سیدجواد موسوی اظهار کرد: این درخت کهنسال در شهرستان گناباد در جنوب شهر گناباد و در مسیر یکی از شاخههای اصلی جوی قنات قصبه قرار دارد.
محمود طغرایی، مدیر دفتر ثبت آثار تاریخی و طبیعی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی، در مرود سیمای ظاهری این درخت عنوان کرد: تنه این درخت کهنسال بیش از ۱۵۷ سانتیمتر قطر دارد و ارتفاع آن ۱۲ متر است. همچنین طول سایهانداز آن ۱۴ و عرض سایهانداز ۱۴ متر است.
وی ادامه داد: در مسیر جویهای اصلی و فرعی این قنات تاریخی درختان بسیار قدیمی با قدمتی بیش از ۳۰۰ سال هنوز برجای مانده و نیازمند توجه، حفاظت و نگهداری است که از آن جمله درختان توت جوی پیرعلی و چندین چنار را میتوان نام برد.
مدیر دفتر ثبت آثار تاریخی و طبیعی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی افزود: براساس برآوردهای انجام شده توسط کارشناسان پیشینگی این درخت حدود ۳۰۰ تا ۳۵۰ سال برآورد شده است.
بر اساس گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی طغرایی اضافه کرد: با توجه به ثبت جهانی قنات قصبه و ضرورت توجه همه جانبه به این قنات جهانی و عناصر وابسته به آن تلاش شده درختان کهنسال پیرامون جویهای این قنات نیز شناسایی و در فهرست میراث طبیعی کشور ثبت شده و به عنوان یک موجود زنده چندصد ساله و جاذبه ارزشمند گردشگری در برنامههای حفاظتی قنات مد نظر مدیران قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات