• جمعه / ۳ دی ۱۴۰۰ / ۱۳:۳۸
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1400100301521
  • منبع : نمایندگی کردستان

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان:

باید از ورود فاضلاب به داخل سد چراغ ویس جلوگیری شود

باید از ورود فاضلاب به داخل سد چراغ ویس جلوگیری شود

ایسنا/کردستان مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کردستان در جلسه بررسی مخاطرات زیست محیطی دریاچه سد چراغ ویس بیان کرد:۱۹ روستا در محدوده حوزه آبریز سد چراغ ویس قراردارد که در راستای توجه به مطالبات زیست محیطی مردم باید از ورود فاضلاب های انسانی و فضولات حیوانی آن‌هابه داخل سد چراغ ویس جلوگیری شود.

فریبا رضایی در جلسه کارگروه بررسی مخاطرات زیست محیطی سد چراغ ویس سقز اظهار کرد: ۱۹ روستا در محدوده حوزه آبریز سد چراغ ویس قراردارد و در راستای توجه به مطالبات زیست محیطی مردم باید از ورود فاضلاب های انسانی و فضولات حیوانی آن‌هابه داخل سد چراغ ویس جلوگیری شود که در این راستا پایش های متعدد و مکاتبات عدیده و جلسات لازم با آبفای استان برگزار شده لیکن تا کنون اقدام مؤثر صورت نگرفته است.

به گزارش ایسنا و به نقل ازروابط عمومی اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان کردستان،وی با اشاره به مسأله مهم حقابه زیست محیطی،تأکیدکرد: اگر حقابه زیست محیطی پایین دست سدها تأمین و رعایت نشود کم آبی شدید پیش آمده و منجر به تلفات جانداران آبزی بویژه ماهیان بومی شده و در نهایت اختلال در چرخه زیستی را موجب می شود همچنان که تابستان گذشته شاهد آن بودیم.

رضائی پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازسازی را چهارمقوله و رکن اساسی در تکالیف دستگاه های عضو کارگروه مخاطرات زیست محیطی خواند و گفت: تمهیدات لازم برای به حداقل رساندن مخاطرات زیست محیطی باید اتخاذ شود که اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان در این راستای آموزشهای مربوط به آمادگی مانورهای خود حفاظتی را در استان برگزار کرده کرده است.

وی عنوان کرد: احداث مجتمع پرورش ماهی سرد آبی، مجتمع های خدماتی رفاهی بین راهی مستقر در میره ده و بالا دست سد چراغ ویس از دیگر منابع دارای پتانسیل آلایندگی هستند که با نظارت های محیط زیست این موضوع کنترل شده است.

رضائی افزود: مکان بهره برداری معدن طلای قلقله هم مشکل زیست محیطی داشت که با انتقال مکان بهره برداری از بالادست به پایین دست منابع مهم زیستی، و سایرتمهیدات ایجاد آلایندگی و مخاطرات زیست محیطی به حداقل خواهد رسید. 

ورود فاضلاب به داخل سد چراغ ویس موجب تغذیه گرایی شده است

نماینده مردم شهرستان های سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد:باید مدیران با روحیه جهادی و بازدیدهای میدانی مستمر مشکلات را بررسی و مرتفع کنند.

رحیمی تصریح کرد: شهرستان های سقز و بانه دارای بیشترین میزان بارش ها و منابع آبی فراوان هستند که ورود فاضلاب به داخل سد چراغ ویس باعث شروع تغذیه گرایی شده است و این موضوع می تواند در آینده باعث مخاطرات زیست محیطی و اجتماعی کلان شود.

وی خواستار تخصیص بودجه استانی، تسریع در احداث مخازن آبی توسط آب و فاضلاب استان و ارائه راهکارهای علمی بر اساس آمایش منطقه برای جلوگیری از آلوده شدن دریاچه پشت سد چراغ ویس شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha