• شنبه / ۱۱ دی ۱۴۰۰ / ۲۳:۱۰
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1400101108040
  • منبع : مرکز اسناد انقلاب‌ اسلامی

وقتی نام «سپاه قدس» برای اولین‌ بار در سطح جهانی مطرح شد

وقتی نام «سپاه قدس» برای اولین‌ بار در سطح جهانی مطرح شد

علی‌اکبر ولایتی یکی از روش‌های مبارزه با رژیم صهیونیستی را تشکیل سپاه قدس می‌دانست و از «تشکیل جبهه متحدی از کلیه نیروهای اسلامی به نام «سپاه قدس» برای دفع تجاوز اسرائیل به دلیل ویژگی خاص قدس» صحبت کرده بود.

به گزارش ایسنا و به نقل از مرکز اسناد انقلاب اسلامی، آرمان فلسطین و آزادی قدس جزء خدشه‌ناپذیر انقلاب اسلامی است. امروزه نیروی قدس یا سپاه قدس نهادی است که محور گروه‌های مقاومت شناخته می‌شود؛ هرچند تأسیس و تشکیل نیروی قدس به اواخر دهه ۶۰ و اوائل دهه ۷۰ برمی‌گردد اما جالب است که تعابیری همچون سپاه قدس در سیاست‌های ایران درباره فلسطین از اوائل دهه شصت مطرح بوده است.

در میان اسناد و مدارک سخنرانی علی‌اکبر ولایتی در سازمان ملل در ۱۴ بهمن ۱۳۶۰ یکی از این نمونه‌هاست که به‌خوبی در مطبوعات بازتاب یافت و روزنامه کیهان در ۱۵ بهمن ۱۳۶۰ این تیتر را انتخاب کرد: «ایران پیشنهاد کرد برای دفع تجاوز اسرائیل سپاه قدس تشکیل شود.»

علی‌اکبر ولایتی، وزیر وقت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در نهمین اجلاس ویژه مجمع عمومی سازمان ملل متحد نطق مهمی در ارتباط با محکوم‌ساختن رژیم اسرائیل غاصب در الحاق بلندی‌های جولان به خاک خویش، تلاش‌های استعمارگرانه امپریالیسم آمریکا در به‌رسمیت‌شناختن این رژیم غاصب و سرکوب ملل‌های مستضعفی چون ملت مسلمان فلسطین ایراد کرد.

ولایتی در نطق خویش اظهار داشت که هدف استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا، از کاشتن یک غده سرطانی به نام اسرائیل در قلب جهان عرب و اسلام و حمایت از رژیم‌های منفوری چون رژیم شاه مدفون ایران، چیزی جز به‌اسارت‌کشیدن ملت‌های به‌پاخواسته و آزادی‌طلب نیست... و نیروهای حق‌طلب نمی‌توانند تحمل کنند که مشتی خودخواه و ریاست‌طلب، ظالمانه اسلام را به امپریالیسم آمریکا بفروشند.

مشروح سخنان وزیر امور خارجه در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در روزنامه کیهان به تاریخ ۱۵ بهمن ماه ۱۳۶۰ صفحه دو و سه آمده است.

وزیر وقت امور خارجه در بخشی از سخنرانی خود به سیاست‌های آمریکا در حمایت از اسرائیل، سابقه مبارزاتی مردم فلسطین، اهداف الحاق جولان، دلایل به‌وجودآوردن رژیم اشغالگر قدس، اصول مبارزه علیه صهیونیست‌های اشغالگر و در پایان نیز آمادگی ایران برای مبارزه با رژیم اشغالگر قدس را بیان می‌کند.

ولایتی در این اجلاس اصول و روش‌های مبارزه علیه صهیونیست را چنین برمی‌شمارد:

۱.اجتناب از پذیرش طرح‌ها و راه حل‌های سیاسی محافل امپریالیستی، صهیونیستی و ایادی آنها در منطقه و تعمیم علی‌الاطلاق شعار ادامه مبارزه علیه صهیونیسم تا آخرین نفس و آخرین نفر

۲. دل‌نبستن به قطعنامه و مصوبات سازمان ملل و ارگان‌های وابسته به آن تلقی آنها در حد یک شعار کم‌رنگ سیاسی

۳. استفاده از سلاح نفت و قطع صدور آن به آمریکا و دیگر کشورهایی که از رژیم اشغالگر فلسطین حمایت می‌کنند

۴. درپیش‌گرفتن یک سیاست اقتصادی انقلابی و بسیج کلیه امکانات منطقه علیه رژیم صهیونیستی و حامیان امپریالست آن توسط کشورهای اسلامی که باید به طور قطع و جدی مطرح و به مورد اجرا گذاشته شود

۵. آمادگی کامل برای دفاع از تمامیت اراضی بلاد اسلام و بازپس‌گرفتن اراضی اشغال‌شده

۶. حمایت‌های همه‌جانبه سیاسی، نظامی، اقتصادی و معنوی همه نیروهای انقلابی و صلح‌دوست جهان از مبارزین خط مقدم جبهه، به‌ویژه کشور سوریه، سازمان آزادی‌بخش فلسطین و مردم مقاوم و آزاده جنوب لبنان و همچنین از جبهه پایداری عرب که راه مبارزه شرافتمندانه را بر صلح تسلیم‌طلبانه ترجیح دادند

۷. تشکیل جبهه متحدی از کلیه نیروهای اسلامی به نام سپاه قدس برای دفع تجاوز اسرائیل به دلیل ویژگی خاص قدس که قبله نخستین مسلمانان و مورد حرمت ادیان اسلامی است.

شاید این اولین بار بود که نام «سپاه قدس» در یک اجلاس جهانی به گوش همگان رسید اما کمتر از یک دهه بعد این فکر جامه عمل پوشید و در قالب نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی متبلور شد.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha