جواد واحدی چهارشنبه ۶ بهمنماه ۱۴۰۰ در مراسم معارفه مدیرکل جدید میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان اظهار کرد: یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل تسهیلات تبصره ۱۸ برای جبران خسارتهای کرونا برای حوزههای صنایعدستی و گردشگری در نظر گرفته شده است و استانها در حال جذب این تسهیلات هستند.
معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ادامه داد: بر اساس برآوردهای حوزه ریاست جمهوری از وزارتخانههای مختلف در زمینه تبصره ۱۸، وزارت میراثفرهنگی در رتبههای اول یا دوم قرار دارد.
وی با اشاره به تلاش مهندس ضرغامی در دولت برای توسعه گردشگری،ادامه داد: افزایش ۳۰ درصدی بودجه در دستور کار قرار گرفته است و این پیشنهاد در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است.
واحدی گفت: وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، پیگیر افزایش اعتبار این وزارتخانه است و امیدواریم در سال آینده افزایش اعتبار داشته باشیم.
معاون وزیربا قدردانی از خدمات دوستمحمدی مدیرکل پیشین میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان نیز گفت: مدیرکل پیشین میراث فرهنگی استان در این مدت عملکرد قابل توجهی داشتند.
واحدی به ظرفیتهای گردشگری و میراثفرهنگی استان سمنان اشاره و خاطرنشان کرد: کاروانسراهای متعدد و برخورداری از آثار تاریخی از تمام دورههای تاریخی از جمله ویژگیهای استان سمنان است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان نیز در این مراسم با تشکر از فعالیتهای مهندس دوستمحمدی گفت: ایشان از نیروهای خوب و توانمند میراث هستند.
محمد حمیدی با اشاره به اینکه استان سمنان از ظرفیتهای قابل توجهی در سه حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برخوردار است، افزود: در نظر است بر اساس دستور استاندار سمنان تا پایان سال جاری ١۵٠ بومگردی در استان فعال شود و این امر در افزایش ضریب ماندگاری مسافران در استان نقش مؤثری دارد.
مدیرکل پیشین میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان نیز در این مراسم با اشاره به فعالیتهای انجام شده در مدت ۱۰ ماه مدیریت این ادارهکل گفت: در این مدت در حوزه میراثفرهنگی ٣۵ کارگاه مرمتی فعال شد، ۱۰ اثر ثبت به ثبت ملی رسید و ٣۴ پرونده جهت ثبت در فهرست ملی به وزارتخانه ارسال شد.
حمیدرضا دوستمحمدی از اجرای پنج پرونده مشارکت در مرمت آثار تاریخی در استان سمنان خبر داد و افزود: مطالعات پژوهشی شاهرود سهراهی مجن و محوطه پارینهسنگی ایوانکی نیز در این مدت انجام شد.
مدیرکل پیشین میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان، آمادهسازی پرونده ۶ کاروانسرای استان برای ثبت در فهرست یونسکو، صدور ١٠٠ پروانه تولید انفرادی و ٢٠ پروانه تولید کارگاهی را از دیگر دستاوردها عنوان کرد و به ثبت ملی ٢ شهر کلاتهخیج شاهرود و مهدیشهر اشاره کرد و گفت: امسال اولین استانی بودیم که ٢ شهر ثبت ملی صنایعدستی داشتیم.
دوستمحمدی به اجرایی شدن بازارچه صنایعدستی استان، ایجاد بازارچههای صنایعدستی در شهرستانها اشاره کرد و افزود: بر اساس جلسات برگزار شده با شهرداریها و ... هم اکنون هشت مرکز صنایعدستی در حال تجهیز است و یک مرکز دهه فجر افتتاح میشود و ۶ خانه متروک به گردونه کارگاههای صنایعدستی اضافه میشود.
وی حجم سرمایهگذاری در حوزه گردشگری استان سمنان را بالغ بر ۱۷ هزار ۳۴۲میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: بیش از ٣٠ پروژه سرمایهگذاری گردشگری در استان در حال انجام است و ١٢ موافقت اصولی نیز در این حوزه صادر شده است.
دوستمحمدی اظهار کرد: هماکنون یک هزار و ۱۷۳ نفر در ٣٠٢ تأسیسات گردشگری استان فعالیت دارند.
در این مراسم با تقدیر از خدمات ۱۰ ماهه حمیدرضا دوستمحمدی، کرمزاده بهعنوان مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان معرفی شد.
دکتر امیر کرمزاده دارای مدرک دکترای مدیریت است. مدیرکل توسعه و ترویج صنایعدستی کشور، معاونت شرکت توسعه ایرانگردی و جهانگردی، سرپرستی مجموعه فرهنگی و تاریخی سعدآباد، معاونت صندوق احیا بناهای تاریخی و فرهنگی کشور،معاونت دفتر مطالعات و آموزش گردشگری، معاونت دفتر طرحهای توسعه و تسهیلات،معاونت سرمایهگذاری ادارهکل میراثفرهنگی استان زنجان و مشاور معاونت صنایعدستی کشور از جمله سوابق کاری کرمزاده است.
انتهای پیام
نظرات