• چهارشنبه / ۱ دی ۱۴۰۰ / ۱۳:۲۹
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1400100100500
  • خبرنگار : 71282

در گفت وگو با ایسنا، مطرح شد

قبل از تعریف رشته‌های دانشگاهی، بازار کار را بسنجیم

قبل از تعریف رشته‌های دانشگاهی، بازار کار را بسنجیم

یک فعال حوزه کار معتقد است قبل از گنجاندن رشته های دانشگاهی در دفترچه ها بهتر است بازار کار مناطق مختلف را بررسی و بر اساس نیازسنجی بازار آن مناطق رشته ها را تعریف کنیم.

فتح اله بیات در گفت وگو با ایسنا، درباره همکاری وزارت کار و وزارت علوم در خصوص متناسب سازی رشته های دانشگاهی اظهار کرد:این طرح خوب است هرچند که باید سالها قبل به این سمت حرکت می کردیم ولی باز هم جای امیدواری دارد و انتظار می رود همکاری دستگاههای مربوطه به آمایش سرزمینی رشته های دانشگاهی کمک کند.

وی افزود: در مورد گنجاندن رشته های دانشگاهی در دفترچه ها معتقدم که ابتدا باید تحقیق کنیم و ببینیم بازار کار در مناطق مختلف کشور چه چیزی را می طلبد سپس بر اساس نیازهای بازار آن مناطق رشته های دانشگاهی را تعریف کنیم.

این فعال حوزه کار متذکر شد: در هر استان و منطقه یکسری محصولات بازار کار دارند که ما باید نسبت به کشش مناطق در مورد رشته‌های بازار کار برنامه ریزی و این رشته ها را در آنها بومی سازی کنیم.

بیات گفت: کشور ما چهار فصل است و یکی از مزیتهای خوبی که دارد این است که می توانیم در تابستان میوه زمستان و در زمستان میوه تابستانی را تولید و برداشت کنیم لذا باید مناطقی که این قابلیت را دارند شناسایی و رشته های کشاورزی را متناسب با این مناطق تعریف کنیم.

به گفته این فعال حوزه کار در حال حاضر برخی استانها با مشکل آب مواجه هستند در حالی که سالهای سال است در این استانها صنایع آب بر تاسیس شده است.

وی افزود: دوب آهن به آب فراوان نیاز دارد و طبق گفته متخصصان بهتر است این گونه صنایع که نیاز مبرم به آب دارند در مناطق آب خیز راه اندازی شوند. چه لزومی دارد در مراکز کویری یا استانهایی که منابع آبی وجود ندارد، کارخانه ذوب آهن ایجاد شود و آب مورد نیاز آن از شهرهای دیگر تامین شود و زندگی مردم آن مناطق را دچار مشکل کند؟

بیات خاطرنشان کرد: ما باید محصولات کشاورزی و صیفی را بر اساس شرایط اقلیمی و جغرافیایی کشور در مناطقی پرورش بدهیم که بهتر محصول می دهد و منابع آبی کم نیاز دارد.

این فعال حوزه کار در پایان بر لزوم استفاده از تجربه کشورهای دیگر در بحث تعیین رشته های دانشگاهی و بررسی شرایط این کشورها تاکید کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha