• سه‌شنبه / ۵ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۹:۳۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1400110503914
  • منبع : نور نیوز

نورنیوز بررسی کرد؛

هیاهو برای هیچ؛ فعلا دلیلی برای مذاکره مستقیم با آمریکا وجود ندارد

هیاهو برای هیچ؛ فعلا دلیلی برای مذاکره مستقیم با آمریکا وجود ندارد

گرچه برخی تلاش کردند اظهارات اخیر وزیر امور خارجه را ابراز علاقه ایران برای مذاکره با آمریکا تعبیر کنند اما توجه دقیق به صحبت‌های حسین امیرعبداللهیان و همچنین متن توییت علی شمخانی نشان می‌دهد که موضع تهران در مذاکرات وین صرفا تلاش برای دستیابی به توافق خوب است.

به گزارش ایسنا به نقل از نورنیوز، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان عصر دوشنبه چهارم بهمن‌ماه در مراسم اختتامیه همایش ملی ایران و همسایگان در مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت خارجه گفت: اگر در روند مذاکرات به مرحله‌ای برسیم که رسیدن به یک «توافق خوب» با تضمین بالا لازمه‌اش این باشد که سطحی از گفت‌وگوها را با آمریکایی‌ها داشته باشیم، این را نادیده نخواهیم گرفت.

اظهارات وزیر خارجه بلافاصله با کلیدواژه «آمادگی ایران برای مذاکره مستقیم با آمریکا» از سوی برخی رسانه‌های داخلی و خارجی منتشر شد و بازتاب گسترده‌ای را نیز به دنبال داشت.

در فاصله کوتاهی پس از انتشار صحبت‌های امیرعبداللهیان، سخنگویان کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا به آن واکنش نشان داده و ضمن استقبال از گفت‌وگوی مستقیم میان تهران و واشنگتن آن را در پیشبرد مذاکرات جاری در وین مفید دانستند.

در حالی که همچنان واکنش‌های داخلی و خارجی به اظهارات وزیر خارجه کشورمان ادامه دارد، علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی با انتشار توئیتی بدون اشاره به موضوع مذاکره مستقیم با آمریکا، صرفا بر امکان «تغییر روش ارتباط با هیئت آمریکایی حاضر در وین» در صورت در دسترس بودن توافق خوب تاکید کرد.

اگرچه برخی رسانه‌ها و اصحاب قلم در داخل و خارج از کشور با کم‌توجهی یا تعمد تلاش کردند اظهارات وزیر امور خارجه را ابراز علاقه ایران برای مذاکره با آمریکا تعبیر کنند اما توجه دقیق به صحبت‌های امیرعبداللهیان و همچنین متن توییت شمخانی که با شفافیت بیشتری به موضوع پرداخته، نشان می‌دهد که موضع جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات وین چنانچه از ابتدا بیان شده بود صرفا تلاش برای دستیابی به توافق خوب است و مذاکره زیر فشار، مذاکره برای مذاکره و یا وقت‌کشی و بهانه‌جویی برای فرار از پذیرش تعهدات از سوی طرف غربی را بر نمی‌تابد.

ایران پیش از این در جریان مذاکرات منتهی به توافق برجام نیز در قالب ۱+۵ و یا مستقلا با آمریکا مذاکره داشته و نشان داده در زمانی که منافع کشور ایجاب کند از مذاکره با دشمن نیز ابایی ندارد اما این شرایط در صورتی محقق می‌شود که مجموعه شرایط برای دستیابی به توافق خوب فراهم شده باشد و مذاکره، الزامی برای نهایی‌سازی توافق مورد نظر ایران قلمداد شود.

اشاره دبیر شورای عالی امنیت ملی به این واقعیت که «تاکنون ارتباط با هیئت آمریکایی حاضر در وین با مبادله نوشتار غیر رسمی انجام شده و نیازی به بیش از این نبوده و نخواهد بود»، حاکی از این واقعیت است که گرچه روند مذاکرات در ریل نسبتا مناسبی قرار گرفته و در مسیر پیشرفت است اما از نظر ایران به دلیل تداوم رفتار زیاده‌خواهانه و غیرسازنده آمریکا، هنوز با دستیابی به توافق خوب فاصله داریم و از این رو الزامی برای گفت‌وگوی مستقیم وجود ندارد.‌

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۵ ۲۱:۱۶

سلام .مگر میشود که برجام اجرا شود ابر قدرتها از بیرون وخیانتکاران از درون..... نمیگذارن اجرا شود. دست ایران زیر ساطور کشورهای غرب وشرق است