• یکشنبه / ۲۸ آذر ۱۴۰۰ / ۱۱:۳۲
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1400092821699

یک مسئول در علوم پزشکی شیراز:

تکمیل واکسیناسیون بهترین راهکار مقابله با کروناست

تکمیل واکسیناسیون بهترین راهکار مقابله با کروناست

ایسنا/فارس سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تاکید بر لزوم دریافت اطلاعات تخصصی بهداشتی و پزشکی از مراجع رسمی علمی در ایران و جهان، گفت: همه مراکز تخصصی جهان، تکمیل واکسیناسیون را از مهمترین و تاثیرگذارترین راهکارهای پیشگیری و کنترل همه‌گیری کرونا می‌دانند.

دکتر عباس رضائیان‌زاده یکشنبه ۲۸ آذر در جمع خبرنگاران گفت: آنچه در شرایط کنونی سازمان جهانی بهداشت بر آن تاکید دارد، توجه به واکسیناسیون عمومی برای کنترل بیماری کووید۱۹ و تاثیر آن بر پیشگیری از ابتلا و شدت بیماری و مرگ و میر است.

وی واکسیناسیون را مطمئن ‌ترین راه برای مقابله با کروناویروس دانست و گفت: کمتر شدن میزان ابتلا و فوت کارکنان بهداشت و درمان که بیشترین مواجهه با بیماران مبتلا به کرونا داشته‌اند در موج پنجم یکی از واضح‌ترین دلایل تاثیر واکسیناسیون محسوب می‌شود.

او واریانت «اُمیکرون» را به دلیل مسری ‌تر بودن نسبت به دیگر سوش‌ های پیشین کرونا، یک واریانت نگران کننده برشمرد و گفت: مجامع علمی بر این باورند که واکسن ‌های کرونا می‌ تواند پوشش ایمنی مناسب را در برابر این سویه نیز ایجاد کند.

به گفته سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در شرایطی که کارشناسان سازمان جهانی بهداشت (WHO) بر اهمیت تزریق نوبت سوم واکسن کروناویروس تاکید دارند، عده ای با توجه به اخبار دروغ منتشر شده در فضای مجازی، از انجام واکسیناسیون خودداری می کنند.

او افراد گروه هدف را شامل کارکنان بهداشت و درمان، افراد پُرخطر ساکن در مراکز نگهداری، افراد ساکن در خانه ‌های سالمندان، کارکنان مراکز نگهداری، افراد کم توان ذهنی ساکن در مراکز نگهداری جمعی و کارکنان این مراکز و افراد با ضعف سیستم ایمن معرفی کرد و ادامه داد: همچنین افرادی که نوبت اول و دوم را از واکسن های غیرفعال «سینوفارم، بهارات و کووایران برکت» استفاده کرده اند، پس از گذشت چهار ماه از دریافت نوبت دوم می توانند از واکسن مشابه نوبت اول و دوم استفاده کرده و در صورت گذشت ۶ ماه، علاوه بر امکان دریافت واکسن مشابه نوبت اول و دوم می توانند واکسن های «آسترازنکا و یا پاستوکووک پلاس» را دریافت کنند.

رضائیان زاده اظهار کرد: افرادی که نوبت اول و دوم را از واکسن با پلتفرم «آدنوویروس» همچون «آسترازنکا یا اسپوتنیک» دریافت کرده اند، باید برای دریافت نوبت سوم دست کم ۶ ماه صبر کرده و پس از این مدت از واکسن های «آسترازنکا و یا پاستوکووک پلاس» به عنوان واکسن دُز سوم یا یادآور استفاده کنند.

این عضو هیئت علمی گروه اپیدمیولوژی علوم پزشکی شیراز، تقاضا کرد هموطنانی که تاکنون برای دریافت واکسن مراجعه یا نوبت‌های واکسن را تکمیل نکرده‌اند، بدون توجه به شایعات، در نخستین فرصت با مراجعه به نزدیکترین مرکز واکسیناسیون، نسبت به واکسینه کردن خود در برابر کروناویروس اقدام کنند.

رضائیان زاده توصیه کرد: همچنان باید شیوه نامه ‌های بهداشتی را در کنار واکسیناسیون رعایت کنیم تا از ایجاد موج های جدید بیماری پیشگیری و هر چه زودتر به شرایط عادی زندگی بازگردیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha