به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این اختلاف نظر در پی چند ماه پر تلاطم پایانی سال ۲۰۲۱ و پس از آنکه سازمان اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا، آ.سه.آن، گام بیسابقهای را برای به حاشیه راندن مین آنگ هلاینگ، رهبر میانمار از نشست رهبران این اتحادیه در واکنش به وقوع کودتای ارتش این کشور و استفاده این ارتش از نیروی مرگبار علیه معترضان میانماری اتخاذ کرد، بالا گرفته است.
عبدالقادر جیلانی، یک مقام وزارت امور خارجه اندونزی گفت که موضوع حساس حضور میانمار در رویدادهای آ.سه. آن حل نشده باقی مانده است.
جیلانی که مدیر کل آسیا، اقیانوسیه و آفریقا در این وزارت خارجه است به خبرنگاران گفت: باید پذیرفت که هنوز برای وحدت پیدا کردن دیدگاهها زمان نیاز است.
او اضافه کرد، با این حال، اقدام کامبوج در به تعویق انداختن جلسه مربوط به افتتاحیه ریاستش بر این بلوک که برای هفته جاری برنامه ریزی شده بود، با توجه به تهدید سویه اومیکرون کروناویرس قابل درک است.
کامبوج هنگام به تعویق انداختن این نشست در چند روز قبل اعلام کرد که مشکلات مربوط به سفر جلوی شرکت برخی وزرای امور خارجه را میگیرد.
دو منبع دیپلماتیک به رویترز گفتند کامبوج اعلام کرده است که می خواهد با حاکمیت نظامی میانمار تعامل پیدا کند و از وونا مائونگ لوین، وزیر امور خارجه این حاکمیت دعوت به شرکت در نشست مذکور آ.سه.آن کرده است.
در روزهای اخیر، سیف الدین عبدالله، وزیر امور خارجه مالزی و لی هسین لونگ، نخست وزیر سنگاپور، با ایده دعوت مجدد از حاکمیت نظامی میانمار به نشستهای آ.سه.آن مخالفت کرده و علت این مساله را عدم مشاهده هیچ گونه پیشرفتی در مورد اتفاق نظر پنج ماده ای این بلوک بر سر حل بحران میانمار دانستهاند.
انتهای پیام
نظرات