• شنبه / ۲۵ دی ۱۴۰۰ / ۰۱:۰۷
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1400102517820
  • خبرنگار : 71263

قزاقستان دیگر بهشت بیت کوین نیست

قزاقستان دیگر بهشت بیت کوین نیست

پس از قطع اینترنت در هفته گذشته، ماینرهای رمزارز به فکر مهاجرت از قزاقستان افتاده اند و می گویند این کشور ممکن است دیگر آن بهشت بیت کوین که سابق بر این بود، نباشد.

به گزارش ایسنا، دولت قزاقستان در پی بروز ناآرامی در این کشور که دومین میزبان بزرگ استخراج کنندگان رمزارز است، دسترسی به اینترنت را مسدود کرد که باعث آفلاین شدن دیتاسنترهای مورد استفاده برای تولید رمزارز و کاهش حدود ۱۳ درصدی نیروی رایانش جهانی بیت کوین شد.

آلن دورجیف از انجمن عمومی صنعت بلاک چین و دیتا سنتر در قزاقستان که نماینده ۸۰ درصد از شرکتهای استخراج رمزارز در این کشور است، اظهار کرد: اکثر تولیدکنندگان رمزارز اکنون آنلاین شده اند.

با این حال چهار ماینر بزرگ در مصاحبه با رویترز گفتند: ازسرگیری فعالیتهای استخراج رمزارز نمی تواند مشکلاتی را که برای این صنعت پیش می آید، پنهان کند و بعضی از آنها یا مشتریانشان ممکن است به دنبال رفتن به کشورهای دیگری برای ادامه فعالیت باشند.

ماینرها می گویند قطعی اینترنت پس از تشدید نظارت دولتی بر فعالیت استخراج کنندگان رمزارز، به نگرانیها نسبت به ثبات و چشم انداز کسب و کار افزوده است.

وینسنت لیو، ماینری که از چین به قزاقستان آمد تا از برق ارزان این کشور بهره مند شود، اظهار کرد: تغییر فضا وی را واداشته است انتقال فعالیتهایش به آمریکای شمالی یا روسیه را بررسی کند. وی گفت: دو یا سه سال پیش ما قزاقستان را به دلیل فضای سیاسی باثبات و برق ثابت، بهشت صنعت استخراج رمزارز می نامیدیم. اکنون وضعیت را بررسی می کنیم و تصور می کنم بخشی از هش ریت را در قزاقستان حفظ کنیم و بخش دیگر را به کشورهای دیگر منتقل کنیم.

بیت کوین و رمزارزهای دیگر توسط رایانه های قدرتمندی استخراج می شوند که به برق زیادی نیاز دارند و اغلب از برق تولید سوختهای فسیلی استفاده می کنند.

قزاقستان سال میلادی گذشته پس از این که چین به مقابله با فعالیت صنعت استخراج رمزارز برخاست و سبب مهاجرت گسترده فعالان این بخش شد، به دومین مرکز بزرگ استخراج بیت کوین در جهان پس از آمریکا تبدیل شد. این کشور در اوت ۱۸ درصد از هش ریت جهانی – نیروی رایانشی مورد استفاده رایانه های متصل به شبکه بیت کوین – سهم داشت که بالاتر از هشت درصد در آوریل، پیش از آغاز سرکوبی ماینرها توسط چین بود.

مزارع استخراج رمزارز قزاقستان عموما از برق تولید نیروگاههای زغال سوز استفاده می کنند که در مسیر کربن زدایی از اقتصاد، به دردسر مقامات این کشور تبدیل شده اند. ماینرهای رمزارز باعث شده اند قزاقستان مجبور شود برق وارد کرده و برق تولید داخل را سهمیه بندی کند. دولت قزاقستان اکنون به دنبال دریافت مالیات و ساماندهی ماینرهای غیرمجاز است. در همین راستا سال گذشته اعلام شد دولت با ماینرهای غیرمجاز که تصور می رود دو برابر ماینرهای مجاز برق مصرف می کنند، مقابله خواهد کرد.

یکی از موسسان شرکت استخراج رمزارز BTC KZ اظهار کرد: هجوم ماینرهای چینی مشکلات برای ماینرهای بومی را با محدود کردن برق، مضاعف کرده است. مشتریان ممکن است به دنبال مهاجرت به آمریکا و روسیه باشند.

بر اساس گزارش رویترز، با این حال چهار ماینر گفتند مالیاتهای نسبتا پایین، هزینه های نیروی کار و تجهیزات ارزان همچنان مزیتهایی برای فعالیت استخراج کنندگان رمزارز در قزاقستان عرضه می کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha