• سه‌شنبه / ۷ دی ۱۴۰۰ / ۱۱:۱۲
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1400100704622
  • خبرنگار : 71498

آغاز مطالعات جامع در حوضه زاینده رود

آغاز مطالعات جامع در حوضه زاینده رود

رئیس حوضه آبریز رودخانه زاینده‌رود از آغاز مطالعات جامع یک‌ساله منابع و مصارف آب در حوضه آبریز زاینده رود خبر داد و گفت: در نتیجه این مطالعات جامع، سند تخصیص منابع آبی حوضه آبریز زاینده‌رود تدوین می‌شود.

به گزارش ایسنا، هوشنگ ملایی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بحث منابع و مصارف حوضه‌آبریز زاینده‌رود در دستور کار ما قرار دارد؛ مطالعات جامعی با محوریت تأمین آب شرب در حال انجام داریم، اظهار کرد: این مطالعات که تکمیل شود، می‌توانیم برنامه جامع‌تری برای منابع و مصارف آب در حوضه آبریز زاینده‌رود داشته باشیم.

وی درباره زمان تکمیل مطالعات جامع منابع و مصارف حوضه آبریز زاینده‌رود گفت: این مطالعات تازه آغاز شده و برآورد ما این است که یک‌سال به‌طول خواهد انجامید.

رئیس حوضه آبریز رودخانه زاینده‌رود با تاکید بر اینکه تخصیص آبی که در حوضه‌ آبریز زاینده‌رود تعریف شده، بر اساس شرایط نرمال آبی بوده و در شرایطی که خشکسالی داریم و ممکن است در زمان‌هایی بارش کمتر از نرمال باشد، نمی‌توان تخصیص‌هایی که بر اساس شرایط نرمال تعریف شده را به طور کامل صورت داد، تصریح کرد: منابع آبی حوضه‌آبریز زاینده‌رود صرفا سد زاینده‌رود نیست، بلکه حوضه زاینده‌رود حدود ۴۰ هزار کیلومتر مربع است که درواقع حوضه آبریز گاوخونی است؛ بخش کوچکی از آن سد زاینده‌رود است و بقیه حوضه آبریز در پایین‌دست آن قرار دارد؛ وقتی در خصوص منابع و مصارف حوضه صحبت می‌کنیم، در زمینه تمام منابع و مصارف این حوضه‌آبریز ۴۰ هزار کیلومتر مربعی صحبت می‌کنیم.

ملایی افزود: در مجموع ۲۴۴ میلیمتر متوسط بارش در حوضه‌آبریز زاینده‌رود است، میزان بارش‌های این حوضه آبریز در سال‌های اخیر به کمتر از ۱۰۰ میلیمتر کاهش پیدا کرده است و این کاهش باعث می‌شود در بخش منابع آب سطحی و همچنین منابع آب تجدیدپذیر که منابع زیرزمینی هستند، دچار مشکل شویم.

وی با بیان اینکه باید قبول کنیم دوره خشکی را در حوضه‌آبریز زاینده‌رود داشته‌ایم، گفت: یکی از رویکردهایی که در بازتخصیص آب داریم این است که بتوانیم از آبهای نامتعارف که پساب هست استفاده کنیم و یا در بخش صنعت بتوانیم بازچرخانی آب را داشته باشیم.

رئیس حوضه آبریز رودخانه زاینده‌رود با بیان اینکه همچنین ظرفیت‌هایی در انتقال آب از دریا ایجاد شده که می تواند با تخصیص‌هایی که در گذشته داده شده، جایگزین شود که این تخصیص‌ها می‌تواند برای تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی و یا اشتغال‌زایی در مناطق محروم و روستایی استفاده شود، گفت: آغاز مطالعات جامع در حوضه منابع و مصارف زاینده‌رود به معنای این نیست که قبلا کاری در این حوضه صورت نگرفته است.

به گفته ملایی ما قبلا کارهای مطالعاتی در سطح استان‌ها، مثل استان‌های اصفهان و چهارمحال و بختیاری انجام داده‌ایم و قدم آخر این است که این مطالعات استانی، تبدیل به مطالعات جامع شوند و در نتیجه این مطالعات جامع، سند تخصیص منابع آبی حوضه آبریز زاینده‌رود تدوین می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha