حسن اسحاقی در گفت وگو با ایسنا از افزایش ۲۶۵ درصدی صادرات ماهیان سردآبی و ماهیان منجمد با توجه به پیدا شدن بازار جدید خبر داد و خاطرنشان کرد: اگر این روند خوب ادامه داشته باشد مطمئنا جای کاهش چشمگیر گونه گرم آبی را خواهد گرفت.
اسحاقی با اشاره به اینکه صید ماهیان استخوانی از ابتدای فصل صید تا پایان دی ماه ۹۰۱ تن بوده است، اظهار کرد: متاسفانه صید ماهیان استخوانی نسبت به مدت مشابه با کاهش ۲۷ درصدی همراه بود اما از نظر ارزش اقتصادی افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی داشته است.
وی به کاهش ۲۴ درصدی صید پره با سرانه صید ۱۸ تنی هر تعاونی اشاره و اضافه کرد: ترکیب گونه ای بهره برداری از دریا توسط صیادان پره کش استان مازندران شامل ۳۹ درصد ماهی کفال، ۳۶ درصد ماهی سفید و ۲۵ درصد ماهی کپور بوده است.
مدیرکل شیلات مازندران گفت: صید کیلکا ماهیان از ابتدای سال تا پایان دی ماه بیش از ۱۰ هزار تن بود که نسبت به مدت مشابه ۹ درصد کاهش و ارزش اقتصادی آن نیز با حدود ۱۴ درصد افزایش همراه بوده است.
اسحاقی بیان کرد: ترکیب گونه ای صید ماهیان کیلکا شامل ۹۷ درصد کیلکای معمولی و ۲ درصد کیلکای انچویی و یک درصد کیلکای چشم درشت است.
اسحاقی از افزایش ۲۳ درصدی صادرات محصولات شیلاتی در خاویار پرورشی نسبت به مدت مشابه سخن گفت و افزود: سرانه صید ۴۰ فروند شناور استان مازندران با ۹ درصد کاهش صید همراه بود.
وی همچنین یادآور شد: گوشت ماهیان خاویاری با توجه به افزایش قیمت ها با کاهش ۳ درصدی مواجه شده است.
مدیرکل شیلات مازندران افزود: ماهیان پرورشی گرم آبی هدف اصلی صادرات بود با توجه به بسته شدن مرزها، بیش از ۶۵ درصد کاهش صادرات نسبت به مدت مشابه داشته است.
اسحاقی از افزایش صادرات ۱۲ درصدی خوراک آبزیان نیز خبر داد و گفت: در مجموع محصولات و پکیج کامل شیلاتی با توجه به کاهش وحشتناک ماهیان گرم آبی حدود ۴۰ درصد کاهش صادرات نسبت به مدت مشابه داشته است.
وی در پایان کشورهای هدف صادرات خاویار پرورشی را چین، مالزی، ژاپن و بلژیک اعلام کرد و افزود: ماهیان سردآبی منجمد به کشور ارمنستان و بازار جدید و ماهیان گرم آبی به آذربایجان صادر می شود اما نتوانستیم به حجم صادرات سال های گذشته به عراق برسیم.
انتهای پیام
نظرات