داشتن رشته‌های مختلف و اشتغال تعداد بالا برای هنرمندان اهمیت زیادی در جهت ارتقای شاخص‌های مبتنی دارد.

احمدخانی با بیان اینکه هنرهای تجسمی در رشته‌های گوناگون که اصالت و پیشینه تاریخی آن‌ها به هزاران سال پیش برمی‌گردد، مورد توجه مخاطبان عام و خاص بوده و گروه‌های سنی متفاوتی را در بر می‌گیرد، گفت: استان زنجان وضعیت قابل قبولی در شاخص‌های کمی و کیفی در هنرهای تجسمی دارد اما بدیهی است این میزان از موفقیت نباید خللی در عزم و اراده ما در راستای فتح قله‌های بالاتر ایجاد کند.

این مسئول با بیان اینکه برپایی جشنواره‌ها و رخدادهای مرتبط با این هنر اصیل (هنرهای تجسمی) باید مورد توجه قرار گیرد، خاطرنشان کرد: یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی استان که با همت بالای هنرمندان انجام شد، بهانه‌ای است برای گردهم آوردن و توجه به این نکته که جامعه ما برای رسیدن به کمال و آرامش چاره‌ای جز پناه بردن به هنر ندارد و این جشنواره مدیون تلاش مدیران هنرمندانی است که در کنار یکدیگر برگ زرینی دیگر را در تاریخ هنر استان رقم زدند.

در ادامه این مراسم، دبیر اجرایی یازدهمین دوره جشنواره هنرهای تجسمی استان زنجان نیز اظهار کرد: ۴۵۰ اثر در ۸ رشته توسط ۱۷۲ نفر از هنرمندان برای شرکت در یازدهمین دوره جشنواره هنرهای تجسمی استان ارسال کرده ‌بودند که از این تعداد ۱۱۴ نفر از شهرستان زنجان، ۵ نفر از شهرستان سلطانیه، ۴ نفر از ماه‌نشان، ۵ نفر از طارم، ۵ نفر قیدار شرکت کرده‌ بودند و از شهرستان‌های ابهر، خرم‌دره و گرماب به ترتیب ۱۷، ۱۴ و ۸ نفر شرکت کردند.

ابوالفضل نظری با بیان اینکه ۲۰ اثر برای بخش حجم و مجسمه و ۲۲ اثر نیز برای بخش تصویرسازی جشنواره ارسال شده‌ بود، خاطرنشان کرد: ۴۵ اثر در بخش کاریکاتور، ۲۸ اثر در بخش نگارگری، ۹۵ اثر در بخش عکاسی، ۷۳ اثر در بخش طراحی، ۷۹ اثر در بخش پوستر و ۸۸ اثر نیز در بخش نقاشی برای شرکت در جشنواره ارسال شده ‌بود.

به گزارش ایسنا، مریم بیات‌منفرد و پریسا افشار موفق به کسب رتبه‌های اول و دوم در بخش نگارگری یازدهمین دوره جشنواره هنرهای تجسمی استان زنجان شدند. در بخش تصویرسازی جشنواره نیز نیلوفر محمودیان به عنوان نفر اول و ثنا ثبوتی به عنوان نفر سوم و این بخش معرفی شدند.

بهرام علی‌حمیدی نفر اول، مریم تقیلو نفر دوم و نسترن مرتضی‌لو نیز نفرات برتر بخش کاریکاتور یازدهمین دوره جشنواره هنرهای تجسمی استان زنجان هستند. در بخش حجم نیز سمانه اکرادی و علی همتیان به ترتیب نفرات دوم و اول بخش حجم شدند. نیلوفر محمودیان و محمدامین اربطی نیز در جایگاه سوم قرار گرفتند.

در بخش عکاسی نیز میثم یعقوبی به عنوان برگزیده ویژه هیئت داوران معرفی شد و نیلوفر محمودیان، نگار دوستی و زهرا قنبری به ترتیب موفق به کسب جایگاه اول، دوم و سوم شدند. برگزیده ویژه هیئت داوران در بخش پوستر فرانک حیدری به عنوان نفر اول، میثم یعقوبی نفر دوم و محمدمهدی ولی‌زاده نفر برگزیده هیئت  داوران معرفی شدند.

در بخش طراحی نیز هیئت داوران آزاده اشتری و سعید عاشوری را به عنوان برگزیدگان و ماریا عالمی را به عنوان برگزیده اول معرفی کردند. البته برگزیده ویژه هیئت داوران در این بخش نیز محمد عنایتی‌فر بود.

برگزیده ویژه هیئت داوران سیده معصومه موسوی بود و فاطمه بیات، هادی خانی و شهلا منصوری نیز به ترتیب موفق به کسب جایگاه‌های اول، دوم و سوم بخش نقاشی یازدهمین دوره جشنواره هنرهای تجسمی استان زنجان شدند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha