طوقی در گفت وگو با ایسنا افزود: پرورش و تولید میوههای گرمسیری در سیستان و بلوچستان مورد توجه قرار گرفته است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بیان کرد: در سال جاری تاکنون هزار و ۲۰۰ تن میوه گرمسیری «چیکو» از سطح ۱۵۰ هکتار از باغهای این استان برداشت شده و این درحالیاست که سطح کل باغهای زیرکشت این محصول ۲۳۱ هکتار است و عمده آنها در شهرستانهای چابهار، سرباز، کنارک و قصرقند قرار دارند.
طوقی اظهار کرد: توسعه اراضی زیرکشت محصولات گرمسیری و خارج از فصل با ظرفیت منابع آبی استان درحال انجام است و این موضوع ضمن ایجاد اشتغال بیشتر، مانع خروج ارز و سرمایه داخلی از کشور میشود و کاهش واردات را نیز بهدنبال دارد.
به گفته طوقی، علاوه بر میوههای یاد شده، میوههایی مانند پالسا، گواوا، سیتاپُل، پاپایا، جَم، تمبرهندی، انار بیدانه، بیرام، جمبولان و کنار در منطقه بلوچستان کشت و پس از برداشت، روانه بازارهای مصرف در داخل و حتی خارج از کشور میشود.
وی گفت: اکنون بیشاز ۵ هزارهکتار از اراضی استان زیرکشت موز قرار دارد و تولیدات استان تا حد زیادی نیاز به واردات این محصول را رفع کردهاست.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اظهار کرد: چند سالی است که کشت و پرورش انبه نیز در مناطق جنوبی استان مورد توجه قرار گرفته که چشمانداز خوبی برای آینده این محصول نیز قابل تصور است.
وی تصریح کرد: سیستان و بلوچستان با دارا بودن شرایط آب و هوایی تقریبا استوایی، گرم و مرطوب، خاستگاه تولید متنوعترین میوههای گرمسیری در کشوراست و حتی در تولید برخی میوهها در ایران بیرقیب محسوب میشود که مهمترین آنها خرماست.
انتهای پیام
نظرات