• چهارشنبه / ۲۲ دی ۱۴۰۰ / ۱۶:۱۳
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1400102216664
  • خبرنگار : 50455

هیچ مدرسه‌ای موظف به دریافت تست PCR از دانش آموزان نیست

هیچ مدرسه‌ای موظف به دریافت تست PCR از دانش آموزان نیست

ایسنا/قم معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان گفت: در این دستورالعمل توصیه شده دانش آموزان برای حضور در مدرسه دو دوز واکسن دریافت کنند اما این بحث که اگر دانش آموزی بنا به هر دلیلی واکسن نزد حق ورود به مدرسه را ندارد مطرح نشده است و ضمنا بر ارائه تست PCR منفی این دسته از دانش آموزان به مدرسه هم تأکید ندارد اگر چه ممکن است در دستورالعمل‌های بعدی قید شود ولی در حال حاضر هیچ مدرسه‌ای موظف نیست از دانش آموزان تست PCR دریافت کند بنابراین آخرین دستورالعمل که صفر شش است این موضوع را تأیید نمی‌کند.

مجتبی رمضان بیگی معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان قم در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، مبنای برخورد با موضوع دستورالعمل‌های بهداشتی را دستورالعمل صفر شش دانست و گفت: آخرین پروتکلی که از سمت ستاد ملی مقابله با کرونا به آموزش و پرورش همه استان‌ها  ابلاغ شده دستورالعمل صفر شش است که در آن بحثی در ارتباط با منع ورود دانش آموزانی که واکسن دریافت نکردند به مدرسه طرح نشده است.

رمضان بیگی تصریح در ادامه تصریح کرد: در این دستورالعمل توصیه شده دانش آموزان برای حضور در مدرسه دو دوز واکسن دریافت کنند اما این بحث که اگر دانش آموزی بنا به هر دلیلی واکسن نزد حق ورود به مدرسه را ندارد مطرح نشده است و ضمنا بر ارائه تست PCR منفی این دسته از دانش آموزان به مدرسه هم تأکید ندارد اگر چه ممکن است در دستورالعمل‌های بعدی قید شود ولی در حال حاضر هیچ مدرسه‌ای موظف نیست از دانش آموزان تست PCR  دریافت کند بنابراین آخرین دستورالعمل که صفر شش است این موضوع را تأیید نمی‌کند.

وی با اشاره به اینکه در حیطه وظایف آموزش و پرورش نیست که واکسیناسیون دانش آموزی را اجباری کند، یادآورشد: به هر حال وزارت بهداشت و درمان متولی موضوع سلامت جامعه است بنابراین هر تصمیمی که بگیرند ما مجری هستیم و در حال حاضر دستوری ابلاغ نشده که با توجه به سویه امیکرون واکسیناسیون اجباری شود و تا امروز هر چه بوده فقط در حد توصیه بوده و تقریبا در کل کشور سعی کرده این توصیه را عملی کند.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان توضیح داد: واکسیناسیون دانش آموزان هم تابعی از بزرگسالان است  شرایط ما در حال حاضر از نظر روند واکسیناسیون بزرگسالان یعنی ردیف سنی بالای ۱۸سال نسبت به وضعیت کشوری شرایط خوبی نیست بنابراین خانواده‌ای که واکسن دریافت نکرده اجازه واکسینه شدن دانش آموز را نمی‌دهد، لذا آمار دانش آموزی هم نسبت به میانگین کشوری پایین است.

وی ادامه داد: ما توصیه و تأکید می‌کنیم کلیه دانش آموزان برای حفظ سلامت جامعه واکسن بزنند و ثابت شده که واکسیناسیون در کنار رعایت پروتکل‌ها تنها عامل پیشگیرانه و تضمین سلامت و ایمنی در برابر بیماری کرونا است.

رمضان بیگی با بیان اینکه در خصوص واکسیناسیون دانش آموزان دو بحث مطرح است، عنوان کرد: یکی رده سنی ۱۲ تا ۱۸ سال است که بنا به اعتقاد همه رنج سنی دانش آموزی است اما ممکن است فردی باشد که در این رده سنی قرار گرفته که دانش آموز نیست لذا اگر ما اساس را رنج سنی ۱۲ تا ۱۸ سال قرار بدهیم حدود ۱۲۲ هزار دانش آموز شرایط واکسیناسیون را دارند و از این تعداد حدود ۸۴ هزار دانش آموز تقریبا دوز اول را تزریق کردند که این تعداد نسبت به میانگین کشوری پایین است.

وی با بیان اینکه بیشترین واکسیناسیون در دوره متوسطه اول و دوم اتفاق افتاده، اظهارکرد: بیشترین واکسیناسیون در دوره متوسطه اول و دوم اتفاق افتاده بنابراین اگر ۱۰۱هزار دانش آموز متوسطه استان را اساس قرار دهیم حدود ۸۰ درصد واکسینه شدند اما اگر ۱۲۲ هزار نفر در رده سنی دانش آموزی  ۱۲ تا ۱۸ سال بدون در نظر گرفتن این که فرد دانش آموز است یا نه را در نظر بگیریم ۶۵ درصد از کل جامعه هدف دانش آموزی واکسینه شدند.

رمضان بیگی افزود: مشکل ما دانش آموزان دوره ابتدایی در پایه پنجم و ششم است که این احتمال وجود دارد در سن ۱۲ سالگی باشند و واکسن دریافت نکردند.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان تأکید کرد: از تمام ظرفیت‌ها در جهت ترغیب والدین و دانش آموزان جهت انجام واکسیناسیون استفاده کردیم.

وی با بیان اینکه فقط مسئله سلامت دانش آموز مطرح نیست بلکه سلامت کادر آموزشی و اداری مدرسه هم مورد توجه است ابراز کرد: به لحاظ شرایط واکسیناسیون معلمان از میانگین کشوری بالاتر هستیم بنابراین با ورود معلمان به مدرسه یکی از ظرفیت ها این بوده که خود معلمان دانش آموزان و خانواده‌ها را تشویق به تزریق واکسن کنند و هستند دانش آموزانی که واکسینه شدند در حالی که خانواده‌ها هنوز اقدام نکردند و این امر ناشی از تأثیرگذاری معلمان بر دانش آموزان است.

رمضان بیگی بیان کرد: ظرفیت دوم انجمن اولیا و مربیان است که مدرسین آموزش خانواده چه به صورت حضوری و غیر حضوری با برگزاری وبینارهای مجازی سعی داشتند که خانواده‌ها را مجاب کنند و در جهت اقناع سازی والدین و دانش آموزان برای انجام واکسیناسیون فعالیت کردند.

وی ادامه داد: همچنین واحدهای آموزشی هستند که بسیار تاثیر گذارند و این‌ها چه در ابتدای شروع سال تحصیلی و چه در طول سال تحصیلی با ارتباطات با اولیاء دانش آموزان و همچنین استفاده از پیامک‌های کانال شاد سعی در تشویق امر واکسیناسیون داشتند.

رمضان بیگی با اشاره به برگزاری وبینار با حضور مسئولین بهداشت استان و به ویژه دکتر محبی و فعالین در عرصه طب سنتی که تأکید بر امر واکسیناسیون دارند، گفت: از آنچه که ما در اختیار داشتیم استفاده کردیم تا بتوانیم که دانش آموزان و خانواده‌ها را در امر واکسیناسیون قانع کنیم.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان در پایان عنوان کرد: هر نوع تصمیم در تغییر شیوه آموزش از مجازی به حضوری و برعکس بستگی به تصویب ستاد ملی مبارزه با کرونا دارد لذا هر تصمیمی که این ستاد بر مبنای میزان شیوع و استمرار این بیماری در سطح کشور بگیرد وزارت آموزش و پرورش خود را مکلف و در واقع مجری تصمیمات ستاد می‌داند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha