• سه‌شنبه / ۵ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۵:۴۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400110503792
  • خبرنگار : 71604

آزمایش ارزان و سریع کووید-۱۹ که نیازی به روش‌های کنونی ندارد

آزمایش ارزان و سریع کووید-۱۹ که نیازی به روش‌های کنونی ندارد

پژوهشگران آمریکایی، نوعی آزمایش برای تشخیص کووید-۱۹ ارائه داده‌اند که به سرعت و با هزینه کم انجام می‌شود و به بسیاری از امکانات مورد نیاز برای آزمایش‌های کنونی نیازی ندارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیوزوایز، پژوهشگران "دانشگاه واشنگتن"(UW)، آزمایش جدیدی را برای تشخیص کووید-۱۹ ابداع کرده‌اند که سرعت آزمایش‌های آنتی‌ژن را با دقت آزمایش‌های "واکنش زنجیره‌ای پلیمراز"(PCR) ترکیب می‌کند که در آزمایشگاه‌های پزشکی و بیمارستان‌ها پردازش می‌شوند.

این آزمایش موسوم به آزمایش "هارمونی کووید-۱۹" یا (Harmony COVID-19)، یک آزمایش تشخیصی است که مانند آزمایش‌های واکنش زنجیره‌ای پلیمراز، مواد ژنتیکی "کروناویروس سندروم حاد تنفسی ۲"(SARS-CoV-2) را شناسایی می‌کند اما در حالی که آزمایش‌های معمولی واکنش زنجیره‌ای پلیمراز می‌توانند چندین ساعت زمان ببرند، کیت آزمایش هارمونی می‌تواند نتایج را در کمتر از ۲۰ دقیقه و با دقت مشابه ارائه دهد.

"بری لوتز"(Barry Lutz)، استادیار مهندسی زیستی دانشگاه واشنگتن و از پژوهشگران این پروژه گفت: ما این آزمایش را طوری طراحی کردیم که کم‌هزینه و به اندازه کافی ساده باشد تا بتوان از آن در هر مکانی استفاده کرد. ما امیدواریم که هزینه کم، آزمایش‌هایی با عملکرد بالا را در سطح محلی و در سراسر جهان قابل دسترس کند.

پژوهشگران، آزمایش هارمونی را با استفاده از معرف‌های آماده و به منظور استفاده ساده و آسان ابداع کردند. این آزمایش از روشی شبیه به واکنش زنجیره‌ای پلیمراز برای تشخیص وجود ژنوم آران‌ای در نمونه سواب بینی استفاده می‌کند و از یک آشکارساز کوچک و کم‌هزینه کمک می‌گیرد که آن هم توسط گروه لوتز طراحی شده است. یک تلفن همراه هوشمند برای کار کردن با آشکارساز و خواندن نتایج مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ردیاب می‌تواند تا چهار نمونه را به صورت هم‌زمان مدیریت کند.

دقت آزمایش‌های کووید-۱۹ در سراسر دوره همه‌گیری، یک موضوع مهم بوده است. بسیاری از کیت‌های خانگی آنتی‌ژن برای بررسی کووید-۱۹ که قطعاتی از پروتئین‌های تولیدشده توسط ویروس را شناسایی می‌کنند، ۸۰ تا ۸۵ درصد دقیق هستند با وجود این ممکن است دقت این آزمایش‌ها در تشخیص سویه اُمیکرون که دارای تعداد نسبتا بالایی از جهش‌ها است، کاهش یابد. این مشکل در رابطه با سایر سویه‌های کروناویروس وجود ندارد. آزمایش‌های واکنش زنجیره‌ای پلیمراز عموما تا ۹۵ درصد یا بیشتر دقیق هستند. این آزمایش‌ها، یک معیار کلیدی برای تشخیص کووید-۱۹ و مورد تایید "سازمان غذا و داروی آمریکا"(FDA) هستند اما به تجهیزات پرهزینه و انتظار طولانی برای دریافت نتایج نیاز دارند.

نتایج ابتدایی گزارش‌ شده در مقاله این پژوهش نشان می‌دهند که دقت کیت آزمایش هارمونی در مورد سواب بینی، ۹۷ درصد است. کیت هارمونی، سه ناحیه گوناگون از ژنوم ویروس را شناسایی می‌کند. اگر جهش‌های زیادی در یک ناحیه وجود داشته باشند، آزمایش جدید می‌تواند دو ناحیه دیگر را نیز شناسایی کند. برای نمونه، این آزمایش می‌تواند سویه اُمیکرون را شناسایی کند که دارای دهها جهش در ناحیه ژنومی است که پروتئین خوشه‌ای را رمزگذاری می‌کند.

اگرچه آزمایش‌های مبتنی بر واکنش زنجیره‌ای پلیمراز، بسیار دقیق هستند اما یک محدودیت کلیدی این است که آزمایش‌های واکنش زنجیره‌ای پلیمراز به دهها چرخه گرمایشی و خنک‌کننده برای شناسایی مواد ژنتیکی در نمونه نیاز دارند. آزمایش توسعه‌یافته توسط پژوهشگران دانشگاه واشنگتن با تکیه بر روشی شبیه به واکنش زنجیره‌ای پلیمراز موسوم به "RT-LAMP" که الزامات سختگیرانه چرخه دما را ندارد، این مشکل را برطرف می‌کند.

لوتز گفت: این آزمایش در دمای ثابت کار می‌کند؛ بنابراین به زمان مورد نیاز برای گرم شدن و خنک شدن نیازی ندارد و طی حدود ۳۰ دقیقه نتیجه را ارائه می‌دهد.

لوتز و گروهش امیدوارند که این کیت‌ها ابتدا برای استفاده در مراکز درمانی و سایر مکان‌های تحت نظارت پزشکی مانند محل کار و مدارس در دسترس قرار بگیرند. آنها مایل هستند که در مرحله بعد، آزمایش را برای استفاده خانگی سازگار کنند.

لوتز گفت: استفاده از آزمایش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز برای مدت طولانی، پرهزینه است و معمولا یک روز یا بیشتر زمان می‌برد تا نتیجه حاصل شود. آزمایش فوری آنتی‌ژن که نتایج را سریع و با هزینه کم ارائه می‌دهد، معمولا دقت کمتری نسبت به آزمایشگاه دارد. ما آزمایش خود را از ابتدا طوری طراحی کردیم که با هزینه کم و حجم بالا قابل ارائه باشد و در عین حال، نتایج را به سرعت و با عملکرد مشابه واکنش زنجیره‌ای پلیمراز ارائه دهد. ما قصد داریم آزمایش خود را در سراسر جهان در دسترس قرار دهیم و آن را مقرون به صرفه کنیم.

این پژوهش، در مجله "Science Advances" به چاپ رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha