• چهارشنبه / ۲۴ آذر ۱۴۰۰ / ۱۱:۲۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400092418772
  • خبرنگار : 71607

ساخت مولکولی که کووید-۱۹ را مسدود می‌کند

ساخت مولکولی که کووید-۱۹ را مسدود می‌کند

گروهی از محققان دانشگاه آرهوس دانمارک مولکول جدیدی ساخته‌اند که به سطح ذرات کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ می‌چسبد. این اتصال از ورود ویروس به سلول‌های انسانی و انتشار عفونت جلوگیری می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از اس تی دی، مولکول تازه توسعه یافته متعلق به گروهی از ترکیبات به نام آپتامرهای آر ان ای (RNA aptamers) و بر اساس همان نوع بلوک‌های ساختمانی است که برای واکسن‌های آر ان ای  استفاده می‌شود. این امر باعث می‌شود که تولید آن‌ها بسیار ارزان‌تر و آسان‌تر از آنتی‌بادی‌هایی باشد که در حال حاضر برای درمان کووید-۱۹ و تشخیص عفونت ویروسی با استفاده از آزمایش‌های آنتی‌ژن سریع استفاده می‌شوند.

آپتامر به نوکلئیک‌اسیدهای تک‌رشته یا الیگوپپتیدهایی که قادر به اتصال به یک هدف به‌طور اختصاصی با تمایل بالا هستند، اطلاق می‌شود. اهداف آپتامرها بسیار وسیع است و از مولکول‌های کوچک تا ماکرومولکول‌ها و حتی سلول‌ها (سلول‌های پروکاریوت و یوکاریوت) را شامل می‌شوند. در این مدخل الیگونوکلئوتید آپتامرها مورد بحث است.

آپتامر قطعه‌ای از دی ان ای یا آر ان ای است که در ساختاری سه بعدی که می‌تواند یک مولکول هدف را تشخیص دهد،جمع می‌شود. آپتامر آر ان ای با اتصال خود به سطح ویروس، از عملکرد پروتئین میخ مانند به عنوان کلیدی که به ویروس اجازه ورود به سلول را می دهد، جلوگیری می‌کند.

ساخت مولکولی که کووید-۱۹ را مسدود می‌کند

از این رو، آپتامر آر ان ای نوع جدیدی از واکسن نیست، بلکه ترکیبی است که می‌تواند به طور بالقوه از انتشار ویروس در بدن پس از قرار گرفتن در معرض ویروس جلوگیری کند.

اتصال کارآمد به کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ همچنین به این معنی است که آپتامر می تواند برای آزمایش عفونت کووید-۱۹ استفاده شود.

پروفسور "یورگن کیمز" (Jørgen Kjems) نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه آرهوس گفت: ما آزمایش آپتامر جدید را در آزمایش های سریع آغاز کرده‌ایم و انتظار داریم که بتوانیم غلظت‌های بسیار پایین ویروس را توسط آن شناسایی کنیم.

یافته‌های این مطالعه در مجله " PNAS" منتشر شد.

انتهای پیامم

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha