به گزارش ایسنا بنابر اعلام کاویان، این محصول به شکل حرف انگلیسی U است و سطح مقطع آن از یک جان (Web) به صورت افقی و دو بال (Flanges) عمود بر آن, تشکیل شده است. به طور خلاصه میتوان گفت ناودانی برای مصارف ساختمانی و صنعتی کاربرد دارد.
تاریخچه ناودانی
از اوایل قرن بیستم، استفاده از فولاد و پروفیلهای مختلفی مثل ناودانی آغاز شد. پس از جنگ جهانی دوم تولید آهن آلات و سازه های فولادی به طرز شگفت آوری پیشرفت کرد، به طوری که تعداد کارخانه جات تولید فولاد در سراسر جهان نسبت به قبل، سه برابر افزایش یافت و منجربه افزایش تولید محصولات فولادی شد.
نحوه تولید ناودانی
۱. روش پرسی
در این روش تولید از ورق فولادی به عنوان ماده اولیه استفاده می شود، در ابتدا ورق با ضخامت مناسب و طول مورد نظر برش می خورد و سپس به وسیله دستگاه فرمینگ از محلهای مشخصی که از پیش تعیین شده، خم میشود تا به شکل ناودانی درآید.
۲. روش فابریک
ناودانی فابریک به دو روش نورد گرم و نورد سرد تولید میشود. در ناودانی نورد گرم، شمش فلز را تحت حرارت ۱۱۰۰ درجه سانتی گراد در داخل کوره قرار می دهند تا با عبور از غلتکهای عمودی و افقی به شکل مورد نظر فرم بگیرد و سپس آن را در اندازه مورد نظر برش میدهند. تولید ناودانی نورد سرد هم مانند نورد گرم انجام میگیرد با این تفاوت که ناودانی را قبل از ورود به فرایند شکل دهی، در کوره قرار نمیدهند.
انواع ناودانی بر اساس شکل ظاهری
ناودانی از نظر ظاهری به دو شکل ساده و مشبک ساخته می شود. روش تولید هر دو ناودانی مشابه است، اما از لحاظ ابعاد و وزن با یکدیگر تفاوت دارند. نوع ساده آن که در سایزهای ۸, ۱۰, ۱۲, ۱۴ و ۱۶ موجود است با ارتفاع های متنوعی بین ۳۰ تا ۴۰۰ میلی متر تولید میشود.
انواع ناودانی از لحاظ ساختار
ناودانیها از لحاظ ساختاری نیز متفاوت با یکدیگر تولید میشوند. طبقهبندی انواع ناودانی بر اساس شکل بال عبارت است از:
- UPE
- UPN
- UNP یا اروپایی
بال های ناودانی UPE، صاف بوده و به صورت موازی قرار میگیرد، در حالی که بال های ناودانی نوع UPN به صورت مخروطی شکل است. ناودانی اروپایی یا UNP ضخامت بیشتری داشته و از نظر وزنی نیز سنگینتر از دو نوع قبلی است و معمولا در پروژههای بزرگ ساختمانی و صنعتی به کار میرود.
انواع ناودانی براساس جنس
۱. ناودانی استنلس استیل
۲. ناودانی گالوانیزه
این محصول مشابه ناودانی ساده از طریق نورد سرد و گرم تولید می شود. پوشش فلزی که روی ناودانی گالوانیزه قرار گرفته، توانایی مقاومت ناودانی را در برابر زنگ زدگی افزایش میدهد و در صورتی که شکسته شود، در برابر رطوبت و اکسیژن نیز مقاومت دارد.
۳. ناودانی آلومینیوم
انواع ناودانی بر اساس وزن
ناودانیها از نظر وزنی به دو دسته سبک و سنگین تقسیم میشوند. وزن ناودانی سبک بر اندازههای درج شده در جدول اشتال منطبق نیست، یعنی وزن و ابعاد این ناودانی کمتر است، به همین منظور به آن ناودانی سبک می گویند. از ناودانی سبک بیشتر در ساخت پلهها، تجهیزات ساختمانی و ترمیم بناهای معماری استفاده می شود. اما ناودانی سنگین به لحاظ وزنی دقیقا مطابق با وزن درج شده در جدول اشتال است و اکثرا در ساخت تیرها، خرپاها، ستونها و تجهیزات صنعتی به کار میرود.
مشخصات ناودانی
برای به دست آوردن مشخصاتی از قبیل ابعاد، ضخامت بال و وزن یک ناودانی، میتوان از جدول اشتال استفاده کرد. به تصویر زیر دقت کنید.
- استفاده به عنوان مهار بند برای ترمیم دیوارهای فرو ریخته
- کاربرد در ساخت چهارچوب های فلزی برای تجهیزات صنعتی
- کاربرد در ساخت پایه برای تجهیزات ترافیکی مثل گارد ریل
- کاربرد در ساخت پوشش لوله در سیستم های پایپ لاین و پایپینگ
- مناسب برای ساخت چهارچوب درب و پنجره آهنی ساده
- کاربرد در ساخت خرپاها، بادبندها و ستونهای موجود در ساختمانهای بلند
- استفاده از ساخت اسکلتهای فلزی در ماشینآلات سنگین و کامیون ها
قیمت ناودانی
لازم است بدانید ناودانی به دلیل شکل هندسی خود، کاربرد گستردهای در ایجاد سازههای ساختمانی و صنعتی دارد. عواملی از قبیل جنس، ابعاد، وزن، روش تولید، شکلل ظاهری، استاندارد ساخت و نوع کاربرد مورد نظر می تواند بر قیمت این سازه ایدهآل تاثیر بگذارد.
کارخانه های تولید کننده
بسیاری از تولیدکنندگان سازههای فولادی داخل کشور، ناودانی را در دو طول ۶ متر و ۱۲ متر به بازار عرضه میکنند. شرکتهایی مثل
- ناودانی شکفته مشهد
- ناودانی نورد یاران زنجان
- ناودانی ناب تبریز
- مجتمع فولاد البزر غرب
- ناودانی فایکو – فولاد البزر ایرانیان
- شرکت صبا فولاد منظومه
- صنایع فولاد کوهپایه
از برترین تولیدکننده های ناودانی در سطح کشور هستند.
فولاد کاویان ارائه دهنده انواع آهن آلات در بازار آهن تهران ۰۲۱۶۶۳۱۷۸۰۸
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات