• سه‌شنبه / ۲۱ دی ۱۴۰۰ / ۰۹:۴۵
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1400102115228
  • خبرنگار : 50214

مدیر کل اسبق میراث فرهنگی یزد:

سرمایه‌گذاری‌های بافت تاریخی یزد در راستای تحقق عدالت اجتماعی نبوده است

سرمایه‌گذاری‌های بافت تاریخی یزد در راستای تحقق عدالت اجتماعی نبوده است

ایسنا/یزد دبیر کانون تفکر گردشگری دانشگاه یزد که زمانی نیز مدیریت میراث فرهنگی استان را برعهده داشته است، با تاکید بر این که ایجاد عدالت اجتماعی یکی از اهداف توسعه پایدار است، گفت: سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در بافت تاریخی یزد هرچند توانسته است باعث ایجاد ارزش‌افزوده شود اما این سودآوری در راستای تحقق عدالت اجتماعی نبوده و هیچ انتفاعی نصیب ساکنین این محلات نشده است.

«محمدمهدی شرافت» که در هفتاد و یکمین نشست کانون تفکر گردشگری دانشگاه یزد سخن می‌گفت، اولویت اصلی در توسعه گردشگری را ارتقای سطح کیفی زندگی در محلات خواند و با اشاره به دیدگاه مثبت شورای شهر نسبت به حوزه گردشگری، رویکرد فعلی این شورا را فرصتی برای تقویت زیرساخت‌ها و رفع موانع گردشگری در شهر یزد برشمرد.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری یزد از تلاش‌ زیاد شهرداری در جهت احیای بافت تاریخی سخن گفت و افزود: هر چند در سال‌های اخیر شهرداری یزد برای مرمت بافت تاریخی این شهر زحمات زیادی کشیده و هزینه‌های زیادی نیز متقبل شده است اما به‌رغم همه این تلاش‌ها، کیفیت زندگی ساکنین این محلات از مطلوبیت قابل قبولی برخوردار نبوده و این امر نتوانسته است رضایت نسبی آنان را فراهم آورد.

دبیر کانون تفکر گردشگری در ادامه ایجاد عدالت اجتماعی را یکی از اهداف توسعه پایدار عنوان کرد و افزود: سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در بافت تاریخی یزد هرچند توانسته است باعث ایجاد ارزش‌افزوده شود اما این سودآوری در راستای تحقق عدالت اجتماعی نبوده و هیچ انتفاعی نصیب ساکنین این محلات نشده است.

شرافت افزود: با توجه به مشکلات موجود در بافت تاریخی، بازنگری در اهداف و برنامه‌ریزی جامع برای ارتقای کیفیت زندگی ساکنین این مناطق ضروری به نظر می‌رسد.

وی با اشاره به طرح جامع راهبردی توسعه گردشگری استان یزد، گفت: از آنجایی‌که این طرح حفاظت محور است، طرح‌های اجرایی می‌بایست در راستای جلب رضایت‌مندی و ماندگاری ساکنین در بافت تاریخی باشد بنابراین اولویت اصلی در توسعه گردشگری ارتقای سطح کیفی زندگی در این محلات با رعایت ضوابط میراث فرهنگی است و بر همین اساس در آینده هرگونه تخصیص بودجه‌ای برای محلات موردنظر مبتنی بر طرح‌های مردم محور خواهد بود.

به گفته وی، زندگی در بافت تاریخی با محدودیت‌هایی همراه است به همین دلیل می‌بایست ترتیباتی اندیشیده شود تا در قبال این محرومیت امتیازاتی به ساکنین این محلات تعلق گیرد.

شرافت در پایان با تأکید بر اهمیت مدیریت مبتنی بر اقلیم، در نظر گرفتن شرایط اقلیمی یزد را اولین گام برای هرگونه برنامه‌ریزی عنوان کرد و بی‌توجهی به آن را سرآغاز اشتباهات و تصمیمات نادرستی دانست که یزد را با خطرات بزرگی مواجه خواهد کرد.

|نتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha