به گزارش ایسنا، سورنا ستاری روز سهشنبه در مراسم آغاز به کار نهمین دوره نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی و بیست و دومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار افزود: اقتصاد دانش بنیان چیزی جز سرمایهگذاری دولت در بخش خصوصی نیست.
وی با بیان اینکه دولت هر چقدر در پژوهش سرمایهگذاری کند، منتج به محصول نخواهد شد و تولید محصول حاصل سرمایه گذاری بخش خصوصی در علم و فناوری است، اظهار کرد: هرجا دولت سرمایهگذاری کرده محصولی تولید نشده است، به طور مثال در ۱۰۰ سال گذشته وقتی دولت آمریکا اقدام به ساخت هواپیما کرد و موفق نشد، در مقابل دو برادر دوچرخه سوار با پول خود به عنوان کارآفرین اقدام به ساخت هواپیما کردند و موفق شدند.
ستاری با بیان اینکه فرق بین سرمایه گذاری دولت و کارآفرین به عنوان بخش خصوصی در همین است، افزود: یک میلیارد سرمایه گذاری بخش خصوصی با بخش دولتی فرق میکند؛ چرا که اهداف آنها کاملا با هم متفاوت است، بخش خصوصی به دنبال سودآوری در سرمایهگذاری است. اثربخشی سرمایهگذاری بخش دولتی و خصوصی در تجاریسازی است.
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری نقش دولت در اکوسیستم نوآوری را ایجاد زیر ساختها دانست و یادآور شد: این زیر ساختهای اقتصاد دانش بنیان اعم از پارکها و مراکز رشد را برای بخش خصوصی شامل میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر نسبت سرمایه گذاری بخش دولتی و خصوصی در پژوهش در پارکهای علم و فناوری ۸ تا ۱۰ به یک است و این در حالی است که این نسبت در پارک فناوری پردیس ۲۵ به یک است؛ به این معنا که یک میلیارد تومان سرمایهگذاری ما موجب سرمایهگذاری ۲۵ میلیارد تومانی از سوی بخش خصوصی خواهد شد.
ستاری با اشاره به ایجاد بیش از ۶ هزار شرکت دانشبنیان، ۱۰ هزار استارتآپ و ۱۵۰۰ شرکت خلاق در کشور، خاطر نشان کرد: تمام اینها اکوسیستم نوآوری در کشور برای سرمایهگذاری بخش خصوصی است.
وی با بیان اینکه سالیان سال است که در پژوهش سرمایهگذاری شده است، ولی محصول تولید نشده است، دلیل آن را عدم حضور بخش خصوصی دانست و افزود: بزرگترین شرکت بیوتک خاورمیانه در کشور راهاندازی شده و در زمان شیوع کرونا به سرعت وارد شدند و نیازهای کشور را برطرف کردند.
ستاری، راهاندازی اولین خط تولید ماسک یک ماه بعد از شیوع کرونا را از دیگر دستاوردهای شرکتهای خصوصی در حوزه بیوتک عنوان کرد و ادامه داد: در برگزاری اولین نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی ما شیشه آزمایشگاهی به فروش رساندیدم، ولی الان محصولاتی به فروش میرسانیم که ۶۰ تا ۷۰ هزار دلار قیمت دارند.
وی از صادات ۲ ربات جراح به اندونزی خبر داد و افزود: این هنر جوانان کشور و شرکتهای دانشبنیان است.
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری با اشاره به ایجاد ۶۰۰ شرکت در اطراف دانشگاه شریف، گفت: علاوه بر آن دو شرکت موفق به تولید ۲ واکسن انسانی سرطان دهانه رحم و آنفلوآنزا شدند.
انتهای پیام
نظرات