به گزارش ایسنا، حبیبالله مرادی پنجشنبه ۹ دیماه در دومین نشست منطقهای کانونهای وکلای دادگستری غرب کشور که به میزبانی همدان برگزار شد، اظهار کرد: طرح تسهیل کسب و کار مجلس که به حوزه وکالت ورود کرده، یکی از دغدعههای ما بوده و نسبت به آن، انتقاد داریم و در مورد مشاغل حقوقی، مصداق ندارد.
مرادی تصریح کرد: وکالت شغل شریفی است و با بحث تجاری قابل قیاس نیست و اطلاق کاسب به وکیل دادگستری اشتباهی بود که از مجلس به ما وارد کردند. کاسب به دنبال سود خود از داد و ستد است اما و در شغل وکالت اینگونه نیست.
وی با بیان اینکه هر وکیل موظف است چند پرونده معاضدتی و رایگان قبول کند که اگر ما کاسب باشیم نباید قبول کنیم، مطرح کرد: در کشور ما دیدگاهی وجود دارد که کانون وکلا انحصار ایجاد کرده بنابراین مجلسیان این طرح را علیه نهاد وکالت تصویب کردند که فعلاً به تصویب شورا نرسیده است.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان کردستان با بیان اینکه این طرح مبنای علمی، کارشناسی و حقوقی ندارد، گفت: افراد واجد شرایط به راحتی میتوانند وارد کانون شوند و آزمون وکالت، یکی از سالمترین آزمونهای کشور است که توسط سازمان سنجش، برگزار میشود.
مرادی در رابطه با ظرفیت آزمون وکالت، اظهار کرد: در هر استان، سه شخص در تعیین ظرفیت دخیل هستند که شامل؛ رئیس کل دادگستری استان، رئیس دادگاه انقلاب و رئیس کانون وکلاس استان است و با این شرایط، فقط ۳۰ درصد تصمیمگیری در اختیار ماست و اگر میخواهند تعداد وکلا را افزایش دهند، دو نفر دیگر میتوانند این تصمیم را بگیرند اما نباید تصمیم مجلس باعث کاهش کیفیت علمی وکلا شود.
وی با بیان اینکه کانون وکلا اشتغال پایدار، ایجاد میکند، عنوان کرد: دولت برای ایجاد هر شغل، ۴۰۰ میلیون تومان، هزینه میکند اما کانون وکلا بدون یک ریال بودجه عمومی، ظرفیت اشتغال پایدار را ایجاد کرده است.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان کردستان، ادامه داد: اگر قانون تسهیل کسب و کار تصویب شود ما نمیتوانم این تعداد، وکیل را آموزش بدهم وبنیان نهاد وکالت را رو به اضمحلال میبرد چون همه دانشگاهها گروه حقوق تشکیل دادند و بدون آزمون، دانشجو جذب میکنند.
مرادی با بیان اینکه تبعات طرح تسهیل، گریبان مردم را خواهد گرفت، مطرح کرد: از حقوقدانان و فقهای شورای نگهبان، خواهش میکنیم که ما را کسب و کار تلقی نکنند چون اگر اینگونه باشد، حتماً دادگاه هم محل کسب و کار ماست.
وی در رابطه با نشست منطقهای کانونهای وکلای غرب کشور، گفت: کانونهای مناطق گرفتاریهای مشابه دارند و ما کانونها میتوانیم بر اساس مشکلات، جلسات هم اندیشی داشته باشیم که در این جلسات، برخی مشکلات صنفی بیان و برای تصمیمگیری نهایی به اسکودا منتقل میشود.
انتهای پیام
نظرات