به گزارش ایسنا، بانک مرکزی در هفته گذشته با هدف ساماندهی وضعیت فروش ارز مسافرتی تغییراتی در روند تخصیص آن به صرافیها ایجاد کرد که براساس آن، سقف تعیین شده برای سهمیه ارز مسافرتی کشورهای با ویزا به صورت هوایی معادل ۲۰۰۰ یورو، برای کشورهای بدون ویزا به صورت هوایی ۳۰۰ یورو و مسافرتی به صورت زمینی، ریلی و دریایی نیز ۳۰۰ یورو یا معادل آن به سایر ارزهاست.
اما به تازگی مشاهدات میدانی از برخی صرافیها و اعلام برخی از آنها حاکی از آن است که ظاهرا دوباره در سرفصلهای ۲۵ گانه ارائه ارز در صرافیها تغییراتی صورت گرفته و تخصیص برخی از سرفصلها به بانکها داده شده است؛ موضوعی که با انتقاد فعالان بازار ارز مواجه شده و آنها این اقدام را عاملی در جهت حذف بسیاری از مشتریان صرافیها میدانند.
برای شفاف شدن این موضوع، ایسنا آن را از بانک مرکزی پیگیری کرد و با این پاسخ مواجه شد که تغییر جدیدی در سرفصلهای ارائه ارز در صرافیها اتفاق نیفتاده و مربوط به همان کاهش سقف تخصیص ارز مسافرتی از ۲۲۰۰ یورو به ۲۰۰۰ یورو برای کشورهای با ویزا و ۳۰۰ یورو برای کشورهای بدون ویزاست.
در اعلام بانک مرکزی آمده که اگرچه تغییراتی در سرفصلهای فروش ارز اعمال شده که جدید نیست ولی پیش از این و با درخواست صرافیها مبنی براینکه تقاضای کمی برای برخی از سرفصلهای ارزی وجود دارد، این سرفصلها برعهده بانکها قرار گرفته است، اما صرافیها همچنان باید عمده خدمات ارزی همچون ارز مسافرتی، دانشجویی و نیازهای ارزی مردم را پاسخ دهند.
از جمله تغییراتی که گفته میشود در سرفصلهای ارائه ارز از سوی صرافیها در سامانه سنا صورت گرفته، شامل کارمزد کارگزاران، درآمدهای ریالی شرکتهای هواپیمایی خارجی، درآمدهای خالص ریالی کنسولی سفارتخانههای خارجی داخل کشور و نمایندگیهای دیپلماتیک مقیم ایران و ... است که این خدمات از این به بعد صرفا در بانکها ارائه میشود.
با این حال بررسیهای صورت گرفته و گزارشهای دریافتی از سامانه سنا به نوعی نشان دهنده اعمال تغییراتی در سرفصلهای ارائه ارز در صرافیهاست که در تصاویر زیر قابل مشاهده است.
انتهای پیام
نظرات