به گزارش ایسنا، ابراهیم جلیلی ضمن تبریک دومین سالروز ثبت جهانی هنر مبلمان منبت ملایر اظهار کرد: ایران یکی از برترین کشورهای دنیا از نظر تنوع صنایع دستی است. ۱۴ شهر و روستای ایران در شورای جهانی صنایع دستی به عنوان شهر جهانی انتخاب شدهاند که دو شهر آن در استان همدان قراردارد.
جلیلی گفت: صنایع دستی این شهرها و روستاها در سراسر دنیا شهرت دارند و شناخته شده هستند ، چنانکه حتی به کشورهای خارجی صادر میشوند و به عنوان یکی از مهمترین سوغات و محصولات ایران شناخته میشوند.
وی با بیان اینکه شورای جهانی صنایع دستی (World Crafts Council) ، یک سازمان غیردولتی و غیرانتفاعی است، مطرح کرد: این سازمان در سال ۱۹۶۴ با هدف افزایش تعامل با کشورهای دنیا، افزایش توسعه اقتصادی از طریق درآمد حاصل از تولید صنایع دستی، اجرای برنامههای تبادل فرهنگی و هنری، برگزاری کارگاه، کنفرانس، سمینار و نمایشگاههای مربوط به صنایع دستی و به طور کلی ایجاد انگیزه و کمک به فعالان صنایع دستی در کل دنیا پایه گذاری شد.
جلیلی اضافه کرد: در سالهای اخیر مسئولان و فعالان صنایع دستی در ایران تلاش کردند تا شهرهای مختلف ایران را که دارای صنایع دستی خاص و شناخته شده هستند، در فهرست جهانی شهرهای صنایع دستی ثبت کنند.
وی ثبت جهانی شهرها را فرصتی عالی برای افزایش تمایل و اشتیاق اهالی بومی این مناطق در یادگیری و توسعه صنایع دستی خود دانست و افزود: ثبت جهانی، باعث شهرت بیشتر این صنایع میشود و منافع اقتصادی و اجتماعی متعددی برای اهالی بومی دارد که یکی از فاکتورهای رشد گردشگری است.
رئیس اداره میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی ملایر بیان تصریح کرد: این شهرستان بصورت مستقیم ۱۱ هزار هنرمند در حوزه صنایع دستی دارد که در بیش از بیست رشته فعالیت می کنند.
جلیلی رشته مبلمان منبت را از جمله این صنایع دستی برشمرد و خاطرنشان کرد: حدود ۹ هزار نفر به صورت مستقیم و ۲۵ هزار نفر بصورت غیر مستقیم در این رشته مشغول به فعالیت هستند.
وی ادامه داد: با توجه به ظرفیت فوق و با پیگیری های صورت گرفته در تاریخ ۲۹ فروردین سال ۹۶، ملایر توانست عنوان شهرملی منبت ایران را به خود اختصاص بدهد و در تاریخ نهم دی ماه سال ۹۸، با تایید شورای جهانی صنایع دستی، مبلمان منبت ملایر در فهرست شهرهای جهانی صنایع دستی قرار گرفت.
جلیلی با بیان اینکه به گفته مدیران ارشد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ملایر موفقترین تجربه شهر جهانی در کشور است، اضافه کرد: در کمتر شهری از شهرهای جهانی در سطح بینالمللی و ملی این حرکت مستمر و پُرتلاشی که در ملایر دیده میشود، را شاهد هستیم.
وی شرکت فعالان بخش خصوصی در نمایشگاه بزرگ اکسپو دبی ، شرکت در نمایشگاه بین المللی تهران، افتتاح چندین فروشگاه و پرداخت تسهیلات و توسعه شهرک صنعتی مبلمان منبت را از جمله اقدامات مهم شهر جهانی مبلمان منبت طی دو سال اخیر برشمرد.
رئیس اداره میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی ملایر همچنین به گرانی مواد اولیه و عدم بیمه حمایتی برای همه هنرمندان و پرداخت تسهیلات ارزان قیمت اشاره کرد.
جلیلی با اشاره به ضرورت ایجاد همبستگی در زنجیره شهرهای جهانی، استفاده از ظرفیت های موجود و برند جهانی انگور و ملی مرواربافی، بیان کرد: این شهرستان در آینده در نظر دارد با کمک سایر دستگاه ها از جمله شهرداری نشست ملی دبیران شهرهای جهانی صنایع دستی را برگزار کند.
وی در پایان از حمایت های همه مسئولان استانی و شهرستانی، نمایندگان مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی، اصحاب رسانه و فعالان بخش خصوصی تقدیر و تشکر کرد.
انتهای پیام
نظرات