• یکشنبه / ۳ بهمن ۱۴۰۰ / ۰۹:۳۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400110301419
  • خبرنگار : 99999

مشاور امنیت ملی اشرف غنی: تصمیم جو بایدن برای خروج فرصت فروپاشی نظام را مساعد ساخت

مشاور امنیت ملی اشرف غنی: تصمیم جو بایدن برای خروج فرصت فروپاشی نظام را مساعد ساخت

حمدالله محب، مشاور امنیت ملی اشرف غنی قاطعیت تصمیم خروج از سوی جو بایدن را نقطه عطف برای افغانستان عنوان کرده و می‌گوید که تصمیم جدی جو بایدن برای خروج بی‌قیدوشرط و بدون برنامه‌ریزی انتقالی، فرصت فروپاشی نظام در افغانستان را فراهم کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری افق، مشاور امنیت ملی اشرف غنی در گفتگو با فارن پالسی گفته است که یکی از دلایل اصلی، تغییر جدی در اولویت سیاست خارجی ایالات متحده بود که از زمان دولت ترامپ سرچشمه گرفت بود و در دولت جو بایدن عملی شد.

محب افزوده است: « ما دایما درخواست کرده بودیم که یک روند خروج تدریجی به ما امکان دهد تا به درستی برای پر کردن شکاف‌ها و کاستی‌هایی که با خروج کامل ایالات متحده ظاهر می شد، آماده شویم، اما این اتفاق نیفتاد.»

به گفته او، واشنگتن با توجه به تهدیداتی که از چین و فضای امنیت سایبری سرچشمه می‌گرفت، به این نتیجه رسید که باید راهی برای خروج از افغانستان بیابد تا مجبور شود جنگ را برای خود پایان دهد.

او با توجه به توافق‌نامه دوحه گفت است که دولت افغانستان در حاشیه قرار داشت و آمریکا با طالبان برای اینکه به جنگ خود در افغانستان پایان دهد، به طالبان امتیاز داد که این وضعیت سردرگمی و روایت متناقضی را در نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان ایجاد کرده بود.

محب افزوده است که هفته‌های قبل از فروپاشی، آن‌ها به این درک رسیده بودند که نظام سقوط خواهد کرد. به گفته او آن‌ها در پی تحلیل اوضاع برای جلوگیری از سقوط نظام و خونریزی بودند.

او گفته است: «شرایط با سرعتی خیره کننده در حال تغییر بود تا آن لحظه سرنوشت ساز در ۱۵ اوت ۲۰۲۱، زمانی که احساس کردیم هیچ گزینه دیگری نداریم جز اینکه بیرون شویم.»

او افزوده است: «اگر ما می‌ماندیم و جان رییس‌جمهور را به خطر می‌انداختیم، جنگ خانه‌به‌خانه در کابل آغاز می‌شد و دیگر سناریوی معامله انتقال قدرت صورت می‌گرفت، اساسا به دولت طالبان مشروعیت می‌دادیم.»

محب در قسمتی از گفتگویش گفته است، «این یک واقعیت شناخته شده است که اگر حمایت‌های پاکستان نبود، حتی طالبان وجود نداشت.» به گفته او، شواهد زیادی در مورد رابطه طالبان و پاکستان وجود دارد که طالبان در پاکستان فعالیت دارد و از سوی این کشور تجهیز و پشتیبانی می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha