دکتر کمال حیدری در اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی که در سالن شهید سلیمانی مجتمع شهدای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، با بیان اینکه نرخ رشد جمعیت و باروری در کشور طی سالهای گذشته کاهش یافته و این موضوع از دغدغههای مهم رهبر معظم انقلاب است، تصریح کرد: در حال حاضر میانگین سنی کشور در حال افزایش است و طی ۴۵ سال گذشته این شاخص ۱۰ سال بیشتر شده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه از سوی دیگر سن ازدواج نیز در کشور افزایش یافته، خاطرنشان کرد: باید با توسعه مراکز آموزشی و فرهنگسازی نسبت به مقوله افزایش جمعیت و توانمندی زوجین برای دوام زندگی و جلوگیری از طلاق اقدام کرد.
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر استفاده از دوره پنجره جمعیتی تصریح کرد: دوره پنجره دوره شکوفایی هر کشور است و تمام کشورهای پیشرفته دنیا ۳۵ درصد از رشد خود را در این دوران کسب کردهاند و باید از این فرصت بهترین استفاده را برد.
حیدری با بیان اینکه ۷۶ درصد بار بیماریها به بیماریهای غیرواگیر اختصاص دارد، خاطرنشان کرد: بیماریهای غیرواگیر سالانه بیش از ۴۴۶ هزار میلیارد تومان بار مالی به کشور وارد میکند و لازم است در این زمینه برنامهریزی و مداخلههای لازم را انجام داد.
وی با بیان اینکه طی سالهای ۹۵ تا ۱۴۰۰ میزان ابتلا به دیابت ۴ درصد و ابتلا به فشار خون ۷ درصد افزایش یافته استف خاطرنشان کرد: بهترین راهکار برای بهبود وضعیت سلامت جامعه، گسترش خدمات بهداشتی، افزایش پوشش خدمات مراقبتی و افزایش دانش مردم است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه چاقی و کمتحرکی از عوامل خطر ابتلا به بیماریهای غیرواگیر محسوب میشود، تصریح کرد: در حال حاضر حدود نیمی از جوانان(۱۸ تا ۴۵ سال) تحرک کافی ندارند که آسیبهای ناشی از آن در سالهای آینده مشاهده خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد حیدری با بیان اینکه گسترش برنامههای غربالگری میتواند نقش موثری در شناسایی زودهنگام بیماری و ارتقای سلامت جامعه داشته باشد، خاطرنشان کرد: در این راستا میتوان از ظرفیت خیران سلامت و از مراکز غربالگری سرطان نیز به شکل مطلوبی استفاده کرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ۵۹ درصد از پستهای حوزه بهداشت بلاتصدی است، خاطرنشان کرد: با وجود اختصاص ۳۳ درصد از پستهای وزارت بهداشت به حوزه بهداشت، ۵۰ درصد از نیروهای قراردادی وزارت بهداشت به این حوزه اختصاص دارد.
حیدری تصریح کرد: نظارت بر زیرمجموعه و مدیریت منابع و مصارف در شبکهها و زیر مجموعه آن، استفاده بهینه از اعتبارات برنامهای حوزه بهداشت، برگزاری کلاسهای آموزش تکمیلی در ابتدای ورود پرسنل و دانشآموختگان، تشکیل و تقویت جلسات کمیته سلامت و امنیت غذایی در استانداریها، تکمیل پروژههای نیمهتمام و بهرهبرداری از ظرفیت خیرین سلامت و انسجام بین انجمنها و بهرهمندی از سرمایه اجتماعی حاصل شده، جدیت در اجرای برنامه قانون صیانت از جوانی جمعیت، آمادگی برای برنامه پزشکی خانواده، تعامل و ارتباط با نمایندگان و مسئولان استانی و محلی از جمله مواردی است که باید به آن توجه شود.
سیدمحمد پورحسینی، مشاور وزیر و مدیر کل حوزه وزارتی، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز در این نشست با بیان اینکه تحقق سلامت همگانی مهمترین اولویت در بین برنامههای دولت است، از اجرای طرح واکسیناسیون همگانی علیه بیماری کرونا به عنوان بارزترین اقدام در جهت تامین سلامت همگانی یاد کرد.
مشاور وزیر و مدیر کل حوزه وزارتی وزارت بهداشت ضمن اشاره به برگزاری اجلاس روسای دانشگاهها و دانشکدههای کشور در مشهد، این اقدام را فرصتی مغتنم جهت تبادل نظر و تدوین برنامهها و سیاستها در بخشهای صف و ستاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور برشمرد و ابراز امیدواری کرد برآیند نشستها و گفتوگوهای این اجلاس بتواند در همفکری و انسجام هر چه بیشتر اقدامات و برنامههای وزارتخانه موثر باشد.
پورحسینی همچنین با اشاره به موضوع واکسیناسیون همگانی علیه بیماری کرونا در طول ۲ سال گذشته گفت: این حرکت که با همراهی خوب دولت، مردم و سایر نهادهای متولی و علیرغم همه کمبودها و تحریمها صورت گرفت مجاهدتی عظیم بود که با تقدیم شهدای سلامت در این مسیر، حرکتی ماندگار در تاریخ پزشکی کشور ثبت گردید.
وی با اشاره به ویژگیهای اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور در مشهد نیز گفت: با توجه به برگزاری مجازی ۲ اجلاس گذشته در دولت جدید برگزاری حضوری این اجلاس که البته با تاکید بر رعایت کامل پروتکل های بهداشتی در حال برگزاری است، فرصت مناسبی است تا رؤسا و مسئولانی که جدیدا به بدنه وزارتخانه ملحق شدهاند، در کنار هم تعامل و همفکری بیشتری داشته باشند.
پورحسینی این نکته را نیز یاد آور شد که برنامههای وزارتخانه در دولت حاضر محدود به موضوع کرونا و مباحث مرتبط با آن نیست و قطعا در این اجلاس تلاش خواهیم کرد تا موضوعات مهم در بخشهای مختلف بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مطرح و با تبادل و تجمیع نظرات در پایان اجلاس به بیانیه ای موثر و قابل اجرا در بدنه وزارت بهداشت برسیم.
انتهای پیام
نظرات