به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، هیات طالبان افغانستان در روز آخر نخستین سفر خود به اروپا از زمان قدرت گیری مجدد در اوت ۲۰۲۱، گفتوگوهایی را با چند تن از دیپلماتهای غربی به صورت غیر علنی برگزار کرد.
طالبان افغانستان به دنبال به رسمیت شناخته شدن در سطح بینالمللی و دریافت کمکهای مالی است.
وضعیت حقوق بشر در افغانستان از زمان بازگشت مجدد این گروه به قدرت در اوت سال گذشته میلادی به سرعت رو به وخامت گذاشت، زمانی که کمکهای بینالمللی به ناگاه قطع شد و میلیونها نفر در افغانستان اکنون با گرسنگی پس از خشکسالی شدید روبرو هستند.
"توماس نیکلاسون"، فرستاده ویژه اتحادیه اروپا در امور افغانستان در توییتر خود بر ضرورت دسترسی به مدارس ابتدایی و متوسطه برای پسران و دختران در سراسر افغانستان در آغاز سال تحصیلی در ماه مارس تاکید کرد.
هیات طالبان به سرپرستی امیر خان متقی، وزیر امور خارجه افغانستان با برتران لرتولاری، مقام ارشد وزارت خارجه فرانسه، "نایجل کیسی" فرستاده ویژه دولت لندن و اعضای وزارت خارجه نروژ دیدار کرد.
دختران به مدرسه برمیگردند
"یوناس گار استوره"، نخست وزیر نروژ، در سازمان ملل در نیویورک نیز گفت که به نظر میرسد مذاکرات بین مقامهای اروپایی و هیات طالبان افغانستان "جدی" و "واقعی" بوده است.
وی ادامه داد: ما به وضوح اعلام کردیم که میخواهیم دختران افغانستان و به ویژه دختران بالای ۱۲ سال در مارس به مدرسه برگردند. ما میخواهیم کمکهای بشردوستانه به همه برسد.
پیشتر یک مقام ارشد نروژ گفته بود: این آغاز یک روند بیپایان نیست. ما خواستههایی را مطرح میکنیم که میتوانیم پیگیری کنیم و ببینیم آیا برآورده شده است.
طالبان افغانستان نیز این گفتوگوها را که در اسلو، پایتخت نروژ برگزار شد ستود و آن را گامی برای به رسمیت شناخته شدن در سطح بینالمللی دانست.
نشستهای بیشتری در راه است
نروژ همچنین خواستار رعایت حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و اقلیتها مانند دسترسی به خدمات آموزشی و بهداشتی، حق اشتغال و آزادی رفت و آمد شده است.
در همین حال، "یان اگلند" رئیس شورای پناهندگان نروژ پیش از نشست با طالبان و سایر سازمانهای غیردولتی به خبرگزاری فرانسه گفته بود: تا زمانی که همه تحریمها برداشته نشود، نمیتوانیم جان افراد را نجات دهیم. مسدودسازی کمکها به همان غیرنظامیانی آسیب میزند که کشورهای ناتو صدها میلیارد دلار برای دفاع از آنها تا اوت ۲۰۲۱ در افغانستان خرج کردند.
بر اساس اعلام سازمان ملل، حدود ۵۵ درصد از مردم افغانستان در حال حاضر از گرسنگی در رنج هستند.
دیدار فرستاده انگلیس برای افغانستان با متقی در اسلو
عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه دولت موقت طالبان در یک رشته توئیت درباره دیدار متقی با فرستاده انگلیس برای افغانستان و پاکستان نوشت: "کیسی، نمایندهٔ ویژهٔ بریتانیا برای افغانستان و پاکستان و هیأت همراه وی، با امیرخان متقی سرپرست وزارت امور خارجهٔ گروه طالبان در شهر اسلو ملاقات کرد".
وی افزوده است، که در این دیدار کیسی گفته، ما وارد مرحلهای جدید شدهایم، به افغانستان کمکهای بشردوستانه کردهایم و اکنون نیز مشغول گفتوگو با بانک جهانی هستیم تا بتوانیم در بخش درمان و پرداخت حقوق همکاری کنیم.
وی در ادامه نوشته است، که متقی از کمکهای آنها سپاسگزاری نموده و در رابطه با امنیت اطمینان داده و افزوده است که مرحلهٔ جدید سیاسی باید از راه همکاری پیشرفت کند تا دولت جدید بتواند مشکلات افغانستانی ها را به خوبی حل و به مشکلات موجود رسیدگی کند.
انتهای پیام
نظرات