زهره ملاافضل در گفتوگو با ایسنا با اشاره به سابقه بیش از ۳۷ ساله خود در حوزه خیاطی و طراحی دوخت، اظهار کرد: طی یک سال گذشته با همکاری جهاد دانشگاهی اصفهان در حوزه مشاغل خانگی فعالیت دارم و در حال حاضر حدود ۲۰ نفر زیرمجموعهام هستند.
وی گفت: تبلیغات، فعالیت و آموزشهای جهاد دانشگاهی در این مسیر نه تنها برای پشتیبانها، بلکه برای افراد فعال در حوزه مشاغل خانگی کمککننده است و به نوعی شهریه و هزینه این دورهها کمتر از دورههای فنی و حرفهای است که میتواند در جذب زنان خانهدار به این مدل فعالیتها کمک کند.
این فعال حوزه مشاغل خانگی البته با اشاره به اینکه اگر فردی بخواهد در حوزه مشاغل خانگی فعالیت کند با سختگیریهایی به لحاظ تأمین مکان برای کار و ... مواجه می شود، توضیح داد: متأسفانه هزینههای تأمین یک مکان مشخص برای فعالیت در حوزه مشاغل خانگی بسیار سنگین و نیازمند وام با بهره پایین است.
وی با بیان اینکه برای توسعه مشاغل خانگی در وهله نخست تخصیص تسهیلات بسیار اهمیت دارد، گفت: در وهله بعدی باید آموزشهای این حوزه درست و کاربردی باشد و در نهایت اگر تولیدات این حوزه بالا بود، مقوله بازاریابی و فروش نیز حایز اهمیت است.
ملاافضل تصریح کرد: البته بازار خرید تولیدات مشاغل خانگی به ویژه در حوزه پوشاک در تهران و مشهد بیشتر از اصفهان رونق دارد و به طور قطع اگر زایندهرود در اصفهان جاری و صنعت گردشگری آن رونق بگیرد، به طور قطع میتوان بازار خوبی در فروش تولیدات مشاغل خانگی مهیا کنیم.
وی با اشاره به اینکه برخی تولیدات باکیفیت مشاغل خانگی قابلیت صادرات به کشورهای مختلف را دارند، اظهار کرد: افراد به راحتی نمیتوانند به بازارهای صادراتی دست پیدا کنند و رسیدن به آن، نیازمند بازاریابی تخصصی است.
این فعال حوزه مشاغل خانگی با بیان اینکه به طور قطع نداشتن تجربه و سابقه موجب میشود تا افراد تازه کار به راحتی از حوزه مشاغل خانگی دور شوند، گفت: حتی اگر فردی شاغل باشد، فعالیت در حوزه مشاغل خانگی به خصوص برای زنان میتواند موجب کمک به اقتصاد خانوادهها شود.
انتهای پیام
نظرات