به گزارش ایسنا بنابر اعلام پترو تجارت گستر آرین، در طی فرایند احتراق، مقدار زیادی ذرات دوده و مواد ناشی از احتراق ناقص پدید می آید. این مواد تولید شده در روغـن غیر محلول هستند و موجب تشکیل رسوب در پیستون ها می شوند و حتی ممکن اسـت باعـث چسـبندگی رینـگ و پیسـتون گردند.
ویژگی روغن موتور خوب چیست؟
مواد افزودنی پاک کننده و مواد افزودنی معلق کننده به اکثر روغن های روانساز برای از بین بردن رسوبات فوق افـزوده مـی گـردد. از ترکیبات باریم و کلسیم سولفونات ها و فنات ها به عنوان مواد پاک کننده در روغن موتورهای بنزینی و دیزلی استفاده می کنند.
مواد افزودنی به روغن موتور
مواد افزودنی پاک کننده و مواد افزودنی معلق کننده
تمامی روغن های بنزینی و دیزلی از دو جزء روغن پایه و مواد افزودنی تشکیل می گردد. خواص مکانیکی، فیزیکی و تریبولوژیکی روغن های دیزلی و موتوری عمدتاً ناشی از مواد افزودنی است که به منظور بهبود یا ایجاد خواص مورد نیاز به روغن پایه اضافه می گردد.
بابت بهبود عملکرد تمامی روغنها، مواد افزودنی از جمله مواد پاک کننده و معلق کننده به آن اضافه میگردد. این دو دسته از مواد به رغم تفاوت در مفهوم و مکانیسم عمل، نتایج یکسانی در موتور از خود نشان میدهند و آن تمیزی و پاکیزگی سطوح داخلی موتور است.
نکته جالب دیگر این است که نانو افزودنی های تولید شده بر پایه نانو تکنولوژی نیز عملکرد قابل قبولی در زمینه اصلاح کنندگی گرانروی، بهبود دهنده هدایت حرارتی، بهبود دهنده نقطه ریزش، نقطه اشتعال و کاهش اصطکاک در ترکیبات انواع روغن موتور و روانکارها داشتهاند.
تفاوت مواد افزودنی پاک کننده و معلق کننده چیست؟
پاک کنندهها و معلقها تفاوتهایی در عمکرد با هم دارند . پاک کنندهها وظیفه پاک کردن صمغها و لعابها را از سیستم به عهده دارند و به دلیل اینکه این دسته از ترکیبات در دمای پایین بوجود میآیند، بیشتر در دمای پایین موثر هستند.
اما وظیفه معلق کنندهها، معلق نمودن ذرات آلاینده حاصل در دمای بالا در موتور است. برای روشنتر شدن بیشتر مساله، میتوان به اختلاف روغنهای موتور بنزینی و دیزلی اشاره نمود.
سطح کیفی روغنهای بنزینی و دیزلی با یکدیگر تفاوت دارند و یکی از دلایل آن نوع آلودگی در روغن موتورها میباشد.
در خودروهای دیزلی به دلیل شرایط ویژه سوخت دیزل و موتور دیزلی، آلودگی ها بیشتر به صورت ذرات کربن و دوده هستند که برای تمیز نمودن آنها از داخل موتور به مواد معلق کننده نیاز است.این مواد میتوانند با در برگرفتن ذرات جامد آلاینده، آنها را به صورت ذرات معلق در روغن در آورده و به پاکسازی سطوح داخلی موتور از این مواد کمک کنند.
از سوی دیگر در موتورهای بنزینی احتمال تشکیل ترکیباتی نظیر لیکور، لعاب و صمغ به عنوان آلودگی ناشی از ورود بنزین به روغن افزایش مییابد. این مواد چسبندگی بالایی داشته و برای جدا کردن آن از سطوح به مواد پاک کننده احتیاج است.
به عبارت سادهتر می توان گفت پاک کنندهها بیشتر نقش جدا کنندگی مواد از سطوح را داشته و معلقکنندهها بیشتر نقش تعلیق و عدم رسوبگذاری مجدد را بازی میکنند.
به همین دلیل استفاده از روغنهای بنزینی در موتورهای دیزلی و بالعکس نباید انجام گردد، زیرا در روغنهای بنزینی مواد پاک کننده بیشتر از مواد معلقکننده است و در روغنهای دیزلی برعکس. البته دلایل دیگری نیز برای عدم مصرف روغنهای دیزلی و بنزینی به جای یکدیگر وجود دارد که به موقع به آن خواهیم پرداخت.
ساختار مولکولی پاک کننده ها و معلق ها
ساختار پاک کنندهها و معلقها شبیه هم هستند. این مواد معمولا از یک دم غیرقطبی و یک سر قطبی تشکیل شدهاند که بسته به تعادل ایجاد شده بین قدرت سر قطبی و طول رشته آلی غیرقطبی خاصیت ترکیب (پاک کنندگی یا معلق کنندگی ) و شدت آن تعین میشود.
جرم مولکولی نیز که نشانگر قدرت قسمت غیر قطبی این ترکیبات میباشد نیز مبنای دیگری برای تقسیمبندی این مواد به شمار میآید. عموماً ترکیبات با وزن مولکولی کم، پاک کنندگی بیشتر و معلقکنندگی کمتری دارند و ترکیبات با وزن مولکولی بیشتر، قدرت معلق کنندگی بیشتری به نسبت پاک کنندگی از خود نشان می دهند.
نکته دیگری که دراین زمینه باید به آن توجه داشت این است که روند تولید مواد افزودنی به گونه ای است که پاک کنندگی معلق کنندهها و معلق کنندگی پاک کنندهها رو به افزایش است و اختلاف آنها در مواد جدید رو به کاهش است.
پترو تجارت گستر آرین – مشاوره و تامین انواع روغن موتور، روغن صنعتی و گریس صنعتی
شرکت پترو تجارت گستر آرین با سالها سابقه در امر مشاوره و تامین انواع روغن موتور، روغن صنعتی و گریسهای تخصصی و با تکیه بر تجربه متخصصین توانسته است آخرین محصولات شرکتها اعم از روغن موتور بهران ، روغن موتور ایرانول ، پارس، سپاهان، توتال، کاسترول، موبیل و شل و سایر برندها با مناسبترین قیمت به صورت نقدی، اعتباری با تخفیفات ویژه و در اختیار مشتریان محترم در سراسر کشور قرار دهد. لذا خواشمند است شما صنعتگر عزیز در صورت تمایل در مورد ایجاد همکاری با شماره تلفن ۴۷۵۳۲ تماس حاصل فرمایید.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات