مجتبی قائمی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: طبق پیشبینیهای سازمان بهداشت جهانی شاید از نیمه بهمنماه درگیر پیک اومیکرون شویم، در این نوع از بیماری به دلیل اینکه تعداد بسیاری در مدت زمان کوتاهی درگیر میشوند عملاً در ارائه خدمات به بیماران کرونایی و همچنین برای بستری و ارائه خدمات به سایر بیماران از جمله قلبی، فشارخون، سکتهای و... با مشکل مواجه خواهیم شد.
وی مطرح کرد: برای اینکه درگیر پیک اومیکرون نشویم همچنان باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت کرده و از ماسک استفاده کنیم.
مدیر مرکز بهداشت کاشمر اظهار کرد: با توجه به اینکه تنها دو هفته دیگر برای مقابله با اومیکرون فرصت داریم اگر شهروندان میخواهند که بعد پشیمان نشوند در این مدت زمانی باقی مانده هر چه زودتر واکسن خود را تزریق کنند.
میزان استفاده از ماسک به ۳۰ تا ۴۰ درصد رسید
وی در ادامه با بیان اینکه ۱۲۲ هزار و ۸۴۷ نفر جمعیت بالای ۱۲ سال شهرستان کاشمر تحت پوشش برنامه واکسیناسیون هستند، جمعیت بالای ۱۸ سال را ۱۰۸ هزار و ۹۲ نفر اعلام نمود که باید دوز سوم خود را تزریق کنند.
قائمی اظهار کرد: در نوبت اول تاکنون ۱۱۴ هزار و ۸۴۰ دوز معادل ۹۳.۴۸ درصد، نوبت دوم ۱۰۰ هزار و ۴۰۰ نفر حدود ۸۱.۷۳ درصد و در نوبت سوم ۲۰ هزار و ۹۱۴ نفر معادل ۱۹.۶۱ درصد واکسن خود را تزریق کردهاند.
وی بیان کرد: هنوز ۱۴ هزار و ۳۳۰ نفر در تزریق واکسن نوبت اول، ۱۰ هزار و ۴۱۶ نفر در نوبت دوم و ۲۸ هزار و ۵۰۷ نفر در نوبت سوم تأخیر دارند و مراجعه نکردهاند.
معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان کاشمر عنوان کرد: هر چند ۸۰ درصد جمعیت دو نوبت واکسن را تزریق کردهاند، اما متأسفانه میزان استفاده از ماسک به حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یافته و این عادی انگاری نگران کننده است.
وی همچنین با تأکید بر رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و عدم حضور در محیطهای شلوغ و تجمعات، افزود: ثابت شده که تزریق واکسن به خصوص مرحله سوم نقش بسیار کلیدی در پیشگیری از موارد بستری و فوت دارد، افرادی که سه نوبت را تزریق نمودهاند حتی اگر درگیر این بیماری شوند بسیار سبک خواهد بود.
قائمی گفت: در حال حاضر تمامی مراکز شهری و روستایی و سالن خاتم تزریق واکسن را انجام میدهند، از شهروندان تقاضا داریم واکسیناسیون را به تأخیر نیندازند.
ابتلا به کرونا در مادران باردار خطرناکتر است
وی همچنین به وضعیت واکسیناسیون مادران باردار اشاره کرد و گفت: در این خصوص وضعیت خوبی در شهرستان نداریم، در کاشمر نیز تاکنون ۸۲.۳۹ درصد مادران باردار نوبت اول، ۶۷.۹۸ درصد نوبت دوم و ۲.۱۱ درصد نوبت سوم واکسن را تزریق کردهاند که از میانگین استانی تا حدودی عقبتر هستیم.
مدیر مرکز بهداشت کاشمر بیان کرد: هرچند مادران باردار از نظر واگیری مانند سایر شهروندان هستند اما ابتلا به کرونا در این افراد خطرناکتر بوده و شاید عوارض برای خود و نوزادشان داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۶ درصد واجدان شرایط بالای ۱۲ سال هنوز هیچ دوز واکسنی را تزریق نکردهاند، گفت: متأسفانه روند واکسیناسیون در کاشمر همانند همه کشور کند است به طوری که از ۳۰۰۰ هزار دوز در روز به ۷۰۰ دوز در روز کاهش یافته است.
وی در پایان گفت: با توجه به اینکه هنوز حدود ۳۰ هزار نفر برای تزریق نوبت سوم خود مراجعهای نداشتهاند از شهروندان خواسته میشود برای تزریق نوبت دوم و سوم خود هر چه زودتر اقدام کنند، حتی اگر دو نوبت را هم تزریق کردهاند باز هم پروتکلهای بهداشتی را رعایت نموده و از ماسک استفاده کنند.
انتهای پیام
نظرات