به گزارش ایسنا به نقل از افق نیوز، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در یک سخنرانی در واشنگتن، بار دیگر به صراحت از خروج کامل قوای آمریکا از افغانستان دفاع کرد و گفت: اگر فراتر از ضربالاجل [در افغانستان] باقی میماندیم، دو چیز رخ میداد: یکی طالبان حملات تهاجی خود را علیه ما و قوای متحدین ما از سر میگرفت و مجبور میشدیم از خود دفاع کنیم که میکردیم؛ اما نه با سه هزار نیرو.”
دوم اینکه طالبان تعهد کردهبود از حملات تهاجمی بزرگ بر مراکز استاهای پرجمعیت اجتناب کند؛ اما بر اساس این توافق، طالبان میتوانستند در سایر مناطق افغانستان به حملاتشان ادامه دهند و این دومین پیامد عدم خروج قوای خارجی از افغانستان بود.
بلینکن با استناد به اظهارات وزیر دفاع آمریکا گفت که اگر قوای ایالات متحده بار دیگر هدف حملات قرار میگرفتند، واشنگتن مجبور میشد تا برای مدت زمانی نامحدود، دهها هزار نیروی خود را مجددا به افغانستان اعزام کند.
وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد میراثی که از اداره قبلی آمریکا به دولت بایدن در افغانستان باقی ماندهبود، گزینه «بین حفظ وضع موجود با سه هزار نیرو و ترک آن کشور نبود؛ بلکه انتخاب بین ترک کامل افغانستان و یا تکرار جنگ بود».
این مقام ارشد آمریکایی بار دیگر از تصمیم خروج کامل قوای ایالات متحده از افغانستان دفاع کرد و گفت که ادامه حضور نظامی آمریکا در آن کشور پایان روشنی نداشت و آنچه انجام شد «یک ضرورت مطلق بود».
آقای بلینکن گفت: «ما توافقی را از اداره پیشین [امریکا] به میراث گرفتهبودیم که ایالات متحده را ملزم میکرد تا ماه مه سال گذشته افغانستان را ترک کند.
وی افزود: «در عوض طالبان تعهد کردهبودند که از آغاز توافق تا ماه مه ۲۰۲۱، به قوای آمریکا و ائتلاف حمله نکنند».
پایان حضور نظامی آمریکا در افغانستان پس از ۲۰ سال، خروجی بحثبرانگیز بود که همچنان آماج انتقادهای سنگین است و دولت بایدن تحت فشار شدید قرار دارد.
انتهای پیام
نظرات