• شنبه / ۲۷ آذر ۱۴۰۰ / ۱۴:۵۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1400092721086
  • خبرنگار : 30057

وابستگی ۶۰ درصد از اقتصاد جهان به بیوتکنولوژی

وابستگی ۶۰ درصد از اقتصاد جهان به بیوتکنولوژی

رییس دانشکده علوم زیستی دانشگاه تربیت مدرس با تاکید بر اینکه ۶۰ درصد از اقتصاد جهانی مبتنی بر بیوتکنولوژی است، گفت: در ۱۰ تا ۲۰ سال آینده ۴ تریلیون دلار از محل زیست فناوری به اقتصاد جهان وارد خواهد شد و با توجه به ریسک‌های این فناوری دولت‌ها و سرمایه گذاران باید توجه کنند که در چه حوزه‌ای ازاین فناوری و در چه سطحی می‌خواهند سرمایه‌گذاری کنند.

به گزارش ایسنا دکتر خسرو خواجه امروز در همایش روز ملی زیست فناوری که به صورت حضوری و مجازی در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، با تاکید بر اینکه مفهوم علم بیوتکنولوژی تغییر کرده و امروز در این علم زندگی می‌کنیم، افزود: در علم بیوتکنولوژی دنیا به دستاوردهای خوبی رسیده است که اولین گام در آن اجرای پروژه ژنوم انسانی است و بعد از آن در سال ۲۰۰۵، NGS (توالی‌یابی نسل جدید برای شناسایی جهش‌های ژنتیکی) به منصه ظهور رسید که تحول عظیمی در حوزه تشخیص ایجاد کرد.

خواجه با بیان اینکه این علم کمک کرد که در زمان شیوع کرونا به سرعت  Sequencing (توالی یابی) این ویروس صورت گیرد، یادآور شد: پس از آن روش کریسپر  cas9 آمد و بشر از طریق آن توانست ارگانیسم‌های انسانی و حیوانی را آنالیز و تغییرات ژنی ایجاد کند.

رییس دانشکده علوم زیستی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به عرضه سیستم هوش مصنوعی "آلفا فولد ۲"(AlphaFold 2) در دنیا اظهار کرد: در ۳۰ سال گذشته بشر درگیر مساله تشخیص پروتئین‌ها هستند و با عرضه این روش، شناسایی پروتئین‌ها تا ۹۰ درصد محقق شده است و این یک انقلاب به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه این موفقیت مرهون وارد شدن چندین علم از جمله یادگیری ماشین است، خاطر نشان کرد: علاوه بر آن وارد شدن اتوماسیون موجب شد که امروز بیگ دیتا را ایجاد کنیم و این امر موجب ثروت آفرینی برای بسیاری از کشورها شده است.

خواجه با تاکید بر اینکه ۶۰ درصد از اقتصاد جهانی مبتنی بر بیوتکنولوژی است که یک سوم آن مستقیما مربوط به مواد بیولوژیکی می‌شود، اضافه کرد: دو سوم دیگر این درآمد مربوط به سایر حوزه‌های چالش است که زیست فناوری پاسخی برای رفع آنها دارد.

این عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با تاکید بر اینکه در ۱۰ تا ۲۰ سال آینده ۴ تریلیون دلار از محل زیست فناوری به اقتصاد جهان وارد خواهد شد، افزود: در کنار مزایایی که این علم دارد، باید به ریسک‌های آن نیز توجه شود. نمونه آنها انتقال و تکثیر ژن‌ها است که اگر فکری به آنها نشود، با گشوده شدن "پانورا باکس" طبیعت گریبانگیر فلاکت و بدبختی خواهد شد.

وی تاکید کرد: بر این اساس مردم، دولت، ذی‌نفعان، تجار، بازرگانان و سرمایه گذاران باید توجه کنند که بر روی چه موضوعی و در چه سطح و مقیاسی بر روی علم بیوتکنولوژی سرمایه گذاری کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha