به گزارش ایسنا، این عملیات که توسط سرویس اطلاعاتی داخلی روسیه (FSB) انجام گرفت، نمونه آشکار کم سابقه ای از همکاری میان روسیه و آمریکا همزمان با تشدید تنشها میان دو کشور بر سر اوکراین است. این خبر در حالی اعلام شد که اوکراین با حمله سایبری گسترده ای روبرو شده که وب سایتهای دولتی را از کار انداخته است با این حال هیچ شواهدی از این که این حوادث مذکور به هم ارتباط دارند، وجود ندارد.
سرویس اطلاعاتی داخلی روسیه اعلام کرد این سرویس و پلیس در یک عملیات مشترک، ۲۵ خانه را جست و جو کرده و ۱۴ نفر را دستگیر کردند و داراییهایی شامل ۴۲ میلیون روبل، ۶۰۰ هزار دلار، ۵۰۰ هزار یورو، تجهیزات رایانه ای و ۲۰ خودروی لوکس را توقیف کرده اند.
روسیه درباره این عملیات این گروه که تحت تعقیب آمریکا قرار دارد، مستقیما به واشنگتن اطلاع داد.
سرویس اطلاعاتی داخلی روسیه اعلام کرد این اقدامات تحقیقاتی بر مبنای درخواست آمریکا بوده است. این گروه خلافکار سازمان یافته دیگر وجود ندارد و ساختار اطلاعاتی مورد استفاده آن برای اهداف مجرمانه خنثی شده است.
کانال تلویزیونی REN تصاویری از مامورانی را پخش کرد که به خانه ها هجوم برده و افراد را دستگیر کردند و مقادیر زیادی دلار و روبل روسیه را توقیف کردند.
اعضای گروه هکری باج گیر REvil که به سودینوکیبی هم معروف است، با اتهاماتی روبرو هستند که حداکثر هفت سال مجازات زندان دارد.
یک منبع آگاه از این پرونده به اینترفکس گفت: اعضای این گروه که شهروندی روسیه را دارند، به آمریکا استرداد نخواهند شد.
بر اساس گزارش رویترز، آمریکا نوامبر گذشته جایزه ۱۰ میلیون دلاری برای اطلاعاتی تعیین کرد که به شناسایی هویت هکرهای گروه REvil یا مکان آنها منتهی شود. وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد جایزه ای به ارزش حداکثر ۱۰ میلیون دلار برای اطلاعاتی می دهد که به شناسایی افراد یا مکان سردسته های گروه خلافکار REvil منتهی شود. همچنین این وزارتخانه پنج میلیون دلار برای اطلاعات منجر به دستگیری یا محکومیت افراد شرکت کننده در حملات باج افزاری REvil خواهد داد.
آمریکا با سلسله حملات باج افزاری بزرگی روبرو شده است. یک منبع آگاه در ژوئن به رویترز گفته بود گروه REvil مظنون به دست داشتن در حمله به شرکت جی بی اس - بزرگترین شرکت صنایع گوشتی جهان- است. واشنگتن در گذشته مکررا دولت روسیه را به فعالیت مخرب در اینترنت متهم کرده و در مقابل مسکو این اتهام را رد کرده است. جو بایدن و ولادیمیر پوتین، روسای جمهور آمریکا و روسیه در دیداری که ۱۶ ژوئن در ژنو داشتند، موافقت کردند اگر حملات سایبری که منشا آنها از روسیه است ادامه پیدا کند، درباره مسائل امنیت سایبری به رایزنی بپردازند. دولت روسیه مکررا دست داشتن یا اغماض در برابر حملات سایبری را تکذیب کرده است.
انتهای پیام
نظرات