به گزارش ایسنا، مقدار گاز مصرفی در بخشهای نیروگاهی، صنایع عمده، خانگی و تجاری در ۱۹ دیماه ۷۸۸.۹ میلیون مترمکعب بوده که ۱۱۶.۱ میلیون مترمکعب گاز به نیروگاهها و ۱۰۶.۵ میلیون مترمکعب به صنایع عمده کشور تحویل شد و سهم بخش خانگی و تجاری از این مقدار ۵۶۶.۳ میلیون مترمکعب گاز بوده که عدد بسیار قابلتوجهی است.
همچنین در همین تاریخ ۵.۵ میلیون مترمکعب به کارخانههای سیمان، ۲۳ میلیون مترمکعب به بخش فولاد، ۵۵.۵ میلیون مترمکعب به بخش پتروشیمی و ۲۲.۵ میلیون مترمکعب به پالایشگاهها، تلمبهخانهها، بخش مس و آلومینیوم کشور اختصاص یافته است اما باید توجه داشت که مصرف گاز در بخشهای مختلف امسال نسبت به پارسال افزایش یافته است.
برای نمونه، پیشبینی شده بود که در بخش نیروگاهی بهطور متوسط روزانه ۲۰۰ میلیون مترمکعب سوخت معادل مصرف شود، اما مقدار مصرف این بخش در آذرماه امسال از ۱۸۷ میلیون مترمکعب در مدت زمان مشابه پارسال به ۲۰۶ میلیون مترمکعب رسید؛ یعنی بیش از ۱۰ درصد مصرف سوخت معادل نیروگاهها در آذرماه امسال نسبت به پارسال افزایش یافته است.
در این راستا، هوشنگ فلاحتیان - معاون برنامهریزی وزیر نفت رشد مصرف در بخش نیروگاههای حرارتی کشور را در ۱۱ روز نخست دیماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۲.۳ درصد عنوان کرد و گفت: کل سوخت معادل نیروگاهها بهطور میانگین از ابتدای آبانماه تا ۱۱ دیماه سال پیش ۱۹۰ میلیون مترمکعب بوده که امسال به ۲۰۹ میلیون مترمکعب افزایش یافته که رشد ۱۰.۱ درصدی نشان میدهد، به همین ترتیب میانگین مصرف سوخت معادل نیروگاهها از ابتدای آذرماه تا ۱۱ دیماه امسال با ۱۰.۷ درصد رشد روبهرو شده است.
وی روند مصرف نفتگاز (گازوئیل) در نیروگاهها را هم صعودی عنوان کرد و افزود: مصرف نفتگاز در نیروگاههای کشور بهدلیل سرمای زودرس از روزانه ۲۸ میلیون لیتر در آبانماه ۱۳۹۹ به ۵۱.۲ میلیون لیتر رسیده که با رشد ۸۲.۲ درصدی مواجه شده است. خوشبختانه در آذرماه وضع معکوس شد و مقدار مصرف نفتگاز در نیروگاهها به ۴۵ میلیون لیتر کاهش پیدا کرد و وضعیت بهتر شد و به همان ترتیب گاز بیشتری به نیروگاهها تحویل شده است.
او از کاهش ۳۶ درصدی مصرف نفتگاز در سال جاری در بازه زمانی ابتدای آبانماه تا ۱۱ دیماه نسبت به مدت مشابه پارسال خبر داد و گفت: میانگین مصرف نفتگاز در سال ۱۳۹۹ در بازه زمانی یادشده ۸۴.۷ میلیون لیتر در روز بوده که این رقم امسال به ۵۴ میلیون لیتر در روز رسیده است.
افزایش ۴ درصدی موجودی مخازن نفتگاز
معاون وزیر نفت با بیان اینکه موجودی مخازن نفتگاز در پایان ۱۱ دیماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۴ درصد افزایش یافته است، یادآوری کرد: موجودی مخازن نفتگاز در شروع کار دولت جدید نسبت به پارسال کمتر بود، اما با وجود مصرف قابلتوجه بهتدریج این وضع بهبود یافت.
فلاحتیان درباره مقدار تولید نفتگاز هم اظهار کرد: امسال تولید نفتگاز در بازه زمانی اول آذرماه تا ۱۱ دیماه با ۸.۵ درصد رشد نسبت به پارسال به ۱۰۷ میلیون لیتر در روز رسیده است. مقدار تولید سال گذشته ۹۹.۳ میلیون لیتر در روز بود. مقدار تولید نفتکوره در پالایشگاههای کشور نیز در همین بازه زمانی با رشد ۱۶.۳ درصدی از ۵۸ میلیون لیتر به ۶۷.۵ میلیون لیتر رسیده است.
رشد ۱۰ درصدی مصرف خبر خوبی نیست
معاون وزیر نفت با بیان اینکه هنگامی که میگوییم مصرف سوخت معادل نیروگاهها در این بازه زمانی ۱۰ درصد رشد کرده، بدان معناست که برق مصرفی مردم نیز به همین مقدار افزایش یافته که این برق ممکن است در بخشهای صنعتی، خانگی، تجاری و کشاورزی مورد مصرف قرار گرفته باشد، تصریح کرد: اینکه ما هر سال با ۵ تا ۱۰ درصد رشد مصرف در این بخش مواجه هستیم اصلاً خبر خوبی نیست.
طبق اعلام وزارت نفت، فلاحتیان با اشاره به اینکه پارسال نیز سوخت معادل در نیروگاهها بهصورت متوسط بیش از ۴ درصد رشد داشته است، تصریح کرد: بخشی از این رشد به مسائل توسعهای صنایع و بهرهبرداری از کارخانههای جدید، خانههای تازه و... برمیگردد و بخشی نیز به دلیل مصرف بیرویه است که ناشی از ارزان بودن حاملهای انرژی، رفتار مصرفی مردم، نوع ساختوساز و ... است.
وی با یادآوری اینکه در آذرماه سال گذشته بهطور متوسط ۸۲ میلیون مترمکعب گاز در روز در اختیار نیروگاههای حرارتی قرار میگرفت که این مقدار امسال با رشد ۶۳ درصدی به ۱۳۳.۵ میلیون مترمکعب در روز رسیده است، اظهار کرد: همچنین در بازه زمانی اول دیماه تا ۱۱ دیماه ۹۵.۴ میلیون مترمکعب گاز در اختیار نیروگاههای حرارتی قرار گرفته است که نسبت به مدت مشابه پارسال ۴۴.۸ درصد رشد داشته است. مقدار گازی که سال گذشته در اختیار نیروگاههای حرارتی قرار گرفت، ۶۶ میلیون مترمکعب بوده است.
معاون وزیر نفت متوسط گاز تحویلی به نیروگاههای حرارتی را از ابتدای آذرماه تا ۱۱ دیماه سال گذشته، ۷۷.۶ میلیون مترمکعب در روز عنوان کرد و گفت: این مقدار امسال با رشد ۵۸.۸ درصد به ۱۲۳.۳ میلیون مترمکعب در روز رسیده که آمار شاخص و قابل قبولی است.
فلاحتیان تصریح کرد: متوسط تولید گاز خام هم امسال در بازه زمانی آذر تا ۱۱ دیماه ۳.۵ درصد نسبت به پارسال افزایش داشته و تولید گاز سبک تحویلی به خطوط با اندک وارداتی که داشتیم ۲.۲ درصد رشد داشته است.
انتهای پیام
نظرات