مسعود خسروی که 20 سال است کوهنوردی میکند در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: مجمع هیات کوهنوردی خراسان جنوبی سال گذشته برگزار شد و با توجه به سیاستهای فدراسیون و اداره کل ورزش و جوانان برای توسعه کمی ورزشکاران فعالیت میکند.
وی افزود: با شیوع ویروس کرونا، همه ورزشها و باشگاههای ورزشی در سطح شهرستانها تعطیل شده و مردم به فضاهای باز روی آوردند؛ تعداد زیادی هم کوهنوردی میکردند، اما باتوجه به وجود کرونا ما نمیتوانستیم برنام ای برای این افراد علاقمند داشته باشیم.
این ورزشکار و مدرس فدراسیون بیان کرد: از ابتدای سال برنامه ریزی را برای توسعه کمی ورزشکاران آغاز کردیم و دورههای همگانی و دورههای همایش کوهپیمایی عمومی برای خانوادهها برای جامعه هدف بانوان ادارات برای مناسبتهای ادارات برنامه ریزی و برگزار شد.
خسروی با اشاره به فعال کردن هیئتهای ورزشی چهار شهرستان، افزود: اکنون تمامی هیاتهای کوهنوردی شهرستانها در خراسان جنوبی فعال هستند و دارای چارت سازمانی منظمی هستند که به مناسبتهای مختلفی برنامهها را انجام میدهند.
وی ادامه داد: تعداد ورزشکاران در شش ماهه اول امسال سه برابر سال گذشته شده که این نشان میدهد که ما به آن دستاوردی که مدنظرمان بوده تقریبا دست پیدا کردیم، اما هنوز هم این تعداد کم است و امیدواریم که بتوانیم تا پایان سال این مقدار را دو برابر کنیم.
رئیس هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی خراسان جنوبی بیان کرد: بعد دیگری که در نظر گرفته بودیم برگزاری دورههای آموزشی فدراسیون کوهنوردی است؛ اینکه در خراسان جنوبی ما تعداد مربی و مربی راهنمای کمی داشتیم برای برگزاری دورههای کوهنوردی فردی که بخواهد یک مدرک مربی گری بگیرد باید 17 دوره آموزشی را طی کند که هر دورهای شامل دورههای یک روزه، دو روزه و سه روزه است و بیشتر در استان برگزار نمیشود.
خسروی اظهار کرد: ما برنامه ریزی کردیم و باتوجه به هماهنگی که در فدراسیون انجام شد، ثبت نام انجام دادیم و مربی از فدراسیون دعوت کردیم و تا به امروز از اول سال تاکنون 70 دوره آموزشی را برگزار کردیم و حدود 370 نفر از این دورههای آموزشی بهره مند شدند که توانستند مدارک را اخذ کنند تا ما بتوانیم در درازمدت مربیان خبرهای در استان داشته باشیم که سپس به پرورش استعدادها برسیم.
وی بیان کرد: در همین چند ماه گذشته توانستیم مقام اول سنگ نوردی بانوان را در کشور کسب کنیم؛ کسب مقام پنجم و ششم سنگنوردی آقایان؛ مقام هفتم و هشتم دوی کوهستان نوجوانان نیز از دیگر مقامهای استانی است.
خسروی بیان کرد: در حال حاضر یک تیم 12 نفره در حال تمرین بوده و برای آنان دو اردوی استانی برگزار شده و سپس تیم منتخبین آن به کمپ تیم ملی جوانان اعزام میشوند؛ هرچند که ما وسایل و تجهیزات کافی را نداشتیم که در اختیارشان بگذاریم، اما مساعدت و رایزنی کرده و توانستیم این افراد را به اردوها برسانیم تا حداقل در آن کمپ یا اردوی تیم ملی کسب تجربه کنند و برای سالهای آینده خراسان جنوبی مفید باشند.
پرورش استعدادها در نبود حمایتها
خسروی بیان کرد: یکی از سیاستهای دیگری که هیات خراسان جنوبی دنبال میکند پرورش ورزشکاران در رشته دوی کوهستان است که در این رشته توانستیم دو مسابقه استانی طی امسال برگزار کنیم و قهرمانان خود را به مسابقات کشوری اعزام کنیم و دو مقام خوب را کسب کردیم.
وی افزود: برای اولین بار بود که تیم بانوان استان در این مسابقات شرکت میکردند و دلیلی این امر که در صعودهای ورزشی سرمایه گذاری زیادی نکردیم این است که تجهیزات و امکانات کمی داریم؛ در خراسان جنوبی تنها در بیرجند و قائن دو دیوار سنگنوردی سالنی داریم که اینها هم مستهلک شدند و برای بازسازی آن مبالغ بالایی نیاز داریم.
این ورزشکار و مدرس فدراسیون بیان کرد: به ندرت توانستیم رایزنی کنیم و یک سری امکانات محدودی بگیریم؛ این که حداقل سالنها را بیمه کنیم تا ورزشکاران بتوانند استفاده کنند؛ از طرفی نوع گیرههای سنگنوردی که ما در سالنهای استان استفاده میکنیم در کشور منسوخ شده و ورزشکار در مسابقات کشوری این گیرهها را میبیند و متفاوت با آن چیزی است که در بیرجند و در قائن داریم و همین امر باعث میشود 100 درصد نتوانیم مقام کشوری داشته باشیم.
وی تصریح کرد: برگزاری دورههای آموزشی برای ما مشکلاتی داشته و ما حتی برای اسکان مدرس که از فدراسیون دعوت میکنیم در تمام شهرهای خراسان جنوبی به مشکل برخوردیم و اینکه گاها اداره ورزش خوابگاه و مهمانسرایی ندارد که در اختیار هیات بگذارد و روسای هیئتها مجبور می شوند به ادارات دیگر سر بزنند و با جواب منفی مواجه شوند.
خسروی با تاکید بر همکاری ادارات دیگر با این هیئت، ادامه داد: هیئت کوهنوردی آمادگی دارد با تمام ادارات تعامل داشته باشد و برنامههای کوهنوردی و تیمهای کوهنوردی آنان را مدیریت کند و حتی اردوهای خارج استان را ساماندهی کند.
ورزشی برای نشان دادن پتانسیلهای گردشگری
وی با اشاره به طرح خوب هیئت شهرستان طبس، افزود: این طرح در کشور زبانزد شد و آن، برگزاری صعود به 31 قله 31 استان کشور در یک روز بود؛ یعنی 31 تیم همزمان در یک روز توانستند 31 قله را فتح کنند؛ شهرستان طبس در حالی این طرح را برگزار کرد که حتی مربی کوهنوردی ندارد.
خسروی بیان کرد: قله نایبند به عنوان بام خراسان جنوبی شناخته میشود؛ قلهای که در سال 99 حدود 600 ورزشکار را از سراسر کشور به خود جذب کرد و این افراد با فرهنگ خراسان جنوبی آشنا شدند و از پتانسیل گردشگری منطقه استفاده کردند؛ برگزاری چنین برنامههایی برای شناساندن پتانسیلهای گردشگری استان بسبیار حائز اهمیت است؛ به این شرط که ورزشکاران دغدغه مالی نداشته باشند.
دغدغهای به نام هزینه رفت و آمد
وی با اشاره به تاثیرگذاری حضور سفیران ورزشی در سایر استانها، افزود: مشکل عمده ما نبودن یک دستگاه وسیله نقلیه برای ایاب و ذهاب است چراکه بیشترین و عمده ترین هزینهای که ورزشکاران برای این رفت و آمد و صعودهایشان داشتند همین هزینه ایاب و ذهابشان بوده؛ اگر هیئت کوهنوردی بتواند وسیلهای داشته باشد هزینه این اعزامها به صفر میرسد و تعداد اعزامها حداقل دو برابر میشود.
این ورزشکار بیان کرد: لازم است این بار مالی را از روی ورزشکار برداریم و به آنان کمک کنیم تا برنامههایشان را با تعداد بالاتری و با کیفیت بهتری انجام دهند و اینکه حداقل دغدغه هزینه رفت و آمد نداشته باشند.
خسروی یادآور شد: اگر بتوانیم حامیان مالی در این خصوص پیدا کنیم و برای هیئت بتوانیم وسیله نقلیهای تهیه کنیم برای استان بسیار خوب بوده و میتوانیم برنامههایمان را به بهترین شکل انجام دهیم.
اتهای پیام
نظرات