به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، حمد جابر العلی، وزیر دفاع کویت پس از کوتاه نیامدن از اصرار خود مبنی بر به خدمت گرفتن زنان در ارتش کویت، امروز از جانب مجلس نمایندگان کویت استیضاح شد.
به دنبال این طرح در چهارم ژانویه، حمدان العازمی، نماینده مجلس الامه کویت درخواست استیضاح وزیر دفاع این کشور را به دلیل طرح ورود زنان به ارتش این کشور ارائه کرده بود.
این نماینده پس از استیضاح گفت: اگر سوء استفادهها نبود، پس از نصیحتی که به وزیر کردیم و اخطارها مبنی بر وجود دستورات قانونی، این استیضاح را انجام نمیدادیم. در حالیکه او ناسازگار و مغرور است.
العازمی با خطاب قرار دادن حمد جابر العلی، گفت: اگر به زنان اهمیت میدهی بهتر است که بهجای تاکید بر ورود زنان به ارتش، فرزندانشان را وارد ارتش کنی.
این نماینده تاکید میکند به واسطه نظرسنجی دقیقی که از جانب مرکز دولتی آمار کویت انجام شده است، بیشتر زنان این کشور، حتی قشر تحصیل کرده نیز مخالف پیوستن به ارتش هستند.
العازمی در مورد این آمار اظهار کرد: این نظرسنجیها نشان میدهد که ما مردمی محافظه کار هستیم.
اکتبر گذشته، وزیر دفاع کویت تصمیمی صادر کرد که به زنان اجازه میدهد برای اولین بار به عنوان افسر و سرباز به ارتش بپیوندند.
اما وزیر دفاع کویت پس از آنکه با انتقاد بیسابقهای روبهرو شد دستور داد تا اعلام نظر رسمی وزارت اوقاف و امور اسلامی کویت این طرح به تعویق بیفتد.
وی همچنین متعهد شده بود که کار برای پیوستن اولین گروه از بانوان متقاضی به ارتش کویت پس از دریافت پاسخ از دارالافتاء انجام شود.
وزیر دفاع کویت نیز در دفاعیات خود گفت: گشودن باب پیوستن زنان به ارتش تنها محدود به سازمان خدمات پزشکی و خدمات پشتیبانی خواهد بود و زنان کویت ویژگیهای عدیدهای را محقق خواهند کرد.
این وزیر در جلسه اظهار کرد: در بسیاری از اظهارنظرهایم توضیح دادم که گشودن باب الحاق زنان به ارتش در بخشهایی خواهد بود که زنان در حال حاضر در وزارت دفاع در آنها کار میکنند و ما کار جدیدی قرار نیست بکنیم و قرار نیست آنها دست به سلاح شوند.
او تبین کرد: تصمیم پیوستن زنان به ارتش ویژگیهای عدیدهای برای زنان محقق خواهد کرد از جمله افزایش نیروی کار تازه در بخش نظامی و استفاده از قانون بازنشستگی ویژه نظامیان. ما برای زنان مزایایی در نظر گرفتیم و این مساله را اختیاری کردیم نه اجباری.
العلی اشاره کرد: ۳۴ کشور اسلامی به زنان اجازه دادهاند جذب خدمت نظامی شوند و کشورهایی هستند که زنان در این کشورها در فعالیتهای میدانی حضور دارند، از جمله کشورهای عضو شورای همکاری. ما فعالیت زنان را در زمینههای مشخص تعیین کردهایم.
وی اضافه کرد: در مقدمه این کشورها که به زنان اجازه دادند به خدمت نظامی بپیوندند کشور قبله مسلمانان کشور برادر عربستان است. آیا تمام این کشورها خلاف شرع عمل کردهاند؟
انتهای پیام
نظرات