به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، حدود ۸۵۰ هزار روهینجایی پس از سرکوب نظامی ۲۰۱۷ در میانمار به بنگلادش گریخته و در اردوگاههای آوارگان مملو از جمعیت در آنجا ساکن شدهاند.
بنگلادش بابت پناه دادن به این آوارگان روهینجایی مورد قدردانی قرار گرفته اما گروههای حقوق بشری محدودیتهای اعمال شده علیه این آوارگان را مورد انتقاد قرار دادهاند که شامل تعطیلی کسب و کارهای آنها میشود.
معاون کمیسیونر آوارگان بنگلادش نیز گفته که بیش از ۳۰۰۰ مغازه "غیرقانونی" متعلق به روهینجاها تخریب شده است.
وی ادامه داد: تعداد روهینجاها در شرف ازدیاد است. آنها به پناهگاه نیاز دارند. ما در حال ساخت سولههایی برای اسکان آنها هستیم. گروههای کمکرسان مطمئن میشوند که این آوارگان نیازهای اولیه خود را دریافت میکنند.
اما رهبر جامعه روهینجاها و یک فعال حقوق بشری گفته که تخریب این مغازهها باعث شده تا دهها هزار آواره در اردوگاهها و کمپها دچار مشکل شوند. خانوادههای روهینجایی بزرگ و پر تعداد هستند و میزان مواد غذایی که به آنها میدهند در حال کم شدن است. بسیاری از خانوادهها به درآمد این مغازهها متکی هستند.
سعد حمدی، از عفو بینالملل نیز گفته که این اقدام از سوی دولت بنگلادش باعث میشود تا آوارگان در مقابل سوءاستفاده آسیبپذیر شده و شرایط در اردوگاهها وخیمتر شود. تخریب این مغازهها و بسته شدن مدارس که توسط روهینجاها اداره میشود، باعث تنش و ناامیدی میشود. وی به مقامهای دولت بنگلادش تاکید کرد تا با دخیل دانستن آنها در تصمیمها از جمله حق کسب و کار از حقوق و شرافت مردم روهینجا دفاع کنند.
انتهای پیام
نظرات