به گزارش ایسنا دکتر عبدالساده نیسی امروز در چهل و چهارمین نشست معاونان پژوهشی دانشگاههای بزرگ، شورای معاونان پژوهشی دانشگاههای بزرگ کشور را زمینه ارتباط دانشگاهها با وزارت علوم دانست و افزود: از این رو شورای معاونان پژوهشی یک شورای مشورتی برای حوزههای پژوهش و فناوری است و هر تصمیمی که در این شورا اتخاذ میشود به سایر دانشگاهها نیز تسری خواهد یافت.
وی با بیان اینکه ۶ نفر از اعضای شورای معاونان پژوهشی در مناطق دهگانه آموزش عالی حضور دارند، اظهار کرد: این اعضا میتوانند تصمیمات این شورا را در مناطق خود اجرایی کنند.
در این نشست همچنین برخی از معاونان پژوهشی نظرات خود را ارائه کردند.
دکتر فاطمه ثقفی، دانشیار دانشکده مدیریت و رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد و تأمین منابع علمی دانشگاه تهران تعامل با دانشگاهها و دانشکدههای سراسر کشور را از برنامههای دانشگاه تهران برای سهولت در دسترسی به منابع علمی دانست و اظهار کرد: دانشگاه تهران منبع عظیمی از اطلاعات و منابع را در اختیار دارد و ما در پی این هستیم که یک همگرایی میان همه دانشگاههای بزرگ کشور در این زمینه ایجاد کنیم.
داود یونسیان، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علم و صنعت ایران نیز از آمادگی دانشگاه برای توسعه فناوری و تعاملات صنعتی در حوزههای سیاستگذاری و تدوین آیین نامهها خبر داد.
سید جلال دهقانی فیروز آبادی، معاون پژوهشی دانشگاه علامه طباطبایی نیز با ابراز امیدواری از اینکه در مدیریت جدید وزارت علوم، شورای معاونان پژوهشی دانشگاههای بزرگ کشور فعالتر عمل کند، گفت: برای این امر نیاز است تا برای این شورا دستور کار جدیدی تدوین شود.
وی با تاکید بر ضرورت انجام تحقیقات مشترک میان دانشگاهها، خاطر نشان کرد: علاوه بر آن لازم است برای طرحهای تحقیقات پیوست فرهنگی-اجتماعی تدوین شود؛ چرا که همانطور که شاهدیم ۹۰ درصد از چالشهای کشور در حوزه علوم انسانی است و این در حالی است که در این زمینه کمترین توجهی نمیشود.
دهقانی با اشاره به نقش دانشگاه علامه طباطبایی در مرجعیت علمی کشور در حوزه علوم انسانی، یادآور شد: در مدیریت جدید این دانشگاه مرجعیت کشور در علوم انسانی در اولویت قرار گرفته است و اکنون ما لازم داریم که این امر از حالت شعاری خارج و به حوزه عملیات وارد شود.
معاون پژوهشی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه در حال حاضر علوم انسانی اولویت اول دانش آموزان نیست، گفت: جایگاه علوم انسانی در کشور باید تبیین شود.
دکتر مهدی فکور ثقیه، معاون پژوهشی دانشگاه تهران با اشاره به وضعیت بودجه پژوهشی در لایحه ۱۴۰۱، گفت: با توجه به بحث حقوق و مزایا، به نظر می رسد که در وضعیت فعلی، اعتبارات پژوهشی گردش لازم را نداشته باشد.
دکتر محمدرضا موحدی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شریف نیز در این جلسه با ابراز نگرانی از اختصاص اعتبارات پژوهشی دانشگاههای کشور، یادآور شد: باید هر چه سریعتر به این موضوع رسیدگی شود؛ چرا که این امر آینده پژوهشی کشور و به ویژه ارتباط دانشگاه با صنعت را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
وی با اشاره به تفکیک معاونت پژوهشی و فناوری در وزارت علوم، اظهار کرد: جا داشت که این جلسه با حضور هر دو معاونت برگزار میشد؛ چون این نگرانی وجود دارد که با تفکیک این معاونت، جدایی بین دو حوزه پژوهش و فناوری ایجاد شود.
انتهای پیام
نظرات