• یکشنبه / ۳ بهمن ۱۴۰۰ / ۰۹:۱۷
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1400110301397
  • خبرنگار : 50184

میراثی رها شده در دل شلوغی شهر

میراثی رها شده در دل شلوغی شهر

ایسنا/کرمانشاه حدود دو دهه‌ای می شود که رهگذران خیابان شلوغ و پرتردد شهرداری(دبیراعظم) کرمانشاه، از مقابل ساختمانی ساکت با چراغ های خاموش و پنجره هایی بسته عبور می کنند، ساختمانی که روزگاری نه چندان دور زندگی در آن موج می زد و مسافران زیادی به آن رفت و آمد می کردند.

مسافرانی که از جاهای دور و نزدیک برای کار، گردش و تفریح به شهر تاریخی کرمانشاه می آمدند و تنها هتل شهر پناهگاهی برای استراحتشان بود. گاهی پرده های سفید آن را کنار می زدند و لب پنجره می ایستادند و رفت و آمد آدم های این شهر را در خیابان شلوغ مقابلشان نظاره می کردند.

 اما حالا ساهاست که دیگر خبری از آن نگاه ها و چراغ های روشن و پنجره های باز اولین هتل شهر کرمانشاه نیست، هتلی که از همان ظاهر زیبایش می توان فهمید که یک هتل ساده نیست.

بنای تاریخی و ثبت ملی شده هتل بیستون کرمانشاه با قدمتی مربوط به اوایل دوره پهلوی این روزها خاموش و ساکت است و کسی هنوز دقیقا نمی داند که چرا این سرنوشت برای این بنای باشکوه رقم خورده و دلسوزی هم نیست که برای نجاتش قدمی محکم بردارد.  

ارزشمندی این بنای تاریخی، مسئولین میراث فرهنگی استان را طی چندسال اخیر برآن داشت تا جانی دوباره به آن بدهند و برای همین بدنبال آن افتادند تا با مالک بنا رایزنی هایی داشته باشند.

دوسال پیش بود که برداشتن موانع پیش روی راه اندازی دوباره این بنا، مسئولین میراث فرهنگی را با مالک بنا پشت یک میز نشاند تا با هم به توافق برسند و هرچند که مسئولین میراث فرهنگی استان در آن زمان اعلام کردند که توافقات اولیه رضایت بخش بوده، اما بعدها مشخص شد که به‌ سامان شدن مجدد این هتل تاریخی به این راحتی ها هم نیست و گِرهی کور است که به سختی باید آن را باز کرد.

آنطور که امید قادری مدیرکل سابق میراث فرهنگی استان در مصاحبه ای که سال گذشته با ایسنا داشت، اعلام کرد، مالک این بنای تاریخی شروط سفت و سختی را برای راه اندازی دوباره هتل داشته که بخشی از آن درخواست برای تجاری سازی بخشی از بنا بدون پرداختن عوارضی به شهرداری بوده که شهرداری کرمانشاه هم این موضوع را خلاف قوانین و مقررات خود دانسته و این درخواست را رد کرده بود.

وحالا  پس از گذشت یک سال این بار برای بررسی وضعیت این هتل تاریخی پیگیری هایمان را از طریق سرپرست میراث فرهنگی استان ادامه دادیم.

جبار گوهری از پیگیری وضعیت هتل تاریخی بیستون به عنوان یکی از دغدغه های کنونی میراث فرهنگی استان یاد کرد و در خصوص آخرین پیگیری ها برای راه اندازی دوباره آن به ایسنا گفت: میراث فرهنگی استان آمادگی کامل دارد که با مالک این بنای تاریخی مذاکراتی داشته باشد، اما متاسفانه علیرغم مکاتباتی که داشته ایم، پای کار نیامده اند.

وی خاطرنشان کرد: صیانت و حفاظت از بناهای تاریخی که از ماموریتهای اصلی میراث فرهنگی است، همیشه با اعمال محدودیت اتفاق نمی افتد، بلکه باید گاها امتیازاتی را به بخش خصوصی بدهیم تا خودش به صیانت و حفاظت بپردازد.

سرپرست میراث فرهنگی استان ادامه داد: در مورد هتل بیستون هم این مسئله را در نظر داریم و می توانیم با مالک بنا دوباره مذاکراتی داشته باشیم و به توافقاتی برسیم و حتی بسته های پیشنهادی به ما بدهد، اما متاسفانه خودشان تاکنون امتناع کرده اند.

وی از هتل بیستون به عنوان سندی هویتی برای تاریخ شهر کرمانشاه یاد کرد و گفت: هرچند که ما حقوق مالکانه آن را می پذیریم، اما برای پاسداشت این بنای تاریخی میراث فرهنگی استان هم حقوقی دارد.

در ادامه پیگیری وضعیت این هتل تاریخی تماس هایی با مالک بنا داشتیم که او در پاسخ به سوالات ایسنا گفت که هیچ توضیحی ندارد و میراث فرهنگی استان در جریان کامل مشکلات این بنا قرار دارد.

در پایان باید گفت، بنای ارزشمند و تاریخی هتل بیستون کرمانشاه با معماری زیبا و منحصربفردش امروزه در شرایطی به سر می برد که در شان آن نیست و مردم استان هم انتظار دارند که مسئولین استانی و میراث فرهنگی با همراهی با مالک بنا برای نجات آن از این وضعیت گام هایی اساسی و جدی را بردارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha